رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان کرد:
بررسی و لایحه قانون تجارت در مجلس متوقف شود/ کاهش ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی سپردههای بلندمدت
رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: با توجه به این موارد اکنون هفت ماه است که نقدینگی صادرکنندگان قفل شده و اتاق تهران در حال مکاتبه با سران سه قوه برای پیگیری این موضوع است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در ششمین جلسه از دوره نهم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، مسعود خوانساری رئیس اتاق با اشاره به لایحه تجارت و بررسی آن در مجلس شورای اسلامی گفت: اکنون 85 سال است که قانون تجارت با عنوان یک قانون مادر در کشور مورد استفاده قرار میگیرد و تمام افرادی که به نحوی در تجارت دخالت دارند با تک تک موارد آن آشنا هستند. پس بررسی و تصویب آن با سرعت زیاد و به عنوان یک ضربالاعجل منطقی نیست و ما با عنوان پارلمان بخش خصوصی کشور از مجلس میخواهیم که تصویب این قانون را متوقف کند.
وی در ادامه با تشکر از ریاست قوه قضاییه در خصوص اتفاقات اخیر گفت: من از ایشان از طرف بخش خصوصی تشکر میکنم چرا که بخشنامه اخیر در خصوص نحوه احضار اشخاص حقوقی در جهت حمایت از تولید و اقتصاد کشور بوده و یک بخشنامه مهم و اصولی به شمار میرود و امیدواریم که در دادگستریها مطابق آن عمل شود.
خوانساری با اشاره به مکاتبات اتاق با دولت گفت: در ماههای گذشته دولت چند درخواست بخش خصوصی را مورد تصویب قرار داد که یکی از آنها تمدید تجلیل ارزیابیها بود که کمک زیادی به بخش خصوصی کرد ضمن آنکه بخشودگی جرایم مالیاتی و قبول ارز ماشینآلات برای خط تولید با نرخ زمان گشایش اعتبار از دیگر اقدامات مناسب دولت جهت حمایت از تولید بود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به مشکلات شهرکهای صنعتی گفت: مقرر شد کمیسیون صنعت اتاق با همکاری وزارت صمت کارگروهی برای حل این مشکلات ایجاد کنند. از طرف دیگر در راستای رفع تعهد ارزی صادرات نیز قرار است با کمک بانک مرکزی یک دوره آموزشی برای صادرکنندگان برگزار شود. همچنین پیشبینی شده در موضوع بازگشت ارز صادراتی، مالیات بر ارزش افزوده صادرات ظرف یک ماه بازگشت داده شود. در بودجه سال 98 نیز ذکر شده که استرداد این مالیات منوط به رفع تعهد ارزی است.
وی ادامه داد: با توجه به این موارد اکنون هفت ماه است که نقدینگی صادرکنندگان قفل شده و اتاق تهران در حال مکاتبه با سران سه قوه برای پیگیری این موضوع است.
خوانساری با اشاره به آمار واردات در پنج ماه اول سال 98 گفت: ما در این مدت 17 میلیارد و 739 میلیون دلار واردات داشتیم که نسبت به سال قبل 7 درصد کاهش داشته و عمده این کاهش از چین، کرهجنوبی و فرانسه بوده زیرا قطعات منفصله خودرو و ماشینآلات از این کشورها وارد میشده در حالی که از ترکیه و هند واردات بیشتر شده است.
وی با اشاره به گزارشات بانک مرکزی در خصوص نقدینگی گفت: نقدینگی به میزان 25 درصد در 12 ماه منتهی به خرداد 98 افزوده شده بود و اکنون به مبلغ 1980 هزار میلیارد تومان رسیده ضمن این سهم پول از نقدینگی به میزان 15 درصد افزایش داشته است که معنای آن این است که گرایش مردم از سپردههای بلندمدت به سمت سپردههای کوتاهمدت بیشتر شده است.
وی ادامه داد: به نحوی که 150 هزار میلیارد تومان از سپردههای بلندمدت کم شده است و احتمال دارد این عدد به سمت سوداگری رفته باشد.