خبرگزاری کار ایران

نظر کارگردان «یادآوری» درباره یک مستند؛

روش‌های تازه روایت را ترجیح می‌دهم

روش‌های تازه روایت را ترجیح می‌دهم
کد خبر : ۱۵۸۵۵۵۱

حجت قاسم‌زاده اصل فیلمنامه نویس و کارگردان معتقد است روش‌های تازه در روایت و ساخت مستندهای پرتره، آنها را ماندگار و جذاب می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت قاسم‌زاده اصل فیلمنامه نویس و کارگردان درباره مستند «مدقالچی به روایت مدقالچی» گفت: ابتدا به آقای زحمتکش کارگردان این مستند به خاطر همت بلندی که برای تولید این اثر داشته و برای آن زحمت کشیده خسته نباشید می گویم ولی ای کاش روش روزنگارانه را برای روایت زندگی آقای مدقالچی انتخاب نمی کردند.

کارگردان سریال «یادآوری» ادامه داد: اینکه یک نفر کجا به دنیا آمده، از کجا لباس تهیه می کند و سوال و جواب های این چنینی شاید برای برخی جذاب باشد، ولی من روش مدرن تر را ترجیح می دادم که به خاطر کارهایی که کرده اند و وجوه شاخص، به این هنرمند پرداخته شود. آقای مدقالچی سال‌های سال زحمت کشیده و به خاطر صدای خاصی که دارد، بسیاری مانند من دوست داریم مسیری که طی کرده و تا اینجا رسیده را ببینم نه اینکه صرفا در کدام جغرافیا به دنیا آمده است.

این کارگردان درباره اهمیت پرداختن به پرتره توضیح داد: خیلی خوب است که بیشتر به ساخت پرتره از بزرگان هر حوزه‌ای مصمم باشیم، این آثار برای آیندگان هم می ماند، ولی همانطور که عرض کردم خود من پرداختن نوع دوم به مسائل را می‌پسندم. مثلا اتاق داستایوفسکی تبدیل به موزه شده و خیلی ها دوست دارند در آن اتمسفر قرار بگیرند تا به این شکل از حال و احوال این نویسنده بزرگ مطلع شوند ولی هستند افرادی که ترجیح می دهند مثلا نظر و نگاه بزرگان درباره داستایوفسکی و مسیری که طی کرده تا به این جایگاه رسیده را بدانند.

کارگردان تله فیلم «تنهایی» افزود: نباید نگاه ساده به مسائل داشت. این جزئیات است که یک فرد را لایق فیلم ساختن درباره او می کند. باید در چنین آثاری وجوه متمایز کننده افراد مطرح شود تا مخاطب با آنها آشنا شود.

کارگردان تله فیلم «کسوف» مطرح کرد: آقای مدقالچی نمونه ندارد و باید به چنین افرادی پرداخته شود و درباره‌شان فیلم ساخته شود. ولی نباید به سراغ روش آسان برای روایتگری رفت. نشان دادن شاخصی که آقای مدقالچی را از سایر افراد متمایز می‌کند، بسیار مهم است.

حجت قاسم زاده اصل در پایان گفت: در مستند «مدقالچی به روایت مدقالچی» یک جمله ای دو بار مطرح شد که به خاطر بیان بنیان های کار و حرفه دوبلاژ آن را بسیار دوست داشتم. جمله ای که آقای کسمایی و مدقالچی گفتند که مدیر دوبلاژ نباید گویندگی کند.

مستند «مدقالچی به روایت مدقالچی» به کارگردانی عیلرضا زحمت‌کش در پانزده سال (۱۳۸۶ تا ۱۴۰۱) ساخته شده و به زندگی و فعالیت‌های هنری نصرالله مدقالچی، یکی از برجسته‌ترین دوبلورهای تاریخ ایران می‌پردازد. در این مستند چهره‌هایی همچون مرحوم علی کسمایی، مرحوم جمشید مشایخی، مرحوم کیومرث پوراحمد، عباس مطمئن‌زاده، ناصر ممدوح، مجید درخشانی، بهنام تشکر حضور دارند و درباره نصرالله مدقالچی صحبت کرده‌اند.

اکران «مدقالچی به روایت مدقالچی» (تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) در گروه سینمایی هنرو تجربه آغاز شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز