خبرگزاری کار ایران

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با ایلنا:

بورس کالا برای فاصله گرفتن از اقتصاد دستوری راه‌اندازی شد/ با برخی دخالت‌ها، از کارآمدی بازار سرمایه کاسته می‌شود

بورس کالا برای فاصله گرفتن از اقتصاد دستوری راه‌اندازی شد/ با برخی دخالت‌ها، از کارآمدی بازار سرمایه کاسته می‌شود
کد خبر : ۷۱۸۶۴۵

عضو کمیسیون اقتصادی خانه ملت بر لزوم تقویت بازار سرمایه، ایجاد مشوق برای صنایع جهت استفاده از ظرفیت‌های این بازار و عدم هر گونه دخالت در روند نظام بازار و رقابت در بورس کالا تاکید کرد.

علی اکبر کریمی، در گفت‌وگو با خبرنگار بورس ایلنا، با بیان اینکه باید نهایت جدیت و دقت را برای ایجاد شفافیت و فضای رقابتی در اقتصاد با استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه را داشت، گفت: باید توجه کرد که از مهم‌ترین کارکردهای بازار سرمایه، ایجاد شفافیت و رقابت در اقتصاد است، اما بعضا مشاهده می‌کنیم که با برخی دخالت‌ها، از کارآمدی بازار سرمایه کاسته می‌شود که باید به جد از این اقدام پرهیز شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به کارکردهای بورس کالای ایران اشاره کرد و افزود: بورس کالا در اقتصاد به منظور ایجاد فضای رقابتی، شفافیت و فاصله گرفتن از اقتصاد دستوری راه‌اندازی شد و به همین دلیل نیز شاهد ورود گسترده کالاها و تولیدکنندگان پرشمار به این بازار بوده‌ایم. اما در ماه‌های اخیر شاهد برخی دخالت‌ها در جریان معاملات بورس کالا بوده‌ایم که نه مصرف کننده و نه تولیدکنندگان نیز از این دخالت‌ها حمایت نمی‌کنند.

کریمی با بیان اینکه مجلس نیز بر لزوم احترام به نظام بازار و لزوم تقویت بورس کالا تاکید دارد، افزود: بورس کالا بستری است که قیمت کالاها در آن براساس عرضه و تقاضای بازار و به صورت شفاف کشف می‌شود و نباید دخالتی در آن صورت گیرد تا فضای رقابتی در اقتصاد حاکم شود؛ در این بین نظارت بر روند معاملات و اتخاذ تصمیمات درست با استفاده از آمارهای بورس کالا که بیانگر میزان مازاد یا کمبود یک محصول است می‌تواند به نهادهای تصمیم گیر کمک شایانی کند.

کریمی به نقش مهم بازار سرمایه در شرایط فعلی کشور برای استفاده از حجم نقدینگی موجود در جامعه اشاره کرد و گفت: باید به کمک ظرفیت‌های موجود در بازار سرمایه، نقدینگی جامعه را به سمت فعالیت‌های تولیدی هدایت کرد؛ چراکه بزرگترین نیاز تولیدکنندگان، تامین نقدینگی است.

وی به مدیران بازار سرمایه پیشنهاد کرد برنامه‌ای برای هدایت نقدینگی برای فعالیت‌های تولیدی و صندوق‌های پروژه محور و انتشار اوراق ارایه کنند و گفت: حوزه نفت و گاز، مسکن و بافت فرسوده، زیرساخت‌های کشور همچون حمل و نقل ریلی و جاده‌ها حوزه‌هایی هستند که می‌توانند پیشتاز باشند. در این زمینه بازار سرمایه باید برنامه‌ای برای این حوزه‌ها داشته باشد تا این اتفاق خوب برای استفاده از پتانسیل‌های این بازار در هدایت نقدینگی اتفاق بیفتد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز