خبرگزاری کار ایران

اعلمی فریمان در گفت‌وگو با ایلنا:

مادورو علاوه بر شفافیت انتخابات باید به اعتراض همسایگانش رسیدگی کند/ ریشه مشکلات ونزوئلا صرفاً سیاسی نیست

مادورو علاوه بر شفافیت انتخابات باید به اعتراض همسایگانش رسیدگی کند/ ریشه مشکلات ونزوئلا صرفاً سیاسی نیست
کد خبر : ۱۵۱۱۴۳۱

کارشناس مسائل آمریکای لاتین گفت: طیف رئیس‌جمهوری ونزوئلا اصولاً علاقه‌ای به شفاف‌سازی انتخابات ندارند و حتی بحث تقابل بیشتر در صورت ادامه اعتراض‌ها دور از ذهن نیست.

هادی اعلمی فریمان، کارشناس مسائل آمریکای لاتین با اشاره به اعتراضات در ونزوئلا در قبال نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: ریشه مسائل ونزوئلا در یک دهه اخیر عمدتاً اقتصادی بوده است. توجه داشته باشید که در حوزه کشورهای آمریکای لاتین این انتظار از ناحیه مردم وجود دارد که کسی که نامش از صندوق نتخابات بیرون می‌آید باید بتواند اوضاع اقتصادی را سر و سامان دهد اما حالا این روند در ونزوئلا انجام نشده است. نیکلاس مادورو طی یک دهه گذشته برای دور زدن تحریم‌های اعمال شده علیه ونزوئلا اقداماتی را انجام داده که خروجی آن جز فساد و به هم ریختگی سیاسی و اقتصادی برای ونزوئلا چیزی نداشته است. این در حالیست که حدود هشت میلیون از ۳۰ میلیون جمعیت ونزوئلا اعم از نخبگان و سایر طیف‌ها به مهاجرت روی آوردند که یک فاجعه بسیار مهم را به تصویر کشیده است.

وی ادامه داد: در این دور از انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا، اپوزیسیون این کشور تا حد زیادی پراکنده عمل کرد که البته منسجم‌ترین دوران اقدام‌های اپوزیسیون را باید در زمان خوان گوایدو دانست که آمریکا هم از او حمایت کرد اما خروجی خاصی در بر نداشت. نفر بعدی که به نوعی توانست اپوزیسیون ونزوئلا را مدیریت کند، ماریا ماچادو بود که دولت به شدت او را تحت فشار قرار داد و در نهایت مجبور به حاشیهنشینی در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا شد که سپس ادموندو گونزالس به عنوان رقیب اصلی مادورو از سوی جریان مخالف وی وارد میدان رقابت‌های انتخاباتی شد. این انتخابات به دلیل عدم حضور ناظران بین‌المللی مورد تشکیک افکار عمومی و حتی همسایگان ونزوئلا قرار گرفته و حالا اپوزیسیون این کشور معتقد است که حدود شش میلیون رای که مربوط به گونزالس بوده است، به نوعی دستکاری شده است. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: اگر این ادعا صحت داشته باشد بدون شک اتفاقاتی که هم اکنون به عنوان اعتراضات به نتایج انتخابات جریان دارد، می‌تواند گسترده‌تر شود اما باید توجه داشت که نیروهای ارتش ونزوئلا همچنان به مادورو وفادار هستند و خواهان ادامه کار دولت او خواهند بود. این در حالیست که سرکوب جریان کف خیابان و اعتراضات مادورو را با دو مسأله مهم روبه‌رو می‌کند. نخست اینکه او باید آرای شفاف را منتشر و به نوعی اوضاع را به سمت آرامش هدایت کند. دوم اینکه مسأله اعتراضات منطقه‌ای که توسط کشورهای آمریکای لاتین شروع شده را به نوعی رسیدگی کند؛ چراکه حدود ۱۰ کشور خروجی انتخابات ونزوئلا را نپذیرفتند و در مورد آن تردید دارند و حتی نگران هستند که پیامد این وضعیت به آنها هم سرایت کند. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر ونزوئلا و پیمان‌های منطقه‌ای در آمریکای لاتین است و همین امر برای آنها مجدداً هزینه‌های متعددی را در بر خواهد داشت. در این راستا دولت بایدن تا حدودی از چهار سال پیش نسبت به ونزوئلا از خود نرمش نشان داده که در حوزه فروش نفت می‌توان آن را مشاهده کرد و فکر نمی‌کنم که ایالات متحده و به خصوص دولت بایدن در ماه‌های باقیمانده تا انتخابات نوامبر بخواهد اقدامی علیه ونزوئلا به صورت جدی انجام دهد مگر آنکه واشنگتن مجدداً تحریم‌ها علیه کاراکاس را تشدید کند. باید توجه داشت که طیف مادورو اصولاً علاقه‌ای به شفاف‌سازی انتخابات ندارند و حتی بحث تقابل بیشتر در صورت ادامه اعتراض‌ها دور از ذهن نیست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز