صدرالحسینی در گفتوگو با ایلنا:
اسرائیل به دنبال از بین بردن یکپارچگی جغرافیایی غزه است/تصرف رفح ریشه در نگرانیهای امنیتی تلآویو دارد

کارشناس مسائل منطقه گفت: استراتژی اسرائیل برای از بین بردن یکپارچگی جغرافیایی و عملیاتی غزه، از جمله ایجاد مناطق حائل و مختل کردن ارتباطات داخلی، نشاندهنده ترس این رژیم از قدرت مقاومت در غزه است.
سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به تصرف رفح توسط اسرائیل برای ایجاد گذرگاه امنیتی جدید در گفتوگو با ایلنا اظهار کرد: اسرائیل در اقدامات اخیر خود، به دنبال اعمال استراتژی خاصی است که هدف آن تجزیه و تقسیم نوار غزه و از بین بردن یکپارچگی جغرافیایی این منطقه است. این رویکرد نه تنها شامل تقسیم فیزیکی غزه به بخشهای مختلف میشود، بلکه قصد دارد ارتباطات داخلی منطقه را با ایجاد گذرگاهها و نقاط کنترل شدید، مختل کند. در واقع، اسرائیل با این سناریو به دنبال آن است که یکپارچگی عملیاتی مقاومت غزه را نیز از بین ببرد. در گذشته، اسرائیل در تلاشهای مشابه موفق نبوده اما امروز، با بهرهگیری از شرایط جغرافیایی آسیبدیده غزه، سعی دارد این منطقه را به بخشهای کوچکتر تقسیم کند. این اقدام باعث میشود که افراد برای حرکت بین مناطق مختلف، مجبور به عبور از گذرگاهها و دالانهای کنترلشده باشند. این استراتژی نه تنها یکپارچگی جغرافیایی غزه را از بین میبرد، بلکه به دنبال کشف و خنثیسازی شبکه تونلهای مقاومت نیز هست.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اهداف اسرائیل، اعلام منطقه رفح بهعنوان منطقه حائل است. این منطقه که حدود یک پنجم مساحت نوار غزه را شامل میشود، قرار است بهعنوان یک محدوده امن عمل کند تا فاصله بین مناطق شمالی تحت کنترل اسرائیل (مانند شهرکهای صهیونیستنشین) و باقی غزه افزایش یابد. این اقدام نشاندهنده نگرانی عمیق اسرائیل است؛ زیرا در طول سالها نتوانسته است کنترل کامل بر غزه داشته باشد و حالا رژیم صهیونسیتی به دنبال ایجاد فضایی امن برای بازگشت شهرکنشینان به شمال و ادامه فعالیتهای عمرانی در این مناطق است. واقعیت این است که همه مردم غزه، حتی کسانی که بهصورت رسمی عضو جریانهای مقاومت مثل حماس یا جهاد اسلامی نیستند، از لحاظ معنوی و عملی با مقاومت همدل هستند. این موضوع نگرانی عمیق رژیم صهیونیستی را برانگیخته است. در گفتوگوهای داخلی مقامات اسرائیلی، هم موافقان و هم مخالفان نتانیاهو به این نکته اشاره کردهاند که تضمین امنیت رژیم، تنها از طریق ایجاد مناطق حائل و کنترل شدید بر غزه ممکن است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: این نگرانی به حدی است که در یک مقطع، اسرائیل اعلام کرد که تمام مردم غزه باید از این منطقه خارج شوند تا امنیت برای شمال مناطق اشغالی فراهم شود. با این تفاسیر هدف اصلی اسرائیل از این اقدامات، از بین بردن ظرفیت مقاومت در غزه و ایجاد شرایطی است که بتواند کنترل کامل بر منطقه داشته باشد. این استراتژی نه تنها به دنبال تأمین امنیت برای شهرکهای صهیونیستنشین شمالی است، بلکه قصد دارد آینده سیاسی و امنیتی غزه را تحت الشعاع قرار دهد. اسرائیل متوجه شده که غزه منطقهای است که همه مردم آن مخالف رژیم صهیونسیتی و موافق مقاومت هستند. بنابراین، هرگونه تلاش برای ایجاد حکومت مورد نظر خود در غزه، بدون حمایت مردم غیرممکن است. باید توجه شود که این اقدامات میتواند به شدت بر مذاکرات جاری تأثیر بگذارد. اسرائیل ممکن است از این استراتژیها بهعنوان اهرم فشار در مذاکرات استفاده کند، اما این امر میتواند منجر به تعلیق یا متوقف شدن کامل مذاکرات شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در این راستا گروههای مقاومت مانند حماس ممکن است شرایطی را برای توقف این اقدامات بهعنوان پیششرط در مذاکرات قرار دهند که این موضوع نشاندهنده اهمیت استراتژیک غزه در معادلات منطقهای است. به هر ترتیب استراتژی اسرائیل برای از بین بردن یکپارچگی جغرافیایی و عملیاتی غزه، از جمله ایجاد مناطق حائل و مختل کردن ارتباطات داخلی، نشاندهنده ترس این رژیم از قدرت مقاومت در غزه است. این اقدامات نه تنها نمیتواند اهداف اسرائیل را محقق کند، بلکه ممکن است بهعنوان عاملی برای تشدید تنشها و توقف مذاکرات عمل کند. در نهایت، حمایت مردم غزه از مقاومت و وحدت آنها در برابر این اقدامات، ثابت میکند که غزه بهعنوان یکی از مراکز مقاومت، همچنان پابرجاست.