خبرگزاری کار ایران

تأکید مهدی طغیانی بر اهمیت نشر الکترونیک

تأکید مهدی طغیانی بر اهمیت نشر الکترونیک
کد خبر : ۱۴۸۰۵۹۶

مهدی طغیانی گفت: نسل ما با کاغذ و فیزیک کتاب ارتباط برقرار می‌کرد، اما نسل جدید با تلفن همراه و تبلت ارتباط بهتری دارد. به نظرم باید در حوزه نشر الکترونیک بیشتر کار کنیم.

به گزارش ایلنا به نقل از ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که چرا ردیف بودجه معینی برای نمایشگاه کتاب در مجلس تعیین نمی‌شود، گفت: در مورد این موضوع با دوستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صحبت کرده‌ایم.

طغیانی ادامه داد: در سال‌های گذشته پیشنهاد یک درصد هزینه شرکت‌ها، بانک‌ها و موسسات دولتی مبنی بر صرف بودجه در نهادهای فرهنگی را داشتیم، اما ترتیب آن به‌گونه‌ای بود که عملی نمی‌شد. حتی امسال روند آن تغییر کرده و فکر می‌کنم عملی‌تر شده باشد. البته شاید نیاز باشد، برای اجرایی‌تر شدن کار اصلاحاتی در این حوزه صورت بگیرد تا شاهد یک تجربه جدید باشیم.

او با اشاره به اینکه در این تجربه جدید مبلغ قابل توجهی به حوزه‌های فرهنگی تزریق می‌شود، گفت: شاید در این شرایط اقتصادی کشور که حوزه‌های اقتصادی با کاهش تخصیص بودجه مواجه هستند، با یک مسیر متفاوت جلو برویم. البته نمایشگاه کتاب در بعضی سال‌ها ردیف بودجه هم داشته است.

به گفته طغیانی، در یکی دو سال اخیر نگاه سازمان برنامه این بوده که ردیف‌های پراکنده را جمع و ذیل ردیف دستگاه تخصصی تعریف کند تا به دستگاه اختیار دهد.

اگر بودجه کاهش یابد اصلاح می‌کنیم

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: این موارد به این معنا نبوده که ردیف بودجه‌ها حذف شود. در این یکی دو سال اخیر ردیف مجموعه‌ها، زیر دستگاه اصلی تجمیع شده است. اما اگر در این رویدادهای فرهنگی کاهشی رخ داده باشد قابل اصلاح است.

طغیانی با اعلام اینکه در چند سال اخیر در کمیسیون بودجه حضور داشته، یادآوری کرد: اگر گزارشی دال بر کاهش ردیف بودجه یا کاهش منابع دریافت می‌کردیم، در راستای اصلاح عمل می‌کردیم، اما چنین گزارشی نداشتیم.

گردش مالی نمایشگاه

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص تاثیر بالای نمایشگاه در گردش مالی فرهنگی کشور گفت: قطعا بخش زیادی از گردش مالی حوزه نشر در نمایشگاه بین‌المللی انجام می‌شود. اما به نظرم نمایشگاه برای تغییر و تاثیر فرهنگ کتابخوانی در جامعه کافی نیست.

طغیانی با اشاره به اینکه اگرچه جامعه بزرگی داریم، اما اعداد و ارقام کمی از حوزه نشر و مطالعه دریافت می‌کنیم، ادامه داد: این اتفاق به‌ویژه در سال‌های اخیر که با کاهش قدرت خرید مردم مواجه شدیم مشهود است. حوزه فرهنگی و تفریحی از حوزه‌هایی هستند که از سبد هزینه‌های خانوار حذف شده‌اند.

او گفت: حوزه نشر الکترونیک می‌تواند جایگزین مناسبی برای کتاب کاغذی و کاهش هزینه‌های فرهنگی خانواده‌ها باشد. البته نسل ما با کاغذ و فیزیک کتاب ارتباط برقرار می‌کرد، اما نسل جدید با تلفن همراه و تبلت ارتباط بهتری دارد. به نظرم باید در حوزه نشر الکترونیک بیشتر کار کنیم. چون در این مسیر هزینه‌های چاپ و غیره حذف می‌شود و کتاب با هزینه کمتری به دست مخاطب می‌رسد. البته به این معنا نیست که حوزه نشر کاغذی را رها کنیم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab. ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز