خبرگزاری کار ایران

مطهرنیا در گفت‌وگو با ایلنا تشریح کرد:

خروجی رقابت تنگاتنگ هریس و ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری/ امکان‌سنجی وقوع آشوب از سوی طرفداران ترامپ

خروجی رقابت تنگاتنگ هریس و ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری/ امکان‌سنجی وقوع آشوب از سوی طرفداران ترامپ
کد خبر : ۱۵۵۲۴۱۹

کارشناس مسائل آمریکا گفت: در بسیاری از رسانه و موسسات نظرسنجی، کامالا هریس با اختلاف اندکی از ترامپ جلوتر است اما در خصوص آرای الکترال رقابت میان دو طرف بسیار نزدیک است و نتایج را مبهم میکند.

مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به برگزاری شصتمین انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: بر اساس داده‌های موجود رقابت میان کامالا هریس و دونالد ترامپ، نزدیک‌ترین رقابت در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده طی ادوار گذشته محسوب می‌شود؛ به گونه‌ای که احتمال مساوی شدن کارتهای الکترال همانند سال ۱۸۰۰ میلادی وجود و میانگین آرای دو طرف به حدی نزدیک است که این احتمال وجود دارد. در سطح ملی، هریس با اختلاف اندکی جلوتر است اما باید توجه شود که این موضوع برای دموکرات‌ها نمی‌تواند قابل اتکا باشد و باید متوجه بود که مبنای این پیروزی عموماً بر الکترال کالج استوار است. بسیاری اعتقاد دارند که آرای الکترال به معنای سلطه اکثریت و اقلیت است اما این گونه نیست بلکه هر نامزدی که بتواند نیم به علاوه یک را در ایالت مورد نظر کسب کند، در نهایت می‌تواند آرای الکترال مدنظر را به خود اختصاص دهد.

وی ادامه داد: اساساً هر نامزدی که در سطح ملی ارای بیشتری را کسب کند میتواند ارای الکترال را کسب کند اما وضعیت رقابت در ۷ ایالت چرخشی بسیار حیاتی و مهم است که آریزونا، ویسکانسین، پنسیلوانیا و... جزء این ایالت‌ها به حساب می‌آیند. آمارها نشان می‌دهد که کامالا هریس و دونالد ترامپ در فاصله بسیار اندکی از یکدیگر در این ایالت‌ها رقابت می‌کنند. یکی از پیش‌بینی‌ها به عنوان سناریوی انتخاباتی این بود که آرای الکترال هر دو نامزد مساوی شود و در نهایت تنش در ایالات متحده به بالاترین حد ممکن برسد. به طور ملی در این ایالت‌ها اگر اختلاف کمتر از ۵ درصد باشد، پیش‌بینی دقیق نتیجه بسیار دشوار خواهد شد که این نشان از عدم وجود قطعیت در ارائه تحلیل‌های انتخاباتی دارد؛ به عنوان مثال در بسیاری از رسانه و موسسات نظرسنجی، کامالا هریس با اختلاف اندکی از ترامپ جلوتر است اما در خصوص آرای الکترال رقابت میان دو طرف بسیار نزدیک است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: نظرسنجی‌ها حتی اگر از سوی موسسات و رسانه‌های بسیار مطرح دنیا منتشر شوند باز هم عدم قطعیت در خصوص نتایج انتخابات را شاهد هستیم و نمی‌توانند محل اتکا باشند. در این شرایط باید توجه شود که دولت تشکیل شده از انتخابات ۲۰۲۴، یک دولت تحت فشار را نمایان می‌کند. باید توجه شود که رئیس جمهور تحت فشار کانون‌های قدرت دولتی و غیر دولتی ایالات متحده قرار دارد. اگر ساختار سیاسی آمریکا را بر اساس تفکیک قوا بدانیم اما تمام این ساختار بر دیگری نظارت و تسلط دارند. کنگره آمریکا تمایل به جمهوری‌خواه شدن دارد و اگر کامالا هریس برنده شود، زیر فشار جمهوری‌خواهان قرار خواهد داشت و اگر دونالد ترامپ پیروز شود او هم تحت تسلط یک جریان قدرتمند دموکرات در ساختار قوای مقننه قرار می‌گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در انتخابات آمریکا، مسأله ای به نام دور دوم وجود ندارد و اگر هر کدام از نامزدها به هر دلیل نتواند ۲۷۰ رای الکترال را به دست بیاورد مجلس نمایندگان رئیس جمهور را تعیین خواهد کرد. به عنوان مثال در زمان جفرسون و همیلتون آرای الکترال هر دو طرف مساوی شد و در نهایت مجلس نمایندگان آرای همیلتون را به جفرسون داد و وی رئیس جمهور ایالات متحده شد. نکته نهایی این است که جامعه ایالات متحده به شدت دو قطبی شده و احتمال دارد عدم پذیرش نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در این دوره، منجر به یک نزاع سیاسی در داخل ایالات متحده شود. حتی ساختار امنیتی آمریکا تدابیری را در واشنگتن و برخی از ایالت‌ها برای جلوگیری از هرگونه آشوب داخلی پس از اعلام نتایج انتخابات در نظر گرفته است؛ چرا که امکان دارد دونالد ترامپ همانند سال ۲۰۲۰ در نهایت نتایج انتخابات را نپذیرد یا در آن ایجاد شک و شبهه کند و یک درگیری جدید به وقوع بپیوندد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز