نصب ۳۰۰ هزار کنتور هوشمند جدید در شهر تهران

مدیرعامل برق پایتخت با تاکید بر اهمیت بخش اداری و تجاری در افزایش بار شبکه گفت: برنامهریزی دقیق برای مدیریت مصرف ادارات در حال اجراست.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، کامبیز ناظریان همزمان با آغاز رسمی برنامههای ملی مدیریت مصرف برق کشور با اشاره به جایگاه و اهمیت شهر تهران به عنوان پایتخت کشور، بر اهمیت و لزوم اتخاذ نگاهی هوشمندانه و راهبردی در مدیریت مصرف انرژی و افزایش رویتپذیری، کنترلپذیری و تحلیل دادهها تاکید کرد و گفت: توسعه بهره برداری از کنتورهای هوشمند در تهران و تشویق به کاهش مصرف انرژی در دستور کار جدی تمامی همکاران ما در توزیع برق پایتخت قرار دارد.
وی همچنین با اشاره به منویات مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری افزود: طرح های بزرگی نظیر تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی در حال پیگیری است که در کنار مدیریت مصرف، منجر به ارتقاء تابآوری و پایداری شبکه برق خواهد شد.
ناظریان، با اشاره به بهرهبرداری از مرکز جامع مدیریت و کنترل هوشمند شبکه برق تهران گفت: فصل جدیدی در حوزه پایش و مدیریت مصرف آغاز شده است و این مرکز با تکیه بر فناوریهای نوین، تحلیل دادههای مکانی، و ارتباط دوسویه با مشترکان، قادر خواهد بود تا بهصورت لحظهای نمودارهای ۲۴ ساعته مصرف را در سطح کلانشهر تهران تحلیل و مدیریت کند.
وی افزود: با اجرای برنامه های هدفمند در قالب ۱۴ مگاپروژه علاوه بر اجرای 170 برنامه در حوزه گذر موفق از تابستان 1404 تاکنون ۵۰۰ مشترک بزرگ به سیستمهای IoT مجهز شدهاند و بیش از 300 هزار کنتور هوشمند جدید نیز در سطح شهر نصب شده است.
مدیرعامل برق پایتخت با تاکید بر اهمیت بخش اداری و تجاری در افزایش بار شبکه ادامه داد: برنامهریزی دقیق برای مدیریت مصرف ادارات در حال اجراست. بر اساس دادههای اردیبهشتماه سال گذشته، در صورت عبور از الگوی مصرف، محدودیتهایی اعمال خواهد شد. همچنین از مجموع 3.5 میلیون مشترک خانگی، 65 درصد در چهارچوب الگوی مصرف قرار دارند و ۲۵ درصد نیز بیش از الگو مصرف میکنند و بر اساس برنامه ریزی انجام شده تمامی مشترکان پرمصرف بر اساس اولویت به کنتورهای هوشمند مجهز خواهند شد.
ناظریان همچنین از برنامه ویژه استفاده از مولدهای پراکنده در بازه ساعت ۱۱ تا ۱۵ در تهران خبر داد و افزود: این مولدها با سوخت دولتی فعال میشوند و در ازای تولید برق، پاداش کیلوواتساعتی دریافت میکنند. همچنین تمامی بانکها به سیستمهای هوشمند متصل شدهاند و روشنایی معابر شهر تهران بهصورت برخط پایش میشود. با اجرای برنامه تعدیل روشنایی تاکنون کاهش ۲۵ مگاواتی مصرف به ثبت رسیده است.