خبرگزاری کار ایران

پساب جایگزین آب شرب و خام در صنایع خواهد شد

 پساب جایگزین آب شرب و خام در صنایع خواهد شد
کد خبر : ۱۳۹۷۲۹۷

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: وزارت نیرو بر استفاده از پساب در صنعت تاکید ویژه دارد.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، محمد جوانبخت در سفر یک‌روزه خود به استان مرکزی با تأکید ویژه بر استفاده صنایع از پساب افزود: در سال ۱۴۰۰ با توجه به حساسیت مصرف آب اقدامات ویژه‌ای در حوزه استفاده از پساب توسط وزارت نیرو صورت گرفته و موضوع استفاده از منابع آبی نامتعارف پساب یا بازچرخانی آب در بند "ع" تبصره 8 قانون بودجه سال 1402 عنوان شده است.

جوانبخت از اصلاح تخصیص منابع آبی در صنایع خبر داد و افزود: تخصیص آب به صنایع از منابعی به‌جز آب شرب خواهد بود به طوری که پساب و آب‌های غیر متعارف را جایگزین آب شرب و خام در صنایع خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اهمیت رفع مشکل منابع آبی در صنایع خاطر نشان کرد: می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب در راستای استفاده بهینه از پساب به‌عنوان یک منبع پایدار، از برداشت بی‌رویه منابع آب زیرزمینی جلوگیری کرد.

وی با اشاره به مصرف 50 میلیون مترمکعبی آب توسط صنایع در استان مرکزی از منابع آبی سطحی و زیرزمینی گفت: اجرای بخشنامه پساب و راه اندازی پروژه پساب در استان باید به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد

جوانبخت در پایان بر لزوم تلاش مدیران در حل مسائل و مشکلات و چالش‌های پیش رو و همچنین ساماندهی و هموار کردن تکمیل طرح‌ها و پروژه‌های دارای اولویت در استان‌ها  تا مرحله بهره برداری تأکید کرد.

پروژه خط انتقال رینگ جنوبی شهر اراک به زودی به بهره برداری می‌رسد 

در ادامه این جلسه مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی گفت: عملیات اجرایی کمربند جنوبی انتقال آب شهر اراک که در مجاورت کمربندی جنوبی ساخته شده است به طول حدود 15 کیلومتر به زودی در مدار بهره برداری قرار خواهد گرفت.

عزت‌اله آمری افزود: کوی رضوی، شهرک ولیعصر، کوی صنعتی، فاز یک، فاز دو، شهرک شهید بهشتی، کوی نگین از جمله شهرک‌هایی هستند که با انجام این فاز قابل آبرسانی خواهند بود.

وی ادامه داد: خوشبختانه با وجود طرح‌ها و پروژه‌های انتقال آب که در استان مرکزی اجرا شده است تاکنون هیچ یک از شهرها دچار تنش آبی نبوده‌اند.

وی با اشاره به اعتبار 400 میلیارد تومانی طرح‌های آبرسانی در سال گذشته گفت: پروژه‌های انتقال آب از سد کوچری به شهرهای خمین، محلات، نیمور و دلیجان بهره‌برداری شده و پروژه آبرسانی از این سد به شهر ساوه نیز در حال اجراست.

آمری همچنین گفت: وضعیت دو سد کمال صالح و الغدیرساوه نگران‌کننده است و در حال حاضر 12 درصد سد الغدیر و 45 درصد سد کمال صالح پر است. این در حالی است که وضعیت آب‌های زیرزمینی نیز در استان اصلاً مطلوب نیست.

وی همچنین بر لزوم پرهیز از استفاده از آب شرب در صنایع استان تاکید کرد و گفت: صنایع پرآب طلب‌استان ظرفیت خوبی جهت استفاده از پساب دارند و برنامه این شرکت نیز بر جایگزین کردن این منبع پایدار جهت تأمین آب صنایع است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز