خبرگزاری کار ایران

امانی در گفت‌وگو با ایلنا:

انسجام اصلاح‌طلبان الگویی برای جریان رقیب باشد/ نتیجه اداره کشور به شکل باری به هر جهت «عدم پاسخگویی و فساد» است

انسجام اصلاح‌طلبان الگویی برای جریان رقیب باشد/ نتیجه اداره کشور به شکل باری به هر جهت «عدم پاسخگویی و فساد» است
کد خبر : ۶۶۹۴۹۷

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: تجربه اصلاح‌طلبان در خصوص شورای عالی می‌تواند اصولگرایان را هم به سمت همگرایی بیشتر ببرد و رفتار سیاسی قاعده‌مند نهادینه شود.

شهربانو امانی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در خصوص روند ادامه کار شورای عالی با وجود نقدهای بسیاری که در مقطع زمانی فعلی نسبت به آن وجود دارد، گفت: ما با موانع متعدد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و حاکمیتی روبه‌رو هستیم که باعث شده احزاب طی این ۴۰ سال آنطور که باید و شاید نهادینه نشود. فراز و فرودهای عرصه سیاسی مشکلات جدی برای تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌های کشور به وجود می‌آورد.

وی افزود: برخی از فراز و فرودها به سمت سیاسیون و پایگاه سیاسیون که احزاب است، می‌آید. دیگر نمی‌گوییم مسیر جامعه در چه سمتی است، آیا احزاب در طی این ۴۰ سال تقبیح شدند یا تقویت؟ تجاربی که اصلاح‌طلبان طی ۴۰ سال کسب کردند تجربه‌ای گران‌قیمت‌تری است چراکه در نتیجه رفتارهای سیاسی متفاوت بسیاری به دست آمده است که بیشتر آن‌ها هم انتخاباتی است.

امانی با اشاره به انتخابات ۹۲ تاکید کرد: انتخابات ۹۲ به این سمت رفت که همه ظرفیت احزاب اصلاح‌طلب و فعالان اصلاح‌طلب در شورای هماهنگی ایجاد شود. این ظرفیت، ظرفیت مهمی مثل آقای خاتمی است که به نوعی صدای خاتمی را با تکرارهای او می‌شنویم و مردم همواره به او اعتماد می‌کنند.

وی افزود: پس از مدتی موثران عرصه اجتماعی و اقشار مختلف جامعه که حزبی نیستند اما تاثیرگذار هستند به این سمت رفتند که شورای عالی اصلاح‌طلبان باید تشکیل شود و ظرفیت‌ها با همگرایی بیشتری برون‌داد این برآیند یا برآیند این فرآیند باشند. درواقع همگرایی جریان اصلاح‌طلبان به این طریق باشد.

امانی خاطرنشان کرد: تجربه اصلاح‌طلبان در خصوص شورای عالی می‌تواند اصولگرایان را هم به سمت همگرایی بیشتر ببرد و رفتار سیاسی قاعده‌مند نهادینه شود. از سال ۹۲ و حتی قبل از آن اصلاح‌طلبان سعی کردند نهاد شورای عالی را تشکیل دهند و خوشبختانه گام‌های آنها به خوبی آغاز شد. گام اول آنها مجلس دهم  و گام دوم شورای پنجم و در نهایت شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری بود.

وی افزود: بعد از انتخابات مجلس دهم وقت ارزیابی شورای عالی مطرح شده بود و می‌خواستند در خصوص آن ارزیابی و تصمیم‌گیری کنند و به این طریق سعی کردند انسجام شورای عالی را تقویت کنند. من موافق این موضوع هستم که ظرفیتی را برای رسیدن به هدف‌های خود ایجاد کنیم .

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اضافه کرد: مردم وقتی به مطالبات خود نمی‌رسند، خصوصا بعد از انتخابات اخیر، این روند باعث می‌شود سپهر سیاسی و افکار عمومی جامعه به سمت ناامیدی برود. اصلاح‌طلبان همواره سعی می‌کنند در مقابل عملکرد خود پاسخگو باشند و بیشتر مطالبات هم از آنها می‌شود. به هر حال اصولگرایان در سپهر سیاسی هنوز حضور دارند، اما مطالبات از اصلاح‌طلبان است.

وی خاطرنشان کرد: هیچ گلی بی‌خار نیست و هر تصمیمی نقاط منفی خود را دارد. شورای عالی هم از این موضوع مستثنا نیست اما می‌شود نقاط ضعف را کم کرد و به نقاط قوت افزود. یک اتفاق مبارک در خصوص پارلمان اصلاحات می‌تواند صورت گیرد. به هرحال در هر دوره بیش از دو سوم نمایندگان برای دور بعد رای نمی‌آورند و جدب احزاب سیاسی نمی‌شوند. من معتقدم این ظرفیت بسیار خوبی است که فعالان سیاسی و تاثیرگذاران بتوانند مسیر پارلمان اصلاحات را به خوبی پیش ببرند و این الگو با صبر و حوصله در این مقطع زمانی وجود باشد.

امانی تاکید کرد: انسجام اصلاح‌طلبان باید الگویی برای جریان رقیب باشد که بعد از ۴۰ سال کاندیداها با یک فرآیند به جامعه معرفی شوند و عملکرد و پست‌های آنها در جامعه شفاف باشد. علاوه بر این کار تشکیلاتی را در جامعه نهادینه کنند. نسل جوان در حال حاضر جذب نهادهای غیرحزبی نشدند و می‌خواهند فعالیت کنند اما متاسفانه تفکری در کشور وجود دارد که قدرتمندانه در مقابل فعالیت سیاسی شناسنامه‌دار مقاومت می‌کند. هزینه این تصمیمات را چه کسی باید بدهد؟ قطعا اصلاح‌طلبان این هزینه را پرداخت می‌کنند تا بتوانند بسترسازی کنند و به گسترش جامعه مدنی کمک کنند.

وی افزود: این سرمایه‌ای است که در درازمدت آثار بسیار خوبی دارد. این ظرفیت را فقط با نگاه انتخاباتی می‌توان حفظ کرد. در این چهارچوب‌ها احزاب همفکر و خوش‌فکر می‌توانند به همگرایی برسند و حتی با رویه خود وارد مذاکره شوند. اداره کشور به شکل باری به هر جهت نتیجه‌ای جز این نیست. خروجی این رفتارها در کشور، فساد افسارگسیخته، عدم پاسخگویی و عدم اعتماد مردم است. چرا شفافیت سیاسی به جای اینکه مورد تشویق قرار گیرد مورد تقبیح قرار می‌گیرد؟ سیاسیون جمع می‌شوند تا بتوانند به طور شفاف اثر بگذارند اما تنبیه می‌شوند. به جای حمایت‌ از آنها فقط در زمان انتخابات از احزاب استفاده می‌شود. بعد از آن هم به احزاب می‌گویند به تعطیلات بروید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز