در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
واکنش فریدزاده به حواشی مطرح شده پیرامون انتخاب در جستوجوی فریده برای اسکار
رائد فریدزاده میگوید: هیات انتخاب نمیتوانست برای معرفی نماینده ایران به اسکار تا پایان جشنواره فیلم ونیز صبر کند و در انتخاب خود کلیت سینما را مدنظر قرار دهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سه فیلم «قصر شیرین» به کارگردانی رضا میرکریمی، «در جستوجوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی و «متری شش و نیم» به کارگردانی سعید روستایی به عنوان سه گزینه نهایی برای نمایندگی سینمای ایران در نودو دومین دوره مراسم اسکار انتخاب شده بودند که در نهایت مستند سینمایی «در جستوجوی فریده» شب گذشته از سوی سازمان سینمایی به عنوان نماینده سینمای ایران برای اسکار معرفی شد. این انتخاب با حواشی مختلفی همراه بود ازجمله اینکه چرا امسال برخلاف سالهای گذشته زودتر از موعد نماینده ایران معرفی شده و یا چرا با توجه به اینکه یکی از سه گزینه نهایی در جشنواره فیلم ونیز حضور دارد، هیات انتخاب نماینده ایران منتظر پایان این جشنواره نمانده است؟
رائد فریدزاده (دبیر و سخنگوی هیات معرفی فیلم ایرانی به اسکار) درباره معرفی شدن نماینده ایران چند ماه جلوتر از زمانی که در سالهای گذشته این امر صورت میگرفت، به ایلنا گفت: کادر آکادمی اسکار امسال تغییر کرده است و ما هر سال با توجه به آشنایی که داشتیم از طریق مکاتبه، نماینده سینمای ایران را معرفی میکردیم و حتی گاهی فرصت معرفی را برای ما تمدید میکردند اما با سیستم جدید معرفی نماینده فیلم به اسکار که کاملا آنلاین و برخط است و باید از طریق سایت انجام شود، مراحل معرفی فیلم کمی طولانیتر از گذشته شده است.
وی ادامه داد: ما باید در یک برهه زمانی مشخص بر اساس آنچه که سایت به ما اعلام کرده اسامی هیات انتخاب و همچنین گزینه موردنظرمان را ثبت میکردیم و به همین دلیل مجبور شدیم امسال برخلاف سالهای گذشته سریعتر اقدام کنیم. از طرف دیگر بعد از مشخص شدن فیلم باید نسخهای از فیلم و همچنین تمام متریال تبلیغاتی فیلم را و مدارک و اسناد را برای آکادمی ارسال کنیم که با توجه به محدودیتهای مراوداتی و ارسال مدارکی که وجود دارد کمی این کار طولانیتر از سالهای گذشته زمان خواهد برد. به همین دلیل ما باید سریعتر کار خود را انجام دهیم تا فرصت را از دست ندهیم.
فریدزاده ادامه داد: زمانی که در جشنواره فیلم ونیز جوایز اعلام میشود، یک روز بعد از پایان مهلت و فرصت ما برای معرفی فیلم به اسکار بود لذا نمیتوانستیم تا پایان جشنواره فیلم ونیز صبر کنیم. از طرف دیگر ما گزارشهای وضعیت هر سه فیلم را از پخشکننده آنها دریافت کردهایم و با توجه به حرفهای بودن هیات انتخاب و همچنین در نظر گرفتن همه شرایط در نهایت اعضا به فیلم در جستوجوی فریده رأی دادند.
فریدزاده در پاسخ به این سوال که آیا مباحثی که پیرامون کسب جایزه برای فیلم قصر شیرین در برخی از جشنوارهها مطرح شد و همچنین اتفاقاتی که اخیرا برای فیلم متری شش و نیم رخ داده است، در آرای اعضای هیات انتخاب تاثیر گذاشته است یا خیر، گفت: البته که طبیعی است اعضای هیات انتخاب این اخبار را شنیده باشند و یا آن را رصد کرده باشند اما جلسات ما کاملا حرفهای و معطوف به موضوع بوده است و افرادی که در جلسه حضور داشتند کاملا در سینما شناختهشده هستند و مسائل حاشیهای دخیل نبود.
وی ادامه داد: اعضای هیات انتخاب با رأی خود به کلیت سینمای ایران توجه کردند و نه فقط به یک بخش سینما. در سالهای اخیر سینمای مستند ما کاملا حرفهای شده و اتفاقات خوبی برای این سینما در جشنوارههای مختلف سینمایی رخ داده است و جشنوارههای معتبر به سینمای مستند ایران توجه کردهاند. نگاه هیات انتخاب به این وجه مغفول مانده سینمای ایران هم کاملا هوشمندانه بود.
فریدزاده افزود: پخش این فیلم برعهده الی ایمیج به مدیریت الهه نوبخت است و در حال برنامهریزی برای معرفی این فیلم هستند و ما نیز همه تلاش خود را میکنیم که نماینده ایران بتواند در اسکار موفق باشد.