مدیر آموزش و پرورش حمیدیه در گفتوگو با ایلنا:
ترک تحصیل دختران به دلیل کمبود مدرسه و مشکل تردد/ از مدارس فرسوده تا نبود ساختمان اداری آموزش و پرورش/ کمبود امکانات علت مهاجرت معلمان
مدیر آموزش و پرورش شهرستان حمیدیه با اشاره به مشکلات این منطقه به لحاظ امکانات آموزشی و تحصیلی گفت: دختران روستایی این شهرستان به دلیل دوری راه مدرسه و نبود وسیله رفت و آمد عمومی ناگزیر به ترک تحصیل هستند.
کریم سعیداوی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با بیان این مطلب درباره مشکلات دانش آموزان این منطقه گفت: شهرستان حمیدیه در 25 کیلومتری مرکز استان خوزستان واقع شده و دارای 14 هزار جمعیت دانشآموزی است که 12 مدرسه در بخش مرکزی این شهرستان طی سیلاب اوایل امسال تخریب شد و این مسئله مشکلات مردم این منطقه را دو چندان کرد.
عدم مشارکت اولیای دانش آموزان با مدارس به دلیل فقر مالی
وی در ادامه افزود: اغلب خانواده های دانش آموزان این مناطق یا کشاورزند یا بیکار که این کشاورزان نیز طی سیلاب امسال دچار خسارت های هنگفتی در زمینه زمین کشاورزی و محصولاتشان شدند که به همین دلیل تنگناهای مالی متاسفانه مشارکت مردم با مدارس بسیار پایین است و از طرفی فرسودگی بافت برخی از این مدارس، نبود امکانات، مشارکت مردمی در بحث هزینه و پایین آمدن سرانه فضای آموزشی باعث مشکلات عدیده ای در بحث کیفیت تحصیل دانش آموزان این شهرستان شده است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان حمیدیه ادامه داد: البته ناگفته نماند که دولت یکسری حمایت هایی در بحث آموزشی در شهرستان حمیدیه انجام داده ولی به دلیل مشکلات فراوان مدارس، این کمک ها چندان جوابگو نبوده است.
سعیدآوی عنوان کرد: بیشترین نیاز آموزشی شهرستان حمیدیه در بخش نرمافزار، سختافزار و سیستم سرمایشی است و کشاورزان این منطقه نیز به دلیل سیل بسیار متضرر شدند و توان پرداخت هزینه تحصیلی فرزندانشان را ندارند و روزی نیست که مردم به مدرسه مراجعه نکنند و طلب کمکهزینه برای فرزندانشان را نداشته باشند.
وی گفت: مسئولان باید نگاه ویژهای به این منطقه داشته باشند. البته از سوی استانداری و فرمانداری شهرستان اقداماتی صورت گرفته ولی مشکلات آنقدر گسترده است که جوابگوی نیاز مردم نیست.
نبود سیستم سرمایشی در مدارس
سعیدآوی گفت: مدارس استان خوزستان به دلیل هوای گرم در اغلب ماه های سال به لحاظ سیستم سرمایشی، در مضیقه هستند و طی چند روز گذشته گزارشی را برای من فرستادند که 6 کلاس از 10 کلاس دخترانه مان فاقد سیستم سرمایشی هستند.
وی اضافه کرد: مشکل دیگر مدارس منطقه فقدان وسایل سخت افزاری و کامپوتر است؛ به طور مثال مدیر یک مدرسه باید اطلاعات آموزشیاش را به مدرسه دیگری جابهجا و پیگیری کند و حتی مدارسی نیز که دارای سیستم یارانه هستند، به جرأت میتوان گفت همگی با مشکل فرسودگی و قدیمی بودن دستگاه ها روبرو هستند و هرکدام از این سیستمها عمری بالای 15 سال دارند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان حمیدیه اظهار داشت: اداره آموزش و پرورش شهرستان حمیدیه فاقد ساختمان اداری بوده و در حال حاضر مدارک و مستندات تحصیلی دانش آموزان در یکی از مدارس مستقر شده است.
سعیدآوی به مشکل ایاب و ذهاب دانشآموزان روستایی اشاره کرد و گفت: بسیاری از دختران روستایی منطقه به دلیل همین مشکل ترک تحصیل کردند و متاسفانه هیچ حمایتی در این زمینه از سوی مسئولان صورت نگرفته است.
وی بیان کرد: مسیر طولانی روستاها، نبود مدارس متوسطه اول و دوم باعث ترک تحصیل دختران این مناطق شده است. به طور مثال در بخش گمبوئه در حد فاصل حمیدیه و هویزه تنها یک مدارس متوسط داریم و تا آخرین روستای این مسیر که حدودا 30 الی 40 کیلومتر است، متاسفانه هیچگونه مدرسه ای نداریم.
سعیدآوی ادامه داد: اگر اعتباری در این خصوص اتخاذ شود هم معلم میتواند به راحتی تردد کند و هم دانشآموزان به کلاس درسشان میرسند.
وسایل آزمایشگاهی نداریم
وی عنوان کرد: ما در بحث علوم آزمایشگاهی نیز کمبودهایی داریم و بهترین آموزش آن است که از طریق عملی و حضوری به دانشآموز آموخته شود که متاسفانه ما هیچگونه وسائل و تجهیزات آزمایشگاهی در مراکز آموزشگاهی نداریم. حتی مدارس شهری ما فارغ از اینگونه امکانات است و محرومیتها در این منطقه بیداد میکند.
مدیرآموزش و پرورش شهرستان حمیدیه در پایان گفت: سیل متقاضیان مهاجرت معلمین در اطراف مراکز استان بسیار بالا بوده به طوری که ما هر ساله به مشکل بر میخوریم و نیروهای آموزشی ما که بسیار افراد توانمندی هستند به دلیل عدم امکانات همگی مهاجرت میکنند و همچنین تعاونی مصرف درمانگاه فرهنگیان و دیگر خدمات نیز در این مناطق برای رفاه حال فرهنگیان وجود ندارد.