ایلنا گزارش می دهد؛
ماجرای هدایای امام جمعه دیشموک به مردم آجم و پس زدن آنها توسط اهالی/ مردم: صدقه نمیخواهیم جاده و مدرسه بسازید/ وضعیت اسفبار امکانات بهداشتی- درمانی منطقه +فیلم
هفته گذشته امام جمعه موقت دیشموک در استان کهگیلویه و بویر احمد به همراه چند مسئول دیگر به منطقه آجم رفتند.آنها با خود یک بسته قند، 2 بسته ماکارونی و 2 بسته سویا بردند که میان مردم توزیع کنند،اما مردم به عنوان اعتراض از گرفتن هدایا امتناع کردند .کاروان مسئولان نیز به جای دلجویی از مردم اقلام خوراکی را در کیسهای نایلونی گذاشته و در کنار جاده رها کردند و رفتند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، منطقه « آجم » در بخش« دیشموک » شهرستان «کهگیلویه» از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده که دارای جاذبههای متعدد گردشگری و سیاحتی است. این منطقه زیبا با «دیشموکِ کهگیلویه» حدود چهارساعت بصورت زمینی فاصله داشته که این میزان با بخشِ مارگون بویراحمد کمتر از یکساعت و تا یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد کمتر از سه ساعت است. محور ارتباطی این منطقه گردشگری متاسفانه در شرایط بسیار نامساعدی قراردارد و عبور و مرور اهالی ساکن در آن به سختی و یا با ماشین های سنگین امکان پذیر است.
آجمیها قصد دارند حوزه استحفاظی خود را از کهگیلویه بزرگ جدا کرده تا بتوانند با الحاق به بویراحمد ، مشکلات شان را کمتر کنند.
ماجرا چه بود ؟
به گفته اهالی منطقه، هفته گذشته علی اکبر راوند، امام جمعه موقت دیشموک به همراه مدیر کمیته امداد این بخش و جمعی از مسئو لان محلی به آجم سفر می کند تا مشکلات آنان را از نزدیک بررسی کند. بنا به گفته اهالی، روستانشینان آجم به دلیل نگرانی ها و نارضایتی های وضعیت موجود از کاروان امام جمعه موقت استقبال نمیکنند. آنها با خود یک بسته قند، 2 بسته ماکارونی و 2 بسته سویا بردند که میان مردم توزیع کنند ،اما مردم به عنوان اعتراض از گرفتن هدایا امتناع کردند.کاروان مسئولان نیز به جای دلجویی از مردم اقلام خوراکی را در کیسهای نایلونی گذاشته و در کنار جاده رها کردند و رفتند.
روز بعد از سفر این کاروان، تیم پزشکی شبکه بهداشت کهگیلویه نیز به آجم سفر می کند و بنا بگفته پزشک این تیم، روستانشینان حاضر به مداوای خود نمیشوند و تاکید میکنند که آنان هیچ خدماتی از بخش دیشموک کهگیلویه را نمیپذیرند. نگرانیها و نارضایتیها به اندازهای در این منطقه بالا گرفته که در زمان سفر کاروان امام جمعه موقت ، آنان اجازه باز کردن درهای مرکز بهداشت را هم به بهورز نداده و تاکید میکنند اگر درهای مرکز بهداشت به روی کاروان امام جمعه باز شود شیشههای در و پنجره مرکز بهداشت را خواهند شکست.
بهورز آجم درباره ماجرای سفر کاروان امام جمعه موقت دیشموک به منطقه با اشاره به اینکه ای کاش مسئولان هرگز به اینجا سفر نمی کردند، به ایلنا گفت: آقای راوند همراه آقای ایزدی مدیر کمیته امداد دیشموک و جمعی دیگر به آجم آمده اما ساکنان منطقه هیچگونه استقبالی از آنان نکردند.
علیداد شعبانزاده گفت: قرار بود امام جمعه موقت در مرکز بهداشت آجم استقرار یافته و با مردم دیدارکند اما مردم به من گفتند « اگر در مرکز بهداشت را به روی کاروان امام جمعه و کمیته امداد و سایر آقایان بازکنی شیشههای در و پنجره مرکز را خواهیم شکست.» من هم باز نکردم.
شعبان زاده با بیان اینکه مردم آجم از نبود امکانات اولیه رفاهی ،بیکاری ،بهداشت و درمان بهشدت نگران هستند، یادآورشد:عوض صدقه برای ما جاده و مدرسه بسازند. متاسفانه وضعیت محور ارتباطی این منطقه به گونهای است که یک زن باردار برای زایمان باید ساعتها مسیر پر از خطر را طی کند تا به بیمارستان برسد که در برخی اوقات امکان از بین رفتن مادر یا نوزاد بهدلیل نبود امکانات اولیه رفاهی وجود دارد.
تلف شدن دامها به علت واکسیه نشدن
محمدمراد آفتابی، دهیار آجم هم در ادامه از نبود آب شرب مناسب، قطعیهای مکرر برق ، خرابی کامل محور ارتباطی ، نبود امکانات بهداشتی ، ورزشی و سایر امکانات اولیه رفاهی گلهمند بوده وبه ایلنا گفت: هیچ خدماتی به مردم و حتی عشایر داده نمیشود و دامهای ما بهدلیل واکسینه نشدن دچار تلفات فراوانی می شوند.
محمدجان پرواز، معتمد منطقه آجم هم با اظهار تاسف از نبود امکانات اولیه رفاهی ،گفت: از استاندار کهگیلویه و بویراحمد میخواهیم سری به این منطقه محروم زده تا از نزدیک مشکلات را ببیند.
" لحاک کرمی" یکی از فرهنگیان منطقه هم گفت: آجم دارای پتانسیل های فراوانی برای توسعه بوده اما برخی از پروژه های عمرانی در این منطقه به حال خود رها شده و خسارت فراوانی به مردم منطقه و اقتصاد کشور وارد شده است.
نداشتن مدرسه دلیلی برای مهاجرت
وی یادآور شد: در این منطقه مدرسه استاندارد وجود ندارد و این موضوع یکی از دلایل اصلی مهاجرت مردم آجم است. این منطقه سردسیری است و اگر تا شهریور ماه امسال محور ارتباطی آنان زیرسازی نشود با اولین بارشها شاهد قطع این محور بطور کامل خواهیم بود.
کرمی گفت: وضعیت بهداشتی آجم نیز افتضاح است. مردم از آب آشامیدنی سالم دراین منطقه بی بهرهاند و بهدلیل نبود امکانات اولیه بهداشتی گاهی شاهد مرگ عزیزان مان هم بودهایم.
این فرهنگی آجمی با اشاره به اینکه تمامی خدمات ارائه شده به مردم آجم فقط از طریق بخش مارگون بویراحمد انجام می پذیرد، تصریح کرد: وقتی فردی در این منطقه مریض شده و یا به مشکل جدی بر میخورد شبکه بهداشت دیشموک به آجم نمی آید اما شبکه بهداشت مارگون در منطقه حاضر میشود. در بحث امنیت نیز نیروی انتظامی بخش مارگون زودتر از نیروی انتظامی دیشموک به دلیل طولانی مسافت در منطقه آجم حاضر شده و امنیت را برقرار می کند.
پزشک تیم اعزامی به منطقه آجم دیشموک هم به ایلنا گفت : وقتی ما به آجم رفتیم واقعا فکر نمیکردیم عمق محرومیت تا این حد باشد و ساکنان منطقه تا این میزان از شرایط سختی رنج میبرند. مردم حتی از تیم پزشکی ما استقبال نکردند و حاضر به مداوای خود با وجودبیماری نشدند. در مجموع باید بگویم شرایط بهداشتی -درمانی این منطقه سردسیری اصلا خوب نیست با توجه به شروع فصل سرما تا ییک دوماه دیگر باید به فکر پیشگیری از شیوع انواع بیماریها و ارائه خدمات مناسب درمانی باشیم.
گزارش: ضرغام علی بازی