تالاب هفت برم در خطر تغییرات اقلیمی، تخریب و تصرف
دومین کارگاه تدوین برنامه زیست بومی تالاب هفت برم با حضور استادان دانشگاه ، مسوولان محیط زیست فارس ، کارشناسان و نمایندگان دستگاه های اجرایی ، جمعی از دوستداران محیط زیست و اعضای تشکل ها و جوامع محلی در دانشگاه شیراز ترتیب یافت.
به گزارش ایلنا، چگونگی حفظ و احیای تالاب هفت برم با تاکید بر حفاظت مشارکتی و جلب همکاری جوامع محلی در کارگاه ها و نشست های تخصصی و کارشناسی مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد و با مشارکت همه ذیمدخلان برنامه مدیریت زیست بومی تدوین و پس از طرح و تصویب در شورای برنامه ریزی و توسعه استان به اجرا در خواهد آمد.
در این کارگاه ضمن تحلیل داده های کارشناسی و بررسی مسایل و مشکلات و ارزیابی تهدیداتی که تالاب هفت برم را در معرض خطر قرار داده است بر لزوم جلب مشارکت جوامع محلی به عنوان حفاظت مشارکتی تاکید گردید.
آشنایی با اکوسیستم تالاب هفت برم و بررسی ویژگیهای زیستی، اقتصادی و اجتماعی تالاب و اهمیت آن برای محیط زیست و جوامع محلی در دومین کارگاه مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت، کارشناسان همچنین در این نشست به تحلیل چالشها و تهدیدات پرداختند، شناسایی مشکلات و تهدیداتی که تالاب هفت برم را تحت تأثیر قرار میدهد، مانند تغییرات اقلیمی، تخریب و تصرف آلودگی ناشی از فعالیتهای انسانی مورد بررسی قرار گرفت.
معاون محیط زیست طبیعی حفاظت محیط زیست فارس، در حاشیه این کارگاه با تاکید بر لزوم توسعه راهکارهای حفاظتی اظهار داشت: تدوین استراتژیها و اقداماتی برای حفاظت از تالاب با مشارکت جوامع محلی، بهویژه در زمینههای آموزشی و آگاهیبخشی ضرورت دارد، جلب همکاری جوامع محلی و ایجاد شبکهای از ذینفعان محلی شامل کشاورزان، گردشگران و سایر گروهها برای مشارکت در برنامههای حفاظت بسیار حائز اهمیت است.
نبی الله مرادی در ادامه از برنامهریزی برای پایش و ارزیابی وضعیت تالاب خبر داد و بیان داشت: تعیین روشها و شاخصهایی برای پایش وضعیت تالاب و ارزیابی اثر بخشی برنامههای حفاظتی در دستور کار است، این کارگاه میتواند به عنوان یک فرصت برای تبادل نظر و تجربیات میان متخصصان، فعالان محیط زیست و جوامع محلی عمل کند و به تقویت همکاریها در راستای حفظ و احیا تالاب هفت برم در قالب یک برنامه مشارکتی همه جانبه کمک کند.
تدوین و اجرا ی برنامه های مدیریت تالاب ها از برنامه پنجم توسعه در دستور کار دولت قرار گرفته است و در برنامه های ششم و هفتم نیز ادامه پیدا کرده است.
تاکنون برنامه های مدیریت زیست بومی تالابهای پریشان، بختگان، طشک، کمجان، ارژن، مهارلو و کافتر تدوین شده و اقدامات اولویت دار آنها توسط دستگاه های اجرایی مسوول در مرحله اجرا است.