خبرگزاری کار ایران

وفاق ملی فراتر از دغدغه‌های سیاسی و حکومتی است

وفاق ملی فراتر از دغدغه‌های سیاسی و حکومتی است
کد خبر : ۱۵۸۰۹۷۹

یک فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه مسأله وفاق ملی فراتر از دغدغه‌های سیاسی و حکومتی است، گفت: مسأله اصلی جامعه همچنان تأمین یک زندگی عادی و باکیفیت است؛ زندگی‌ای که امنیت، ثبات اقتصادی، بهداشت و آموزش را برای همه مردم فراهم کند.

حسین نورانی‌نژاد در همایش گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی گفت:مسأله وفاق ملی فراتر از دغدغه‌های سیاسی و حکومتی است. مسأله اصلی جامعه همچنان تأمین یک زندگی عادی و باکیفیت است؛ زندگی‌ای که امنیت، ثبات اقتصادی، بهداشت و آموزش را برای همه مردم فراهم کند.

وی افزود: برای تحقق این امر، نیاز به حضور یک نیروی سیاسی میانجی وجود دارد که بتواند میان جامعه و جریان‌های سیاسی مختلف ارتباط برقرار کند و راه‌حل‌هایی ارائه دهد که زندگی عادی مردم را بهبود بخشد. این رویکرد، هرچند در گذشته نیز تجربه شده، اما همچنان نیازمند تقویت و بازنگری است.

نورانی‌نژاد با اشاره به تجربه‌های پیشین و تلاش برای وفاق پیش از این، خاطرنشان کرد:در دوره اصلاحات، گفتمان و رواداری‌ای که شاگردان آقای خاتمی ایجاد کردند، بسیار به وفاق نزدیک بود. اما با گذشت زمان و فاصله گرفتن میان اصلاحات و حاکمیت، این گفتمان نتوانست پایدار بماند. همچنین در انتخابات سال ۸۸، مهندس موسوی تلاش کرد بین اصلاح‌طلبی و اصولگرایی اجماع ایجاد کند، اما آن تجربه هم با مشکلاتی مواجه شد. گفتمان اعتدال در سال ۹۲ نیز به نوعی ادامه همان مسیر بود، ولی آن هم نتوانست به ثبات برسد.

وی  گفت: اکنون شاید بتوان این جریان را موج چهارم وفاق ملی دانست. من شخصاً به این موج خوش‌بین‌تر هستم، زیرا تجربیات گذشته ضعف‌ها را مشخص کرده و این می‌تواند به اصلاح مسیر کمک کند. از طرف دیگر، شخص آقای ‘کاپیتان وفاق’ با ادبیات، رویکرد و روحیات خود، شرایط را برای ایجاد وفاق بسیار مناسب کرده است.»

نورانی‌نژاد ادامه داد: آنچه این موج را از تلاش‌های قبلی متمایز می‌کند، همراهی بخش قابل توجهی از حاکمیت است که در گذشته احساس نیاز به وفاق نمی‌کرد. این همراهی، در کنار اجماع میان اصلاح‌طلبان و بخشی از اصولگرایان برای موفقیت دولت آقای پزشکیان، فرصتی بی‌نظیر ایجاد کرده است.

وی تأکید کرد: برای موفقیت این مسیر، نیاز به تصمیمات حاکمیتی دشواری داریم. دولت باید به سمت پذیرش یک ‘دولت مدرن’ حرکت کند. عبور از تفکر امت‌گرایی به دولت‌گرایی ضروری است. ما باید به یک ملت واحد با یک دولت واحد برسیم، دولتی که بتواند به‌صورت کارآمد و مستقل عمل کند و حقوق شهروندی را به رسمیت بشناسد.

نورانی‌نژاد  گفت: برای ایجاد اعتماد دوباره، حاکمیت باید حق اعتقادات، سلایق و خواسته‌های مردم را به رسمیت بشناسد. تجربه نشان داده که میانگین تصمیمات جامعه از میانگین تصمیمات عرصه قدرت به مصلحت کشور نزدیک‌تر است. این بلوغ جامعه، اگر مورد اعتماد قرار گیرد، می‌تواند وفاق ملی را تقویت کرده و پایه‌های آن را پایدار کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز