شهریاری در گفتوگو با ایلنا:
زمان احمدینژاد ۵۰ میلیارد برای سواحل مکران اختصاص یافت اما نتیجهای حاصل نشد/ لزوم اتصال چابهار به کریدور جنوب به شمال؛ کلید توسعه منطقهای
نماینده سیستان و بلوچستان گفت: در زمان احمدینژاد، رهبر انقلاب دستوراتی درخصوص این سواحل دادند، برای توسعه این سواحل ۵۰ میلیارد تومان اختصاص یافت، اما متاسفانه پیشرفتی حاصل نشد. برخی از رؤسای جمهور نتوانستهاند عمق مشکلات استان سیستان و بلوچستان را به خوبی درک کنند امیدواریم آقای پزشکیان این مسائل را درک کنند، من به ایشان امید دارم.
حسینعلی شهریاری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره سفر اخیر رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان و ظرفیتهای این استان گفت:همه میدانند که استان سیستان و بلوچستان با مشکلات زیادی روبرو است و فقر در این منطقه به وضوح دیده میشود. در حال حاضر بالاترین نرخ بیکاری در سیستان و بلوچستان مشاهده میشود. در دوران دولت آقای روحانی اعلام شد که فقیرترین مردم کشور در این استان زندگی میکنند، این اطلاعات رسمی دولت بود که موضوع را تأیید کرده است.
نماینده سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این استان دارای امکانات بالقوهای است که اگر بالفعل شوند، میتوانند به کل کشور کمک کنند و جواب دهد، عنوان کرد: به عنوان مثال، معدن "مس جانجا" که در نزدیکی زاهدان وجود دارد در حال حاضر ظرفیتش از مس سرچشمه هم بیشتر است، گفته میشود این معدن در ۱۰ سال آینده میتواند کل کشور را جواب دهد و مشکلات کشور را برطرف کند.
وی تاکید کرد: ذخایر معدنی بسیاری در سیستان و بلوچستان وجود دارند که برخی از آنها منحصر به فرد هستند. یا معادن طلایی که در حال کشف هستند و کارهایش در حال انجام است. اما یک مسئله بسیار مهم و ظریف وجود دارد آن هم اینکه مردم بر این باورند که اگر قرار است معدنی بهرهبرداری شود، حتماً باید سودش به جیب مردم منطقه برود و از آن بهرهمند و مشغول به کار شوند.
شهریاری یادآور شد: سواحل مکران یکی دیگر از نقاط قوت این منطقه است. در زمان احمدینژاد، رهبر انقلاب دستوراتی درخصوص این سواحل دادند، برای توسعه این سواحل ۵۰ میلیارد تومان اختصاص یافت، اما متاسفانه پیشرفتی حاصل نشد. بعد از آن، حضرت آقا به نیروی دریایی ارتش دستور دادند که به این موضوع رسیدگی کند، اما باز هم نتیجهای نداشت. آقای دهقان نیز مسئولیت سواحل مکران را بر عهده داشت، اما اقداماتی که انجام شد کوتاهمدت بود چراکه ایشان به بنیان مستضعفان رفتند.
وی با اشاره به اینکه آقای پزشکیان به توسعه سواحل مکران اعتقاد جدی دارد، اظهار داشت: اگر چابهار به یک منبع اقتصادی دریامحور تبدیل شود، میتواند تأثیر زیادی بر توسعه منطقه داشته باشد. زیرا تنها ساحل ماست که به اقیانوس و دریای عمان متصل است. اگر بتوانیم خطوط آهن یعنی کریدور جنوب به شمال را وصل کنیم، میتوانیم به آسیای میانه و سایر نقاط دنیا دسترسی پیدا کنیم و میتوان از این طریق استان سیستان و بلوچستان را از این رو به آن رو کرد که متاسفانه دولتها در این زمینه کمکاری کردهاند.
وی یادآور شد: آقای دکتر پزشکیان قرار بود سفر ۳ روزه به سیستان و بلوچستان داشته باشند و کل استان را بگردد اما فرصت نشد حال قول داده است یک سفر به زابل و چابهار بیایند و من فکر میکنم یک سفر هم بعداً به ایرانشهر داشته باشند تا از نزدیک مشکلات را ببینند. آقای پزشکیان چون نماینده مردم بوده و ۱۶ سال در مجلس با ما بوده و تجربه زیادی دارد به این مسائل اشراف خوبی دارد. او فردی باهوش، خوشفکر و آگاه است. به نظر میرسد برخی از رؤسای جمهور نتوانستهاند عمق مشکلات استان را به خوبی درک کنند امیدواریم ایشان این مسائل را درک کنند، من به ایشان امید دارم و انشاالله بتوانند عمق مسائل استان را درک و حل کنند.
شهریاری گفت: دولتها بیتوجهی به استان سیستان و بلوچستان داشتند اما الان آقای پزشکیان توجه جدی به توسعه استان دارد و امیدواریم که این تلاشها نتیجهبخش باشد.