خبرگزاری کار ایران

نایب رئیس اتاق بازرگانی در گفت‌وگو با ایلنا:

سوریه عملا مانع صادرات ما شده است/ تمایل سوری‌ها به مصرف کالاهای ترک/ عراق تعرفه لبنیات ایرانی‌ را از 5 به 25 درصد رساند

سوریه عملا مانع صادرات ما شده است/ تمایل سوری‌ها به مصرف کالاهای ترک/ عراق تعرفه لبنیات ایرانی‌ را از 5 به 25 درصد رساند
کد خبر : ۵۶۱۹۶۸

نایب رئیس اتاق بازرگانی گفت: به رغم اینکه ما با سوریه توافق‌نامه ترجیحی داریم و یک خط اعتباری یک میلیارد دلاری در اختیار آنها قرار دادیم اما سوریه در صادرات محصولات ایرانی یک‌سری محدودیت‌هایی ایجاد می‌کند که عملا نتوانیم جنس خود را صادر کنیم.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص تهدیدات ترامپ و اثرگذاری آن بر روی تجارت ایران و اروپا گفت: هنوز بانک‌های بزرگ اروپایی در مورد کار کردن با ایران محتاط عمل می‌کنند ولی فضا تا حدود زیادی نسبت به گذشته بهتر شده و در نهایت تعیین این فضا به سهامداران اصلی این بانک‌ها بستگی دارد که بیشتر آنها آمریکایی هستند. البته رفته رفته در اتفاق نظری که روسیه و چین و اروپا در خصوص انتفاع جهانی در خصوص برجام دارند این امید به وجود آمده  که بانک‌ها نیز در این مسیر حرکت کنند.

سلاح ورزی در خصوص استفاده از بازارهای منطقه برای صادرات گفت: بخش مهمی از صادرات به کشورهای منطقه به دیپلماسی اقتصادی و توافق نامه‌های دو جانبه بین دولت‌ها مربوط است به طور مثال در کشوری که تعرفه 20 درصدی برای سیب ما قائل می‌شوند عملا نمی‌توانیم در آن بازار رقابت کنیم.

وی ادامه داد: در هفته‌های گذشته عراق یک شب تعرفه لبنیات را از 5 درصد به 25 درصد رساند. حل این مشکل  نه در اختیار صادرکننده و نه در اختیار اتاق بازرگانی است. بلکه این وظیفه دولت است تا از ظرفیت دیپلماسی خود استفاده کند و این مشکل را برطرف سازد.

سلاح ورزی تصریح کرد: 75 درصد از ظرفیت صادرات ما به عراق، لبنیات است. چنین اتفاقی یک اثر غیرقابل جبرانی بر صنعت لبنیات خواهدگذاشت و در ادامه شاهد ورشکست شدن برخی از فعالان این حوزه خواهیم بود.

وی ادامه داد: به رغم اینکه ما با سوریه توافق‌نامه ترجیحی داریم و یک خط اعتباری یک میلیارد دلاری در اختیار آنها قرار دادیم اما سوریه در صادرات محصولات ایرانی یک‌سری محدودیت‌هایی ایجاد می‌کند که عملا نتوانیم جنس خود را صادر کنیم.

وی افزود: در حال حاضر بازار سوریه توسط کالای قاچاق ترکیه اشباع شده و سوری‌ها نیز تمایل به مصرف آن کالاها را دارند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز