مدیریت زنجیره ارزش بنیاد برکت مطرح کرد؛
بنیاد برکت زنجیره ارزش گیاهان دارویی را در فارس توسعه میدهد

مدیر زنجیره ارزش بنیاد برکت، گفت: بنیاد برکت با انتخاب زنجیره ارزش گیاهان دارویی در استان فارس، برنامهای هدفمند برای ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی مناطق کمبرخوردار آغاز کرده است.
به گزارش ایلنا، سمیرا جعفری، افزود: این ابتکار با تمرکز بر زنجیرههای ارزش رستهمحور، به دنبال توانمندسازی محرومان و ارتقای مزیت رقابتی محصولات است.
وی با اشاره به اینکه این بنیاد از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ بخشی از منابع خود را به حمایت از زنجیرههای ارزش رستهمحور اختصاص داده است،ادامه داد: هدف این مدل، توانمندسازی محرومان، توسعه کسبوکارهای پایدار و ارتقای زنجیرههای ارزش با مزیت رقابتی در مناطق کمبرخوردار و روستایی است.
جعفری افزود:این رویکرد در اسناد بالادستی مانند سند ملی امنیت غذایی مورد تأکید قرار گرفته و شورای ملی راهبردی زنجیرههای ارزش ذیل وزارت کشور تشکیل شده است.
وی از انتخاب زنجیره ارزش گیاهان دارویی در استان فارس خبر داد و گفت: این زنجیره شامل تمامی مراحل از کاشت، داشت و برداشت گیاهان تا عرضه نهایی به مشتریان است. هماهنگی و همکاری بین ذینفعان و بهینهسازی هر مرحله از این فرآیند، کارایی را افزایش میدهد، هزینهها را کاهش میدهد و رضایت مشتریان را بهبود میبخشد. این زنجیره محصولی با مزیت رقابتی تولید میکند که در بازار هدف از نظر قیمت و کیفیت قابل رقابت است.
مدیر زنجیره ارزش بنیاد برکت، شرکت هفتچشمه به مدیرعاملی رضایی را بهعنوان پیشران زنجیره ارزش گیاهان دارویی در فارس معرفی کرد و یادآور شد: این پیشرانها با همکاری شبکه تسهیلگری، وظیفه شناسایی، تحلیل و حمایت از بخشهای مختلف زنجیره را بر عهده دارند تا ارزش افزوده خلق شود و اعطای تسهیلات هدفمند شود.
جعفری افزود: فرآیند اجرایی شامل شناسایی زنجیرههای اولویتدار دارای مزیت رقابتی و انتخاب پیشرانهایی است که خدمات کسبوکار را در طرحهای اشتغالزایی خرد، خانگی، کارگاهی و بنگاهی ارائه میدهند.
جعفری با اشاره به اهمیت رستهمحور بودن زنجیرهها، گفت: تمرکز بر یک رسته خاص، ارزش افزوده را در تمامی حلقههای زنجیره ایجاد میکند. اتصال حلقههای زنجیره بهرهوری را افزایش میدهد و هزینهها را کاهش میدهد، که منجر به تولید محصولاتی با مزیت رقابتی در بازار میشود.بنیاد برکت با ایجاد بستر مناسب و حمایت از تولیدکنندگان و کشاورزان، به دنبال کاهش چالشهای زنجیره ارزش گیاهان دارویی است.
جعفری تأکید کرد: این اقدامات نهتنها به نفع تولیدکنندگان، بلکه به سود مصرفکنندگان و اقتصاد کشور است، زیرا اشتغال پایدار را تقویت میکند و به توسعه اقتصادی مناطق کمبرخوردار کمک میکند.