سم خاموش در مغزها و خشکبار مانده

مدیرکل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو:آفلاتوکسین نوعی سم قارچی است که در شرایط نامناسب نگهداری، روی مغزها و دانههای روغنی رشد میکند.
مدیرکل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو:آفلاتوکسین نوعی سم قارچی است که در شرایط نامناسب نگهداری، روی مغزها و دانههای روغنی رشد میکند.
این سم میتواند منجر به مشکلات کبدی، مسمومیت و در موارد شدید، افزایش خطر سرطان کبد شود.
وجود لکههای کپکزده، بوی نامطبوع، مزه تلخ و چروکیدگی از نشانههای ظاهری آلودگی به آفلاتوکسین است.
با این حال، تشخیص قطعی این سم تنها از طریق آزمایشهای تخصصی در آزمایشگاههای مواد غذایی ممکن است.
بررسیهای انجامشده نشان داده است که در برخی نمونههای آجیلهای فلهای و نگهداریشده در شرایط نامناسب، میزان آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز بوده است.
در سال گذشته حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از نمونههای بررسیشده دارای سطحی از آلودگی به آفلاتوکسین بودند که در مواردی منجر به معدومسازی یا بازگرداندن محصولات شد.