خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری نهمین جشنواره تئاتر ایثار مطرح شد؛

تئاتر یکی از سلیس‌ترین و بلیغ‌ترین هنرها است/ رویکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران رفتن به سوی کارهای هنری و فرهنگی است

تئاتر یکی از سلیس‌ترین و بلیغ‌ترین هنرها است/ رویکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران رفتن به سوی کارهای هنری و فرهنگی است
کد خبر : ۱۶۰۱۴۲۹

برگزاری جشنواره از فردا دوشنبه ششم اسفندماه

نشست رسانه‌ای نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار صبح امروز با حضور دبیر جشنواره و و رئیس ستاد برگزاری این رویداد هنری و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا،  نشست رسانه‌ای نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار صبح امروز یکشنبه پنجم اسفندماه در سالن صفارزاده واقع در حوزه هنری تهران برگزار شد. 

گفتنی است، نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار از ۶ تا ۱۰ اسفند به میزبانی بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران و دبیری محمد کرم‌اللهی در تهران برگزار می‌شود.

 محمد کرم‌اللهی (دبیر جشنواره) و حسین نصرالله (رئیس ستاد برگزاری جشنواره) در این رویداد حضور داشتند و به بیان توضیحاتی پرداختند. 

در ابتدای مراسم حسین نصرالله با یادی از شهدا و شهید بزرگ مقاومت، ضمن یاد کردن از سید حسن نصرالله خطاب به اهالی رسانه گفت: تنها زبان مشترک اقوام ادیان و ملل مختلف هنر است.

او اضافه کرد: اگر  هر کشور یا جامعه‌ای، دین و مذهبش را به هنر تجهیز کند، می‌تواند ماندگاری خود را تضمین نماید.

تئاتر یکی از سلیس‌ترین و بلیغ‌ترین هنرها است/ رویکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران رفتن به سوی کارهای هنری و فرهنگی است

هنر به مثابه زبانی کاربردی

نصرالله در ادامه بیان کرد: مقام معظم رهبری هم در این رابطه نظری دارند و گفته‌اند حتی افرادی که در قرارگاه ما نیستند و مخالف ما هستند اگر حرف‌شان را با هنر بزنند؛ قطعا با هنر ماندگار خواهند شد. 

او ادامه داد: رویکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران طی دو سال گذشته، به سمتی است که کارهای هنری و فرهنگی به کرات دیده می‌شود.

وی تاکید کرد: طی این مدت، اداره کل شهرستان استان تهران توانسته کارهای مفیدی انجام داده و خوشبختانه جایگاه این اداره‌کل از نظر فرهنگی و هنری مشخص شده.

رئیس ستاد برگزاری جشنواره تئاتر ایثار درباره جزییات برگزاری این رویداد نیز توضیحاتی داد. او گفت: رویداد امسال از فردا دوشنبه ششم اسفند‌ماه  در ۸ سالن برگزار خواهد شد. در این دوره ۳ اثر از پردیس، شهریار، پاکدشت راه پیدا کرده است. 

کرم الهی، دبیر این رویداد نیز گفت: همدلی خود را از راه دور با دل‌های پاک، متاثر و شریف هر انسان آزاده‌ای که نگاهش به بیروت و جنوب لبنان هست جایی که یکی از عزیزترین انسان‌ها در دفاع از صداقت شیعه روی دستان آزادگان تشییع می‌شود، داشته باشیم. این راه و فرهنگ مبارزه و ایثاروشهادت همچنان جاری و ساری است. 

او ادامه داد: هنر ایثار یک مفهوم عمیق و پیچیده است که به موضوعاتی از قبیل فداکاری ایثار، مقاومت و خدمت خالصانه و بی‌تکلف به مخاطب می‌پردازد و می‌تواند تاثیر عمیقی روی زندگی مردم بگذارد و با هنر و زیباشناسی پیام خود را با مخاطب در میان بگذارد. 

تئاتر سلیس‌ترین هنر است

کرم‌الهی در ادامه گفت: تئاتر یکی از سلیس‌ترین و بلیغ‌ترین هنرها است.

او افزود: اهالی تئاتر اهل غوص کردن در احساسات و عواطف‌شان هستند. آنها می‌توانند در بستر جامعه منشا تغییر و تحولات زیادی در حوزه‌های فردی و اجتماعی باشند. در تمام سال شاهد هستید که جشنواره‌های ایثار برگزار می‌شود و تاکید ما این است که به مفاهیم و ترویج فرهنگ ایثار می‌پردازیم تا بتوانیم از محل این رویدادها به مفاهیم مورد نظر برسیم و درامیر تبیین کار خود را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه حقیقت حیات هستی به ایثار بستگی دارد، اذعان داشت: از ابتدای خلقت و هبوت آدم بر زمین اگر عنصر فداکاری ایثار وجود نداشته باشد، عملا معنی حقیقی زندگی درک نخواهد شد.  

ارائه آمار و جزییات از شرکت‌کنندگان 

کرم‌الهی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت:  تعداد ۲۳۸ اثر به دبیرخانه به طورتجمیعی ارسال شد که در این میان ۱۱۱ اثر خیابانی و ۱۲۷ اثر در بخش صحنه‌ای هستند.

وی ادامه داد:  در بخش صحنه‌ای مهدی نصیری، سید سیامک موسوی اسدزاده و امیر حسین حریری و دربخش خیابانی هم داریوش نصیری، احمد نداف و هادی کیانی بازبینی آثار را برعهده داشتند. 

او گفت: ۱۷ اثر منتخب از ۱۲ استان و ۱۶ شهرستان در این رویداد حضور دارند که ۸ اثر در بخش صحنه‌ای و ۹ اثر در بخش خیابانی است. دو تالار مهر و ماه طبق تقویم اجرایی در بخش صحنه‌ای میزبان مخاطبن هستند و و در بخش خیابانی محوطه حوزه هنری انقلاب اسلامی، ایوان انتظار ولیعصر، میدان هفت تیر و مدارس شاهد تهران برای اجرا در نظر گرفته شده است. کارگاه‌های آموزشی با مدیریت سعید اسدی در سالن اوستا و جلسات نقدوبررسی با مدیریت رضا آشفته در استودیو سوره برقرار خواهد بود.

او ادامه داد:  قطعا در این دوره پژوهش‌هایی نسبت به برگزاری این رویداد انجام خواهد شد تا تغییر و تحولاتی که طی این سال‌ها در این رویداد شکل گرفته وابسته به این پژوهش‌ها خواهد بود. ما باید بدانیم افق حرکت‌مان به کجا پیش می‌رود و ما خلا داریم که کارهای‌مان در عرصه تئاتر علیرغم اینکه دراین حوزه ویژه‌تر هم هست باز با پیوست دقیق و عمیقی نداشتیم و امسال در این رابطه گام برداشته ایم.

برگزیدگان در فجر جایی ندارند و قائل به سهمیه نیستیم

دبیر جشنواره نهم تئاتر ایثار در ادامه بیان کرد: فجر تعهدی برای پذیرش این آثار ندارد و تنها آن‌ها را در دایره انتخاب قرار می‌دهد. ما امسال خوشبختانه در بخش صحنه‌ای و خیابانی کارهای زیادی داشته باشیم. در هر حال ما سهمیه‌ای در فجر نداریم و براین باور هستیم که هنر جایی نیست که ما از مسیر سهمیه به آن وارد شویم. 

کرم‌اللهی درباره بهره‌گیری از مدارس شاهد در برگزاری جشنواره امسال؛، توضیح داد:  بسیاری از مدارس شاهد ما میزبان نمایش‌های خیابانی ما هستند و سعی کردیم ارتباطات‌مان حفظ شود. در بخش دانش‌آموزی ما هر نمایشی که حاوی ارزش‌های ایثار و شهادت بوده است مورد حمایت مادی یا معنوی قرار گرفته است و همیشه در کنار هنرمندان بودیم و هستیم. 

کرم‌اللهی درباره بودجه جشنواره امسال نیز توضیحاتی داد. 

او گفت:  هزینه‌های تولید افزایش یافته و باید باب حمایت‌ها و سوبسیدها به جریان هنر را تقویت کنیم. تئاتر خیلی مظلوم است و با تمام شرایط و کارکردهایی که دارد، مورد توجه برنامه‌ریزان فرهنگی قرار نمی‌گیرد. البته همه ساحت‌های ما درگیر مسئله اقتصاد هست.

او بیان کرد: بودجه جشنواره با شرایط تورمی افزایش داشته است و برای هر یک از گروه‌ها ورودی، ایاب و ذهاب در نظر گرفته شده است البته می‌دانیم که این مبالغ در کل جشنواره حق مطلب را ادا نمی‌کند. در فراخوان جشنواره مجموعه جوایز، ورودی‌ها و دیگر جزئیات ذکر شده است. 

او در پایان بیان کرد: هیئت انتخاب در حال بررسی برای معرفی عزیزانی هستند که قرار است نکوداشت آن‌ها در اختتامیه برگزار شود. تجلیل ما بیشتر متوجه ایثارگران هنرمند است و مفهوم ایثارگر هم برای ما همیشه مادر شهید، پدر شهید، همسر شهید، آزاده یا جانبازان که در جامعه هنری جایگاه وجهه هنری هستند به عنوان هنرمند شاخص جریان ایثارگری مورد تقدیر قرار می‌دهیم. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز