خبرگزاری کار ایران

همه چیز درباره دستگاه اسانس گیری گیاهان

همه چیز درباره دستگاه اسانس گیری گیاهان
کد خبر : ۱۲۰۹۱۱۸

همانطور که می ‌دانید و در مقالات قبلی نیز به آن اشاره شد، اسانس قسمت اصلی و مهم گیاه به حساب می آید که به شکل غده هایی در ساقه، برگ و ریشه گیاه و گاهی نیز در گل های آن به صورت جمعی یا فردی وجود دارد.

اسانس حالت روغنی دارد و چون در مجاورت هوا به سرعت تبخیر می شود به آن روغن های فرار هم می‌ گویند. اسانس ها از خود رنگی ندارند تنها هنگام اکسیده شدن امکان دارد رنگ آن کمی کدر شود. یکی از راه های اسانس گیری، استفاده از دستگاه اسانس گیری ای جی است.

اسانس هر گیاه حاوی بوی همان گیاه است. البته قابل ذکر است اسانس هایی که از قسمت های مختلف گیاه گرفته می شود از نظر بو، خواص فیزیکی و شیمیایی با هم فرق خواهند داشت. دلیل اینکه اسانس ها را در ظروف تیره و سر بسته نگه می دارند، حساسیت آن به نور است.

امروزه عرق گیری و اسانس گیری از گیاهان مختلف بخصوص گیاهان دارویی رو به افزایش است. روش های استخراج اسانس از گیاهان بستگی به عواملی مانند نوع گیاه، مواد تشکیل دهنده اسانس، محل قرار داشتن اسانس در اندام های گیاهی، درجه خالصیت اسانس و محصول نهایی دارد.

روش های متداول اسانس گیری در آزمایشگاه ها و صنایع مختلف تهیه اسانس عبارتند از:

·       اسانس گیری با استفاده از روش تقطیر با آب

·       تقطیر با استفاده از بخار آب گیاهان مختلف

·       اسانس گیری تقطیر با استفاده از بخار مستقیم

·       اسانس گیری توسط حلال های شیمیایی

·       اسانس گیری با استفاده از روش فشار سرد و تیغ زدن گیاه

·       اسانس گیری با استفاده از گاز دی اکسید کربن

تولید کنندگان و سازندگان دستگاه اسانس گیری در تلاشند در تولید دستگاه های مدرن برعکس تجهیزات قدیمی که به وقت و تعداد افراد زیادی برای کار نیاز بود، بدون نیاز به دخالت دست عملیات اسانس گیری و عرق گیری را به شکل خودکار انجام دهد. این تولیدکنندگان از قطعات استاندارد و با کیفیت در ساخت دستگاه اسانس گیری استفاده می‌ کنند. بنابراین دستگاه‌های بادوام و مستحکمی را به بازار عرضه می کنند.

دستگاه اسانس گیری برای چه محصولاتی است؟

استفاده از انواع گیاهان در صنایع مختلف غذایی و دارویی ریشه در زمان های قدیم دارد و قدمت بسیار دیرینه‌ ای دارد. یکی از روش های رایج برای استفاده از طعم و عطر گیاهان، گرفتن عرق و اسانس آن ها می باشد.

بر همین اساس فرایند عرق گیری و اسانس گیری یکی از راه‌های مناسب جهت دستیابی به مواد موثر موجود در گیاهان مختلف می باشد. اسانس یا همان روغن به دست آمده از گیاه توسط دستگاه اسانس گیری و از طریق تقطیر استخراج می ‌شود.

با استفاده از دستگاه اسانس گیر (Essential oil extractor machine) قادر خواهید بود انواع گیاهان معطر دارویی و گل های مختلف که دارای خواص دارویی زیادی است و نیز بعضی میوه ها را اسانس گیری و عرق گیری نمایید. از جمله گیاهانی که می توان اسانس گیری کرد به بهارنارنج، به لیمو، شربت توت فرنگی، برگ گردو و...  اشاره کرد.

شناخت انواع اسانس ها

اسانس به عصاره یا ماده روغنی که از انواع گیاهان و مواد طبیعی تولید می شود یا ماده شیمیایی که حاوی این ترکیبات معطر باشد، گفته می شود. همانطور که قبلاً گفتیم اسانس ها از اجزای مختلف گیاه مانند برگ، ریشه، ساقه، دانه و میوه ها یا پوست درختان مختلف استخراج می شوند. به همین خاطر است که عبارت اسانس به ترکیبات خاصی گفته می ‌شود که این مواد خوشبو را در بردارد. بسیاری از فواید اسانس مربوط به گیاهی است که از آن استفاده می شود. پژوهش ها نشان داده است که اسانس ها و رایحه ها از جنبه های متفاوتی برای بدن مفید هستند.

همه چیز درباره دستگاه اسانس گیری گیاهان

با ترکیب و استفاده به جا از اسانس ها می توانید از فواید آن ها بهره مند شوید. از نمونه اسانس های مفید برای بدن اسانس گل محمدی است که توسط دستگاه گل محمدی اسانس گیری می شود. یا از دستگاه اسانس گیری گل نرگس اسانس و عطر نرگس استخراج می شود که آن هم برای بدن فواید زیادی دارد.

مقایسه دستگاه‌ های اسانس گیر

دستگاه ‌های اسانس گیر به دو نوع متفاوت از گیاهان عرق گیری و اسانس گیری می کنند. در نوع اول اسانس تولید شده سطح پایداری بالاتری دارد، اما عطر و طعم مورد نظر را ندارد. اسانس تولید شده توسط دستگاه اسانس گیر نوع دوم اسانس معطر و خوش طعم خواهد بود ولی ماندگاری آن نسبت به اسانس نوع اول پایین تر است.

استفاده از هر دو نوع دستگاه اسانس گیر در کارخانه‌ ها و کارگاه‌ ها نیاز است، تا اسانس تولید شده به دو روش را بتوان با هم ترکیب کرد و سپس دوباره آن را اسانس گیری کرد که نتیجه کار تولید اسانس با ماندگاری بالا و خوش طعمی به نام اسانس تام می باشد که خواهید توانست آن را با قیمت بسیار بالایی به بازار عرضه نمایید.

جهت اسانس گیری با دستگاه نوع اول باید از گیاه استفاده کنید و این در حالی است که در دستگاه اسانس گیری نوع دوم به وجود گیاه نیازی نیست و از عرقیات گیاهی اسانس گیری می شود.

 چگونه اسانس نوع دوم تولید می شود؟

همانگونه که گفته شد در اسانس گیر نوع دوم عرقیات ‌گیاهی به ‌عنوان مواد اولیه مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال گلاب جهت تولید اسانس گل محمدی استفاده می شود. روش کار به این صورت است که عرق یا گلاب را داخل مخزن پخت ریخته و درب آن را محکم کنید. دیگ را روی اجاق گاز صنعتی یا هر منبع گرمایشی دیگر قرار دهید تا فرایند اسانس گیری آغاز شود.

پس از به جوش آمدن اسانس موجود در عرق جدا می ‌شود و به شکل بخار وارد کندانسور می ‌شود توجه کنید کندانسور این نوع دستگاه های اسانس گیری از نوع آبی است. در کندانسور بخار به مایع تبدیل می ‌شود و مایع تقطیر شده به بخش اسانس گیری هدایت می‌ شود و اسانس خارج شده داخل مخزن شیشه های نگهدارنده اسانس جمع آوری می شود. مایع باقی مانده مجدداً به مخزن بر می ‌گردد و این مکانیزم دوباره تکرار می‌شود تا در نهایت تنها چیزی که داخل مخزن باقی می ماند، آب مقطر باشد.

ضروریات استفاده از دستگاه های اسانس گیری ای جی

دستگاه اسانس گیری صنعتی ای جی کاربرد بسیار زیادی در بخش‌های مختلف دارد به عنوان مثال در بخش آرایشی بهداشتی جهت تولید عطرهای مختلف از انواع گیاهان معطر و انواع گل ها مانند گل رز، گل محمدی، گل نرگس و...  کاربرد دارد.

همه چیز درباره دستگاه اسانس گیری گیاهان

در بخش درمانی و دارویی نیز جهت تولید عرقیات گیاهی از انواع گیاهان دارویی مورد استفاده قرار می ‌گیرد که این گونه دستگاه ها معمولاً در عطاری ها استفاده می شود. در بخش صنایع غذایی و خوراکی جهت تهیه گلاب و گلاب گیری مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه کارکرد دستگاه های اسانس گیر ای جی

برای اسانس گیری با دستگاه اسانس گیری چند مرحله باید پشت سر گذاشت. ابتدا مخزن دستگاه یا دیگ پخت که از استیل تهیه شده و مهمترین بخش دستگاه است. مواد اولیه که گیاه تازه یا خشک است درون مخزن ریخته می‌ شود.

در مرحله بعد و پس از به جوش آمدن و تشکیل بخار، بخار تولید شده وارد کندانسور می‌ شود که بر اثر میعان تغییر حالت می دهد و از گاز به مایع تبدیل می شود. چون مقدار اسانس بدست آمده کم است، قسمت اسانس گیری اندازه کوچکی دارد، که توسط شیلنگ به کندانسور متصل است.

در آخر اسانس تولید شده در قسمت اسانس گیر دستگاه جمع آوری می ‌شود و این فرایند بارها تکرار می ‌شود، تا اسانس گیاه به شکل کامل استخراج شود. افراد با استفاده از دستگاه اسانس گیر خانگی می‌ توانند خود در منزل به راحتی اسانس گیاهان را تولید کنند.

شرکت ای جی مرکز پخش و فروش انواع دستگاه های اسانس گیری از قبیل دستگاه اسانس گیری صنعتی که شامل دستگاه اسانس گیری میوه، دستگاه اسانس گیری نعنا، دستگاه اسانس گیری گل محمدی و همچنین انواع دستگاه های اسانس گیری خانگی مانند دستگاه اسانس گیری گل محمدی خانگی و دستگاه اسانس گیری گل نرگس خانگی و نیز انواع دستگاه اسانس گیری آزمایشگاهی را در نوع داخلی و خارجی به فروش می رساند. همچنین برای دیدن دستگاه های پرکن مایعات، می توانید روی این لینک https://ag777.com/ بزنید.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز