خبرگزاری کار ایران

حذف ارز نیمایی برای فعالان صنعت سیمان جذاب است

حذف ارز نیمایی برای فعالان صنعت سیمان جذاب است
کد خبر : ۱۵۸۳۴۹۳

به گفته دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان، در حال حاضر ظرفیت کل تولید سیمان در ایران، به ۸۸.۶ میلیون تن در سال رسیده است. این میزان محصول در ۶۸ کارخانه سیمان و ۱۰ کارخانه سیمان سفید تولید می‌شود.

به گزارش ایلنا، علی‌اکبر الوندیان، در نشست خبری همایش و نمایشگاه صنعت سیمان، که به مناسبت بزرگداشت سالگرد تاسیس نخستین کارخانه سیمان در ایران، برگزار شد، گفت: اولین کارخانه سیمان ایران در سال ۱۳۱۲ در شهرری راه‌اندازی شد، این مجموعه ۳ هزار تن در سال ظرفیت تولید سیمان داشت.

دستاوردهای جدید صنعت سیمان

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، با اشاره به دستاوردهای این صنعت، تصریح کرد: امروز در احداث سدها از سیمان آمیخته استفاده می‌شود که یکی از دستاوردهای جدید در این حوزه است.

او ادامه داد: حدود ۷ تا ۱۰ درصد تولید سیمان به سیمان آمیخته اختصاص دارد. شرکت‌های حاضر در این صنعت توانسته اند ۴ نوع سیمان آمیخته تولید و آن را در بورس کالا عرضه کنند.

او افزود: امیدواریم به زودی انواع سیمان آمیخته قابل تولید در ایران به ۴۰ مدل برسد، زیرا تولید این نوع سیمان به کاهش مصرف انرژی کمک می‌کند.

الوندیان اعلام کرد: افزایش تنوع و تولید در صنعت سیمان از مهمترین برنامه‌های این صنعت است که بر استفاده از توان دانش بنیان‌ها و فناوری‌ها دنبال می‌شود.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به اینکه در حوزه نیروگاه‌های دیزلی ۲۶ مگاوات انرژی نصب شده است، گفت: تولید برق از بازیافت حرارتی دودکش‌های صنعت سیمان از دیگر موارد تامین انرژی است که به خاطر سرمایه‌گذاری زیاد مغفول مانده است.

الزام واحدهای سیمانی به تولید برق

او در خصوص الزام واحدهای سیمان به تولید برق گفت: مقرر شده واحدهای سیمانی در یک بازه ۵ ساله، پنج درصد انرژی خود را با استفاده از نیروگاه خورشیدی و حرارتی تامین کنند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با بیان این‌که در آبان ماه با تشدید محدودیت سوخت مواجه بودیم، تاکید کرد: در ۸ ماه گذشته، ۵۰ میلیون تولید کلینگر داشته‌ایم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ میلیون تن کاهش داشته‌ است، در ۸ ماه سال جاری ۴۸ میلیون تن تولید سیمان داشته‌ایم که تولید این محصول نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰۰ هزار تن کاهش داشته است.

الوندیان با اشاره به تشدید ناترازی گاز و برق گفت: این صنعت با محدودیت و قطعی برق مواجه است به طوریکه امسال قطعی‌ها زودهنگام نیز شروع شد.

آثار محدودیت انرژی بر صنعت سیمان

او با اشاره به سرمایه‌گذاری انجام شده در صنعت سیمان، گفت: به دلیل محدودیت‌های انرژی، ۷۰ درصد کوره‌ها از مرداد ماه امسال دچار محدودیت شده‌اند.

به گفته الوندیان، ۸ کارخانه فعال در صنعت سیمان، مازوت سوزی دارند که البته در زمینه تامین و مصرف مازوت هم با محدودیت روبه‌رو هستیم، چنان‌که به‌ناچار از ذخایر استفاده کرده‌ایم و به همین دلیل ذخایر مازوت رو به کاهش است.

این عضو صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: سالانه ۱۳ میلیون تن صادرات سیمان داشته‌ایم که به خاطر تامین نیاز داخل و محدودیت‌های انرژی، بازارهای صادراتی نیز تعدیل خواهد شد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر