مدیرکل گمرکات فارس خبرداد؛
شمش آلومینیوم و فولاد، پیشتاز صادرات فارس به ترکیه و عراق

مدیرکل گمرکات فارس اعلام کرد حجم تجارت خارجی این استان در سال ۱۴۰۳ به ۹۰۰ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۵۳۲ دلار رسیده است.
به گزارش ایلنا، ایوب زارعی امروز سوم اردیبهشت در نشست خبری با خبرنگاران افزود: این میزان شامل صادرات و واردات انجامشده از طریق گمرکات استان است که نشاندهنده جایگاه مهم فارس در تجارت خارجی کشور است.
زارعی با اشاره به جزئیات صادرات استان گفت: در سال گذشته ۵۹۷ هزار و ۲۹۷ تن کالا به ارزش ۶۰۳ میلیون و ۸۰ هزار دلار از گمرکات فارس صادر شد.
وی افزود: اقلام عمده صادراتی شامل شمش آلومینیومی با ارزش ۲۰ همت (هزار میلیارد تومان) به مقصد ترکیه، شمش فولادی با ارزش ۴ همت به عراق و همچنین محصولاتی نظیر سرامیک، رزین، شیرینبیان، خرما و کود اوره به کشورهای عمان، چین، امارات، پاکستان و هند بوده است.
مدیرکل گمرکات فارس در ادامه به آمار واردات اشاره کرد و اظهار داشت در سال ۱۴۰۳، ۱۷۵ هزار و ۷۲۶ تن کالا به ارزش ۲۹۷ میلیون و ۳۴۸ هزار و ۴۳۰ دلار وارد استان فارس شد.
زارعی گفت: عمده کالاهای وارداتی شامل پودر آلومینیوم و کشنده از چین بوده و کشورهای چین، هند، ترکیه، آلمان، ایتالیا، برزیل، اسپانیا و عمان از اصلیترین مبادی تأمین کالاهای وارداتی به فارس بودند.
مدیرکل گمرکات فارس با تأکید بر تراز تجاری مثبت استان عنوان کرد: ارزش صادرات فارس در سال گذشته ۱۰۳ درصد بیشتر از واردات بوده که این امر نشاندهنده عملکرد موفق گمرکات استان در حوزه تجارت خارجی است. وی افزود این تراز مثبت نقش مهمی در تقویت اقتصاد منطقه ایفا میکند.
زارعی همچنین به آمار تردد مسافران در سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: در این سال ۲۶۸ هزار مسافر ایرانی و ۶۱ هزار مسافر خارجی وارد استان فارس شدند.
وی افزود: در همین مدت، ۲۸۴ هزار مسافر ایرانی و ۶۲ هزار مسافر خارجی از این استان خارج شدند که این آمار بیانگر جایگاه فارس بهعنوان مقصدی مهم برای گردشگران است.
مدیرکل گمرکات فارس در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: گمرکات فارس در سال ۱۴۰۳ با کسب درآمد ۲ همت (هزار میلیارد تومان)، سهم قابلتوجهی در تأمین منابع مالی دولت داشته است.
زارعی افزود در این سال گمرکات جدیدی در شهرهای جهرم و کازرون راهاندازی شدند و مجوز ترخیص طلا و جواهرات از گمرک شهید دستغیب نیز صادر شد که این اقدامات به توسعه خدمات گمرکی کمک کرده است.
مدیرکل گمرکات فارس با اشاره به چالشهای پیش رو گفت: برقراری عوارض، نرخ پایه صادراتی، تغییر وضعیت کالاهای یارانهای، مشکلات لجستیک، ضعف زیرساختهای حملونقل و تأخیر در صدور مجوزها از موانع اصلی فعالیت گمرکات فارس هستند.
وی یادآور شد: رفع این موانع نیازمند همکاری دستگاههای مرتبط و برنامهریزی منسجم است.
زارعی در ادامه به برنامههای گمرک فارس در سال جاری اشاره کرد و بیان داشت: برگزاری میز خدمت فصلی، توسعه سامانههای فناوری، بهبود خدماترسانی و کاهش ۱۳ درصدی کشفیات قاچاق کالا نسبت به سال گذشته از اولویتهای این مجموعه است.
وی با بیان اینکه گمرک بهعنوان مرزبان اقتصادی کشور، نقش کلیدی در اجرای سیاستهای بازرگانی دولت دارد، خاطرنشان کرد: گمرکات فارس با تأمین امنیت و سلامت جامعه، سهم بسزایی در پیشرفت اقتصادی استان و کشور ایفا میکند.