خبرگزاری کار ایران

احمدی زاده به عنوان مدیر جدید تعاون روستایی فارس معارفه شد؛

شیوه‌های سنتی در فارس جوابگو نیست/ فارس به عنوان پایلوت در بحث آمایش سرزمین ورود کند

شیوه‌های سنتی در فارس جوابگو نیست/ فارس به عنوان پایلوت در بحث آمایش سرزمین ورود کند
کد خبر : ۱۵۸۸۱۶۴

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید فاصله مزرعه تا سفره کاهش یابد، گفت: قول داده ایم تا پایان دولت سه هزار فروشگاه و روستا بازار را تحویل دهم که سهم فارس ۷۰ روستا بازار است؛ باید تا پایان سال حداقل یک سوم آن انجام شود.

به گزار ایلنا، محمدرضا طلایی امروز شنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیر سابق و جدید تعاون روستایی فارس افزود: استان فارس خام فروشی بالایی دارد هر جا در تکمیل این زنجیره بخش خصوصی ورود نمی‌کند ما وارد خواهیم شد؛ اگر استان۵۰ درصد کمک کند، ما هم ۵۰درصد کمک می‌کنیم چراکه یک سری اعتبارات مربوط به اعتبارات استانی است‌.

وی ادامه داد: قدرت تشکل‌ها می‌تواند مشکلات بخش کشاورزی را حل کند اما آنچه امروز ضرورت دارد حل مشکل بعد از تولید است چه در قالب خام‌فروشی و یا در حوزه بازار باید حل شود.

طلایی اظهار کرد: تعاون روستایی متشکل از نهادهای ادارای و مردمی است که افراد در آن کار اجرایی نمی‌کنند بلکه برای نمایندگان کشاورزان کار تسهیلگری می‌کنند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور بر اهمیت نظارت و تسهیلگری در بخش تشکل‌ها تأکید کرد و با بیان اینکه بخش کشاورزی به ویژه تشکل‌ها در برنامه هفتم به خوبی دیده شده است؛ گفت: در بخش کشاورزی سه مرحله قبل از تولید، تولید و بعد از تولید پایه‌گذاری می‌شود؛ عملکرد استان فارس نشان می‌دهد این استان در تولید موفق است و رکوردها و کشاورزان بسیار خوبی دارد اما اگر مشکلی در استان باشد این مشکل مربوط به قبل و بعد از تولید است.

طلایی حل مشکل قبل و بعد از تولید را وظیفه تعاون روستایی و تشکل‌ها دانست و افزود: تعاون روستایی از همان زمان تشکیل با هدف تأمین نیاز کشاورزان فعالیت‌های خود را آغاز کرد؛ خرد شدن اراضی کشاورزی که امروز گریبانگیر ماست با اعمال سیاست‌های خارجی به این بخش اتفاق افتاد اما تعاون روستایی آمد که این نهاده‌ها را تأمین کند.

معاون وزیر کشاورزی با بیان اینکه امروز تعاون روستایی ۸۵ درصد کود کشور را به دست کشاورزان می‌رساند، گفت: وزیر جهاد کشاورزی که از بدنه و از جنس بخش کشاورزی است اعتقاد بسیاری به تشکل‌ها دارد و معتقد است که قدرت تشکل می‌تواند مشکلات بخش کشاورزی را حل کند اما آنچه امروز ضرورت دارد حل مشکلات بعد از تولید است؛ مشکلات بعد از تولید چه در قالب خام‌فروشی و چه در حوزه بازار باید حل شود.

وی ادامه داد: تعاون روستایی باید مکان و غرقه را آماده کند تا تولید کننده محصولش را در قالب تشکل ارائه دهد؛ در حال حاضر سه واسطه و دلال در حوزه تولیدات کشاورزی داریم؛ باید نقشمان را در این قضیه بازی کنیم؛ در برنامه هفتم در قانون صراحتا اعلام شده که استانداری باید شهرداری را مجاب کند تا اراضی و مجوز را در بهترین نقطه شهر در اختیار تعاون روستایی بگذارد و تعاون روستایی در این نقاط غرفه‌ها را ایجاد کند و در اختیار کشاورزان بگذارد.

طلایی اضافه کرد: باید پیگیری شود تا این کار هم در تأمین محصول و هم سرمایه‌گذاری انجام شود؛ باید محصول را توسط تشکل‌ها مستقیم به دست مصرف کننده برسانیم.

وی با بیان اینکه امسال پنج همت مولدسازی در برنامه تعریف شده، گفت: اگر استان فارس از این فرصت استفاده نکند استان‌های دیگر استفاده می‌کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تسهیلات باید در قالب بازار به استان فارس اختصاص یابد گفت: نباید محصول روی دست کشاورز بماند؛ البته محصولات اساسی که تکلیف می‌شود جای خود دارد اما محصولات کشاورزان باید توسط تعاون روستایی خریداری شود.

وی  بر ضرورت راه‌اندازی پایانه‌های صادراتی در منطقه آزاد تأکید کرد و گفت: اگر پایانه‌های صادراتی احداث نشود محصولات به فروش نمی‌رسد؛ بدون شک پایانه‌های صادراتی درآمدزاست‌ و کمک شایانی به اقتصاد استان‌ها می‌کند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت: استان فارس، استان کشاورزی است و بخش اعظمی از تولیدات کشور را به خود اختصاص داده؛ این استان استانی چهار فصل به شمار می‌رود و از مدیران و کشاورزان زبده‌ای که در وزارت جهاد کشاورزی تأثیرگذار بوده و هستند بهره می‌برد.

