در نشست تخصصی شاهنامهپژوهی مطرح شد:
«سیمرغ» پزشک بوده است
در سی و سومین نشست تخصصی شاهنامهپژوهی بخشهای آغازین زندگی زال مورد واکاوی قرار گرفت و مشخص شد که «سیمرغ» پزشک بوده است.
به گزارش ایلنا به نقل از موسسه فرهنگی بزرگمهر حکیم، در سی و سومین نشست تخصصی شاهنامهپژوهی که با حضور شاهنامه پژوهان و شاهنامه خوانان، و به دبیری محمد رسولی (شاهنامه شناس) در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، بخشهای آغازین زندگی زال مورد واکاوی قرار گرفت و مشخص شد که «سیمرغ» یک پزشک بوده است.
در ابتدای این نشست، هوشنگ طالع، تاریخدان و شاهنامهشناس برجسته، بیان داشت: زال نزد سیمرغ پرورش یافت و چون سیمرغ نماد پزشکی و درمان بوده است، در واقع باید گفت، سامانه بهداری و پزشکی، در نوزادی زال را یافته و از او مراقبت نموده تا پرورش یافته و بزرگ شده است.
در ادامه محمد رسولی، با تاکید بر پزشک بودن سیمرغ، گفت؛ قطعا داستان زال به ما میرساند که سیمرغ پزشک بوده است. و دلایل کافی برای پزشک بودن سیمرغ وجود دارد، از جمله هر زمان که بحث پزشکی و درمان است، وجود سیمرغ را شاهد هستیم مانند زمان زادن «رستم»، و یا زمان مجروحیت «رستم» که «سیمرغ» میآید و درمانش میکند.
وی همچنین افزود؛ سیمرغ هنگام ناراحتی رودابه (مادر رستم) به زال راهنمایی پزشکی میکند که یک جراح بیاورد و بچه را از راه سزارین! به دنیا آورد:
بیاور یکی خنجر آبگون
یکی مرد بینا دل پر فسون
بکافد تهیگاه سرو سهی
نباشد مر او را ز درد آگهی
در پایان این نشست، به چند تن از افراد هنرجوی فراگیر شاهنامه که از سوی استادان مورد آزمون قرار گرفتند، گواهینامه دوره مقدماتی شاهنامهپژوهی اعطا شد.