نماینده مجلس عنوان کرد:
بلاتکلیفی 18 ساله طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک
اراک یک شهر آلوده است و باید هر فعالیتی که در آن انجام میشود نقشه فضای سبز داشته باشد
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس با بیان اینکه آلودگی هوا از مطالبات جدی مردم اراک و شازند است و این مهم با جدیت پیگیری میشود، گفت: طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک از سال 1386 تصویب شده اما در بازه زمانی 18 سال گذشته بسیاری از موارد قانونی و مطالعات این طرح به درستی اجرایی نشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید محمد جمالیان در اظهاراتی در رابطه با طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک، افزود: این موضوع جای تأسف دارد و درست نیست که یک طرح 18 سال از تصویب آن بگذرد و همچنان بلاتکلیف باشد و اینگونه روی زمین بماند و در نتیجه هوا به این صورت آلوده باشد.
وی ادامه داد: اجرای طرحهایی مانند طرح دالان سبز چپقلی و دره مودر ربطی به طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک ندارد و اقدامات این چنینی را که غیرمرتبط است نباید به طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک ربط دارد، بلکه باید پیگیری موارد این طرح را به درستی مد نظر قرار دهیم.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس اظهار داشت: ایجاد فضای سبز در شهر اراک یکی از مصوبات طرح جامع کاهش آلودگی هوای این شهر است که از آن زمان تاکنون بلاتکلیف مانده است. اراک یک شهر آلوده است و باید هر فعالیتی که در آن انجام میشود، نقشه فضای سبز داشته باشد.
جمالیان تصریح کرد: یکی از موارد این طرح، ایجاد یک هزار هکتار فضای سبز در سطح شهر اراک بوده که تا الان تنها 240 هکتار ایجاد شده است. متولی اجرا و پیگیری این هزار هکتار، ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری و همچنین شهرداری اراک بوده که بایستی پاسخگو باشند.
وی بیان داشت: بر اساس ماده 11 طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک، مقرر بوده در بازه زمانی 2 سال، 30 درصد از محدوده صنایع داخل حریم شهر اراک به فضای سبز تبدیل شود. اما تا امروز نه تنها این اتفاق نیفتاده، بلکه حتی برخی صنایع آلاینده و بزرگ، فضای سبز موجود خود را نیز از بین بردهاند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس اضافه شدن دستگاههای ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شهر اراک را ضروری دانست و در این خصوص تأکید کرد: 16 سال است که تعداد دستگاههای ایستگاه سنجش آلودگی هوای اراک اضافه نشده و همان 5 دستگاه در اراک فعال است.
جمالیان به خریداری دستگاههای ایستگاه سنجش آلودگی هوا توسط دستگاههای اجرایی اشاره کرده و ابراز داشت: مقرر شده است تا 5 دستگاه دیگر توسط شهرداری اراک و 4 دستگاه دیگر نیز توسط صنایع آلومینیوم، پتروشیمی، پالایشگاه و اکسیرپویان، خریداری شود که این موضوع باید هرچه سریعتر عملیاتی شود.
وی به خرید دستگاههای مذکور توسط شهرداری اشاره داشته و اضافه کرد: همچنین مقرر شده شهرداری یک دستگاه را در بازه زمانی یک ماه آینده خریداری کند، اما به علت آنکه رقم خرید آن بالاست باید به هیئت وزیران برود و 4 دستگاه مابقی نیز روال قانونی خود را برای خریداری سپری کنند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس در این رابطه گفت: این روزها یکی از انتقادات مردم اراک در فضای مجازی این است که با وجود اینکه هوای شهر آلوده است، اما دستگاههای ایستگاه سنجش آلودگی همه چیز را نرمال نشان میدهند که منجر به ایجاد گلایههایی شده است.
جمالیان افزود: ادارهکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی باید در خصوص اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک به صورت جدی از سایر نهادها و دستگاههای اجرایی مانند صمت، منابعطبیعی و آبخیزداری، شهرداری اراک و صنایع، مطالبهگر باشد.
وی ادامه داد: در شورای عالی نظارت استان مرکزی موضوع آلودگی هوای شهر اراک را مطرح کردم و عنوان کردهام بعد از 18 سال نتوانستیم طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک را به طور کامل و به درستی اجرایی کنیم، اما تا جایی که امکان داشت آن را مطالعه کردهایم.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس اظهار داشت: آلودگی هوا یک مطالبه عمومی است اما در بازه زمانی 6 ماه گذشته که به عنوان نماینده مردم در مجلس فعالیت میکنم، هیچ یک از مسئولین و مدیران استان مرکزی پیشنهاد و مطالبه خاصی در حوزه زیستمحیطی برای نمایندگان مجلس نیاورده است.
جمالیان تصریح کرد: باید دقیق بررسی شود که طرح جامع اراک به کجا رسیده و علت کمکاری دستگاههای مختلف کالبدشناسی و مشخص شود. در این رابطه قرار نیست پشت میزها از یکدیگر تشکر کنیم. برگزاری جلسات متعدد برای حل مشکلات است و باید روحیه مطالبهگری در استان مرکزی افزایش یابد.
وی بیان داشت: متأسفانه در کشور و بسیار بیشتر در استان مرکزی، جزیرهای عمل میشود. نباید به صورت جزیرهای عمل کنیم و تا زمانی که روحیه در کنار هم قرار گرفتن برای پیگیری موضوعات و حلوفصل کردن چالشها برقرار نشود، نه تنها مشکلات حل نخواهد شد بلکه تمامی مشکلات روز به روز افزایش مییابد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس تأکید کرد: نمایندگان مردم در مجلس نقش نظارتی دارند و این قصد را ندارند که کارگروهی موازی با کارگروه کاهش آلودگی هوا تشکیل دهند و در کار اجرایی دخالت کنند. وظیفه نمایندگان مجلس این است که قوانین را پیگیری کنند.