شیوه‌های سنتی و روش‌های قدیمی در فارس جوابگو نیست

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز در این مراسم گفت: بدون شک شیوه‌های سنتی و روش‌های قدیمی در استانی مانند فارس با ظرفیت‌های بالایی که دارد جواب نمی‌دهد؛ امیدواریم تدابیر کافی برای ارائه رویکردهای نوین و پیشرفته متناسب با نیاز کشور و قدمت شبکه تعاون روستایی در استان فارس اتخاذ شود.

حسن شیخ‌نیا بر ضرورت توجه به تولید کشاورزان تأکید کرد و گفت: افزایش اعتبارات و تسهیلات می‌تواند کمک شایانی به رشد تولید در این بخش کند.

وی ادامه داد: استان فارس با وسعت۱۲۳ هزار کیلومتر مربع و ۳۷شهرستان ظرفیت بی‌بدیلی در بخش‌های مختلف دارد و به عنوان یک ایران کوچک شناخته می‌شود؛ در واقع این استان پهناور از همه ظرفیت‌هایی که در ایران وجود دارد بهره می‌برد.

شیخ نیا با بیان اینکه اقتصاد فارس در گذشته بر پایه کشاورزی بوده، گفت: هرچند که رویکرد جدید استان فارس حرکت به سمت اقتصاد صنعتی است اما هنوز هم مانند سابق این استان به عنوان یک استان کشاورزی شناخته می‌شود.

معاون استاندار فارس با بیان اینکه افزودن به کمیت و توجه به کیفیت از اهمیت بسیاری برخوردار است‌، گفت: آموزش‌های متناسب و به روز برای حفظ، ارتقا و تقویت تعاونی‌ها ضرورت دارد.

وی یادآور شد: در استان فارس طی سال گذشته در حوزه تنظیم بازار تصمیم گرفته شد که برای تأمین میوه شب عید بخشی از نیاز استان با توجه به مهمان‌پذیری این استان که معادل دو سوم جمعیت بود از طریق تنظیم بازار تأمین شود اما این امر علیرغم همه زحمات و تلاش‌ها محقق نشد.

شیخ‌نیا عنوان کرد: سال گذشته در شب عید در حوزه قیمت به دلیل نخریدن یا نبودن کالا در انبارها تورم استان فارس رقم خورد و استان فارس به سومین استان با تورم بالای کشور تبدیل شد؛ این در حالی بود که تأمین سیب، پرتقال و سایر محصولات به منابع قابل توجهی نیاز نداشت؛ امسال هم با همین مشکل مواجه هستیم و اگر تأمین مالی در تعاونی‌ها صورت نگیرد با توجه به جمعیت پنج میلیونی استان و چهار میلیون گردشگر با مشکل مواجه خواهیم شد.

فارس در بحث آمایش سرزمین ورود کند

سرپرست اداره‌کل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس هم گفت: اگر چه بحث تجمیع سرمایه‌های کشاورزان، تأمین نهاده‌های مورد نیاز آنها با قیمت مناسب، فراهم کردن زمینه فروش محصولات کشاورزی و بازاریابی و تأمین امنیت غذایی که از مهمترین رسالت‌های تعاون روستایی محسوب می‌شوند از اهمیت بسیاری برخوردار است اما در کنار این رسالت‌ها باید به بحث سلامت غذا هم توجه ویژه شود.

سید کمال علوی ادامه داد: یکی از ایراداتی که سالیان سال در حوزه کشاورزی وجود دارد بحث آمایش سرزمینی است؛ بحران‌هایی که امروز در بحث ناترازی‌ها، مسائل، زیست محیطی، فرونشست‌ها و ریزگردها با آن مواجه هستیم ناشی از عدم مدیریت و توجه نکردن به آمایش سرزمینی در حوزه کشاورزی است.

سرپرست اداره‌کل دفتر امور سیاسی استانداری فارس عنوان کرد: هر چند استفاده از شیوه‌های نوین، روش‌های دانش‌بنیان و هوشمندسازی کمک شایانی به حل این مشکل می‌کند اما اینها همه در قالب شعار است؛ آیا تضمینی برای فروش محصولات کشاورزی برای کشاورز دیده شده است؟

وی گندم را یک محصول استراتژیک و قابل اهمیت برای دولت دانست و گفت: آیا فروش سایر صیفی‌جات و سبزیجات هم از اهمیت برخوردار است؟ متاسفانه عدم آمایش سرزمین در حوزه کشاورزی بحرانی است که کشور را به جایی رسانده که در بحث تأمین آب‌ سفره‌های زیرزمینی و خشک شدن تالاب‌ها و افزایش ریزگردها با مشکل جدی مواجه شده؛ لذا نیاز است استان فارس به عنوان یک استان پایلوت در بحث آمایش ورود کند.

در پایان این مراسم حمید رشیدی تکریم و سید احمد احمدی زاده به عنوان مدیرکل جدید تعاون روستایی فارس معارفه شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز