وزیر کشور:
منافع اصلی در حوزه مرز نصیب مرزنشینان شود
وزیر کشور تاکید کرد: باید بگونهای تمهید و برنامهریزی شود که منافع اصلی برای خود مرزنشینان باشد نه اینکه در قالب تشکل، اتحادیه یا تعاونیها نباشد بلکه سود اصلی نصیب مردم همین منطقه شود.
به گزارش ایلنا، اسکندر مومنی روز دوشنبه در آیین تکریم و معارفه استاندار خراسان جنوبی افزود: در قالب این کارگروهها با اختیار استانداران مشکلات مرزی احصا میشود همچنین استانها میتوانند پیشنهاد بدهند و این اختیار عمومی به استانداران داده میشود.
وی اظهار کرد: یکسری اختیارات اختصاصی استانها بوده و باید استانداران و نمایندگان مجلس در این خصوص کمک کنند تا اختیاراتی که لازم هست به ویژه در حوزه مبادلات خارجی و بازارچههای مرزی به استانداران مرزی داده شود تا شاهد رونق هر چه بیشتر استان باشیم.
وزیر کشور با اشاره به اهمیت مرز و ظرفیتهای موجود گفت: بازگشایی بازارچههای مرزی خراسان جنوبی از جانب کشور افغانستان باید به صورت جدی پیگیری و محقق شود.
وی بیان کرد: نکته بسیار مهم هم در حوزه مرز هم همین طور است برخی از جاها شاهد هستیم که مرزنشینان صرفا انتقال کالا را بر عهده داشته و سود اصلی برای شرکتهای بزرگ که ممکن است در این منطقه هم نباشند حاصل شود.
منافع اصلی در حوزه مرز نصیب مرزنشینان شود
مومنی تاکید کرد: باید بگونهای تمهید و برنامهریزی شود که منافع اصلی برای خود مرزنشینان باشد نه اینکه در قالب تشکل، اتحادیه یا تعاونیها نباشد بلکه سود اصلی نصیب مردم همین منطقه شود.
وی بیان کرد: مرزی امن است که مرزنشینان آن حداقلهای معیشتی را داشته باشند، در گذشته چندین بازارچه در مرزهای خراسان جنوبی فعال بود که تلاش میکنیم متناسب با ظرفیت استان و هماهنگی با کشور همسایه این مرزها بازگشایی شود که یکی از راهکارهای بازگشایی این بازارچهها، همکاری با کشور همسایه است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در حوزه گردشگری مذهبی و سیاحتی ظرفیتهای زیادی دارد گفت: مقدمه توسعه گردشگری، وجود زیرساخت است و مهمترین آن زیرساختهای حمل و نقلی و اقامتی است.
وزیر کشور ضمن گرامیداشت یاد و خاطر شهید آیت الله رئیسی رئیس جمهور و نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری گفت: به حق جای وی خالیست و روحیه خستگی ناپذیری شهید در اذهان ماندگار شده است.
وی ادامه داد: فردی که در تمامی ایام تعطیل در بازدید و سفرهای استانی بسر میبرد و نهایت هم در راه خدمت به مردم عزیز ایران به شهادت رسید و یاد او همواره در خاطره ملت ایران و در تاریخ ایران ماندگار خواهد شد.
مومنی ضمن گرامیداشت شهدای جبهه مقاومت و همچنین جان باختگان حادثه تلخ معدن طبس اظهار کرد: در این معدن ۵۳ نفر از زحمتکشان و کارگران جان خود را از دست دادند انسانهایی که برای یک زندگی شرافتمندانه و نان حلال برای خود و خانوادهشان دل به اعماق زمین زده و همچنین برای توسعه و پیشرفت کشور در اعماق زمین تلاش کردند و جان خود را از دست دادند.
وی اضافه کرد: هرچند هیچ چیزی نمیتواند جای خالی این افراد را برای خانوادهها پر کند اما با دستور رئیس جمهور حداقل در ۲ یا سه جلسه دولت موضوع مطرح و تلاش شد با حل مشکلات جانبی حداقل گوشهای از رنج و آلام آنها برطرف شود.
وزیر کشور از مردم خراسان جنوبی به عنوان مردمی سختکوش، قانع، بابصیر و با فرهنگ یاد کرد و گفت: در طول تاریخ چه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و چه بعد از آن مردمان این دیار در تمام صحنهها، حوادث و تحولات سیاسی و اجتماعی با بصیرتی که داشتند حضور قوی داشتهاند.
وی با اشاره به مشارکت بسیار بالای مردم خراسان جنوبی در انتخاباتهای مختلف تصریح کرد: حدود ۲۴ سال پیش فرمانده انتظامی خراسان بزرگ بودم و رفت و آمدهای زیادی به این استان که بخشی از خراسان بزرگ بود،تاکنون شاهد سختکوشی و تلاش فراوان مردم این منطقه بودهایم.
مومنی ادامه داد: مردم این دیار در دل طبیعت خشن روزی خود را به دست میآورند و تلاش زیادی انجام میدهند، از زمان قدیم تاکنون همواره خراسان جنوبی یکی از استانهای بسیار کمجرم و در رتبههای آخر بوده و این نشان از تلاش، کوشش، فرهنگ و روحیه بسیار بالای مردم دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای خراسان جنوبی در حوزه کشاورزی، معدن و محصولات راهبردی از قبیل زعفران، زرشک و عناب عنوان کرد: محصولات دست این مردم در دنیا به عنوان محصولات بسیار عالی استفاده میشود.
نیروی انسانی از ظرفیت های مهم خراسان جنوبی
وزیر کشور یکی از ظرفیتهای بسیار بالای خراسان جنوبی را منابع انسانی آن دانست و افزود: نیروی انسانی این استان در جای جای نقاط کشور هم در کسوت مسئولیتهای بالا و هم در بخشهای خصوصی، دولتی و شرکت دانش بنیان حضور فعال داشته و اکنون نیز سه عضو کابینه و سه وزیر اهل استان خراسان جنوبی هستند.
وی با بیان اینکه در دولت چهاردهم این ظرفیت بسیار عظیم پشتوانه خوبی برای استاندار جدید و مسئولان خواهد بود یادآور شد: برای تحول و پیشرفت این استان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و اکنون نیز با همت دولت سیزدهم تلاشهای زیادی شده است.
مومنی افزود: باید تلاش کرد از فاصلهای که میان اقدامات انجام شده و جایگاه مردم شریف استان وجود دارد کاسته شود و هر چه بیشتر برای پیشرفت و توسعه این استان خدمت رسانی کرد.
وی از استاندار سابق خراسان جنوبی به عنوان فردی متواضع و پرتلاش یاد کرد و گفت: چه قبل از ورود به استان خراسان جنوبی و چه در سه سال گذشته به خصوص حادثه تلخ معدن طبس وی به انسانی پرتلاش و مسئولیت پذیر زبانزد است.
وزیر کشور با بیان اینکه انتخاب استاندار برای مردم خراسان جنوبی کار آسانی نبود، گفت: برای مردم این استان باید استانداری انتخاب میشد که این مسیر توسعه و پیشرفت را با شتاب بیشتری ادامه دهد.
وی افزود: نمیخواستیم آزمون و خطا کرده باشیم و کسی انتخاب شود که اولین سابقه استاندار شدن را در این استان داشته باشد، همچنین دومین هدف ما این بود، فردی که انتخاب میشود در مسئولیتهای قبلی خود کارنامه موفقی داشته باشد.
موفق بودن در مسئولیتهای قبلی از ملاکهای اصلی انتخاب استانداران
وزیر کشور اظهار کرد: در مجموع موفق بودن در مسئولیتهای قبلی یکی از ملاکهای اصلی انتخاب استانداران بود و همکاران ما در وزارت کشور برای انتخاب استانداران ارزیابی دقیق با شاخصهای مشخص و کارشناسی داشتند که برای خراسان جنوبی "سید محمدرضا هاشمی" به عنوان فردی موفق و باتجربه را انتخاب کردیم.
مومنی بیان کرد: در پیشینه اجرایی ایشان ، استانداری سمنان، معاون استاندار، فرماندار مشهد و شاهرود، سرپرست استانداری قم و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی این استان ثبت است و از طرفی هم با فرهنگ خراسان جنوبی آشنایی کامل دارد.
وی عنوان کرد: از انتصاب هاشمی به عنوان استاندار خراسان جنوبی استقبال خوبی توسط اعضای کابینه صورت گرفت و ایشان در هیات وزیران برنامه بسیار خوبی در هیات دولت ارائه داد و رای به ایشان رای اجماعی بود که این دستمایه و پشتوانه خوبی برای ادامه خدمت وی در خراسان جنوبی خواهد بود.
وی بیان کرد: امیدواریم با تعامل، وفاق و همراهی و همکاری همه مسئولان شاهد پیشرفت بسیار بالا و جهش گونه به ویژه در پروژههای زیرساختی خراسان جنوبی باشیم.
وی با اشاره به محصولات راهبردی بخش کشاورزی خراسان جنوبی، بیان کرد: باید ارزش افزوده این محصولات به مردم این خطه برسد و بسترهای لازم برای صنایع تبدلی، بسته بندی و فرآوری فراهم شود تا این محصولات با بسته بندی بسیار مناسب در بازارهای داخلی و بین المللی عرضه شود.
وی افزود: در دل این طبیعت گرم و سوزان و کم آب، مردم گنجهای با ارزشی تولید میکنند، روا نیست که ارزش افزوده و درآمد بیشترش به دیگران برسد، در واقع زحمات و عرق جبین مردم این دیار با بسته بندیهای کشورهای دیگر در بازارهای جهانی مبادله میشود.
وی تاکید کرد: باید محصولات کشاورزی از جمله زرشک، زعفران و عناب با برند و نشان خراسان جنوبی در بازارهای داخلی و بین المللی عرضه شود.
مومنی با اشاره به ظرفیت بسیار بالای معدنی خراسان جنوبی و از طرفی خام فروشی این محصولات ارزشی، بیان کرد: نباید معادن استان هم خام فروشی شود و با همراهی و همکاری مسئولان و استفاده از سرمایه گذاران داخلی و خارجی زمینه استفاده حداکثری از ظرفیت معادن فراهم شود و این بستر در استان وجود دارد.
وی گفت: باید بخش دولتی بسترهای لازم را برای ورود بخش خصوصی در راستای استفاده حداکثری از ظرفیتهای استان را فراهم کند و از طرفی موانع پیشروی بخش خصوصی را رفع کنیم تا زمینه پیشرفت و تعالی کشور و استان فراهم شود.