خبرگزاری کار ایران

قائم‌مقامی در گفت‌وگو با ایلنا تشریح کرد:

دلایل اعزام احتمالی نظامیان ترکیه به اراضی اشغالی/ چگونگی مانع‌چینی ناتو علیه آنکارا در قبال اسرائیل

دلایل اعزام احتمالی نظامیان ترکیه به اراضی اشغالی/ چگونگی مانع‌چینی ناتو علیه آنکارا در قبال اسرائیل
کد خبر : ۱۵۱۰۸۷۳

کارشناس مسائل ترکیه گفت: ترکیه به دنبال آن است که نقش خود را در خاورمیانه حفظ و حتی پررنگ کند و آمریکا هم به موازات آن قصد دارد که نقش آنکارا در منطقه را کمرنگ جلوه دهد.

علی قائم‌مقامی، کارشناس مسائل ترکیه در تشریح سخنان اردوغان در خصوص ورود نظامی ارتش ترکیه به اراضی اشغالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: قبل از شروع عملیات طوفان الاقصی قرار بر این بود که وزیر خارجه ترکیه به اسرائیل سفر کند و قراردادی را در مورد خط لوله گاز مدیترانه شرقی به امضا برساند و حتی قرار بر این شد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به ترکیه سفر کند که تمام این مسائل در نهایت به بن‌بست رسید و متوقف شد. به موازات این روند، فرزند نجم‌الدین اربکان که در شرایط کنونی ریاست حزب «رفاه نوین» را در اختیار دارد، اعلام کرده بود که پایگاه‌های نظامی در اینجرلیک و کوراجیک باید بسته شود و تمام مناسبات آنکارا با اسرائیل هم قطع شود که همین امر باعث شد تا آرای اردوغان در انتخابات کاهش پیدا کند و به سبد حزب رفاه نوین ریخته شود.

وی ادامه داد: توجه داشته باشید که حدود ۱۳ میلیون نفر هم در انتخابات ترکیه شرکت نکردند و باعث کاهش آرای حزب عدالت و توسعه و اردوغان شد که در نهایت او ناچار شد که ابتداً روابط تجاری با اسرائیل را محدود کند و در کل آن را قطع کرد و ادامه آن را مشروط به پایان جنگ غزه دانست. این در حالیست که تا سال ۲۰۲۸ در ترکیه هیچ انتخاباتی برگزار نخواهد شد و اردوغان هم حملات خود را به اسرائیل افزایش داده است. او اعلام کرده که باید روابطش را با بشار اسد تنظیم کند ولی در گذشته اعلام کرده بود که ترکیه و اسرائیل در سوریه منافع مشترک دارند. اردوغان در این ایام و در طول ۹ ماه گذشته دائماً بر این مسأله تاکید کرد که اسرائیل و نتانیاهو مانند نازی‌ها و هیتلر با غزه برخورد می‌کنند و حالا هم اعلام کرده که همانند پرونده قره‌باغ و لیبی می‌توانند در جنگ غزه هم وارد عمل شوند و نظامیان خود را به اراضی اشغالی اعزام کنند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در این راستا بسیاری از کارشناسان ترکیه اعلام کردند که به دلیل عضویت این کشور در ناتو، ایالات متحده مانع از اقدام ترکیه علیه اسرائیل خواهد شد. در همین راستا اردوغان اعلام کرد که ترکیه در بسیاری از عملیات‌های صلح ناتو شرکت کرده ولی ناتو به هر ترتیب اجازه نمی‌دهد که ترکیه دست به لشگرکشی دریایی و هوایی علیه اسرائیل بزند مگر آنکه آنکارا شخصاً و به صورت مستقیم و خارج از ساختار ناتو وارد جنگ با رژیم صهیونیستی شود. کشورهای غربی هم مواضع اردوغان را محکوم می‌کنند و حتی ممکن است که اقدام به تهدید رئیس‌جمهوری ترکیه کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ترکیه به دنبال آن است که نقش خود را در خاورمیانه حفظ و حتی پررنگ کند و آمریکا هم به موازات آن قصد دارد که نقش آنکارا در منطقه را کمرنگ جلوه دهد. این در حالیست که واشنگتن به نوعی می‌خواهد طرح صلح ابراهیم را که شامل سایر کشورهای عربی دیگر با اسرائیل می‌شود را هم مجدداً احیاء کند. در این راستا همزمان با سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا، ترکیه از محمود عباس دعوت کرده بود تا در پارلمان این کشور سخنرانی کند اما او این دعوت را پاسخ نداد و حالا آنکارا خواستار عذرخواهی وی شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز