خبرگزاری کار ایران

یک سازنده ساز مطرح کرد؛

«گوشی ساز» را با کیفیت بالا و ارزان‌تر از آلمان می‌سازیم/ کوک ساز را آسان کردیم

«گوشی ساز» را با کیفیت بالا و ارزان‌تر از آلمان می‌سازیم/ کوک ساز را آسان کردیم
کد خبر : ۱۵۶۰۲۶۹

سازنده ابزار «گوشی ساز» از تولید و صادرات آن و نقش نمایشگاه صنعت موسیقی در ارتقای بخش صنعتی موسیقی صحبت کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی حسینی (مدیر مجموعه آسان کوک) به اتفاق اعضای مجموعه‌اش، گوشی‌های سازهای ایرانی را تولید می‌کنند؛ قطعه‌ای کوچک اما کاربردی که صدای ساز را تعیین می‌کند.

گفتنی است در سازهای زهی، گوشی قطعه‌ای از ساز است که یک انتهای سیمِ ساز به آن وصل می‌شود و با کمک این قطعه می‌توان آن سیم را کوک کرد. سازهای مختلفی همچون تار، سه‌تار، گیتار، ویولن، کمانچه، ماندولین، یوکللی و غیره گوشی دارند و معمولاً محل تعبیه‌ی گوشی ساز در سردسته ساز است. 

حسینی درباره چند و چون فعالیت خود و مجموعه‌اش بیان کرد: ما تولید گوشی‌های ساز تار را شروع کردیم و بعد سراغ سازهای دیگر مثل کمانچه، سه‌تار، تنبور و دوتار رفتیم. در واقع ما کارمان را با سازهای ایرانی آغاز و بعد سازهای غربی مثل ویولن را هم امتحان کردیم. 

مدیر مجموعه آسان کوک خاطرنشان کرد: زمانی که ما کار را شروع کردیم، در ایران کسی تولید این وسیله را به این صورت انجام نداده بود. 

این کارشناس موسیقی، «گوشی ساز» را اینگونه تعریف کرد: گوشی‌های ساز وسایلی هستند که روی برخی سازها تعبیه می‌شوند. پس از مدتی این گوشی‌ها به دلیل استفاده زیاد سطحشان صیقلی می‌شود و صدای سازها را دچار مشکل می‌کنند. نمونه‌هایی از این گوشی‌ها را پیش‌تر یک ارمنی ساخته و نمونه بهتری از آن را آلمانی‌ها بعدها ساختند که هزینه بالایی داشت.

او افزود: شاهد بودم که آلمانی‌ها این گوشی‌ها را برای ویولن ساخته‌اند و تصمیم گرفتم که برای سازهای ایرانی هم این وسیله را بسازم؛ بنابراین تولید این ابزارها را در دستور کار قرار دادیم.

حسینی تاکید کرد: باید بگویم که طول عمر گوشی‌هایی که ما تولید می‌کنیم از نمونه‌های آلمانی بیشتر است. 

وی با اشاره به اینکه این گوشی‌ها کوک خیلی دقیقی به نوازنده می‌دهند، توضیح داد: تنظیم سازها کار سختی است، اما با گوشی‌هایی که ما تولید می‌کنیم کوک کردن ساز آسان می‌شود. در واقع مشتری تولیدات ما هم استادان هستند و هم هنرجوها و افراد مبتدی، چراکه پیش‌تر برای کوک کردن ساز، افراد مبتدی باید نزد استادشان می‌رفتند اما حالا این امکان وجود دارد که خودشان سازشان را کوک کنند. آنها دیگر برای کوک ساز مجبور نیستند مدام نزد استادشان بروند و از این جهت هم گوشی‌ها وسایلی بسیار کاربردی هستند. 

حسینی تاکید کرد: تولید و به طور کل، وجود این گوشی‌ها یک جای خالی در صنعت موسیقی بوده و کسی روی این وسیله کار نکرده بود. خوشبختانه با تولید این وسیله  هنرمندان و فعالان عرصه موسیقی از آن بسیار استقبال نموده و آن را تبلیغ کردند. حال می‌توان گفت این گوشی‌ها کم‌کم بین هنرمندان به محصولی شناخته‌شده تبدیل می‌شود. 

این سازنده ساز درباره حضور در نمایشگاه صنعت موسیقی نیز توضیحاتی داد. او بیان کرد: حضور در نمایشگاه برای من اتفاق بسیار خوبی بود؛ زیرا فرصتی فراهم شد تا همه هنرمندان فعال کارم را از نزدیک ببینند. من در این رویداد به راحتی توانستم محصولم را معرفی کنم و این فرصت برای دیگر تولیدکنندگان نیز وجود داشت. 

وی در درباره صادرات گوشی‌های موسیقی گفت: من در حال حاضر این محصول را به کشورهای بسیاری فرستاده‌ام و همچنان متقاضیانی در کشورهای مختلف هستند که محصولات ما را می‌خرند، اما برای جدی‌تر شدن صادرات باید کمی صبر و تحمل داشته باشیم. ما هم در تلاش هستیم کیفیت گوشی‌های ایرانی را به بهترین سطح برسانیم.

حسینی در پایان بیان کرد: در واقع ما باید به آبروی کشورمان هم توجه داشته باشیم و محصولاتمان باید در سطحی باشند که هر کس با شنیدن این نکته که فلان محصول ایرانی است، خیالش از کیفیت آن راحت شود، به همین دلیل ما برای تولید و توزیع گسترده و صادرات قدری تحمل و زمان نیاز داریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز