خبرگزاری کار ایران

مدیرکل منابع‌طبیعی استان خبر داد:

توزیع 100 هزار اصله نهال گلدانی گل محمدی در استان مرکزی

توزیع 100 هزار اصله نهال گلدانی گل محمدی در استان مرکزی
کد خبر : ۱۵۵۱۳۳۶

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی از توزیع 100 هزار اصله نهال گلدانی گل محمدی در استان خبر داد و گفت: در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سطح استان و توسعه فضای سبز و اشتغال مولد، این اداره‌کل از اوایل دی ماه سال گذشته اقدام به تهیه قلمه گل محمدی در محیط گلخانه‌ای مطابق با استاندارهای مد نظر این اداره‌کل در استان مرکزی شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عبدالحسین محمدی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه‌های استان مرکزی، افزود: قلمه‌های تولید شده گل محمدی در فرایند مراحل مراقبت و نگهداری در فضای گلخانه‌ای به 100 هزار اصله نهال گلدانی تبدیل شده است. در این راستا این تعداد اصل گل، در مهر ماه سال جاری بین 110 نفر متقاضی کاشت و پرورش گل محمدی در تمامی استان توزیع شده است.

وی به ویژگی‌های گل محمدی به عنوان گیاهی با کارایی‌های متفاوت اشاره کرده و ادامه داد: گل محمدی از مهم‌ترین گونه‌های رزاسه در دنیا و از مشهورترین گیاهان در تاریخ باغبانی کشور است و از قدیم‌الایام به علت خواص متعدد، محبوب همگان بوده و از نوع گل‌های عرفانی محسوب می شود. ایرانیان نخستین کسانی هستند که از گذشته‌های دیرین به ویژگی‌های خوراکی و درمانی گل محمدی پی برده‌اند.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اظهار داشت: فرآورده‌های این گیاه شامل گلاب، اسانس، گلبرگ و غنچه خشک است. گلاب از گذشته تاکنون در مراسم مذهبی، انواع شیرینی‌جات سنتی، شستشوی اماکن مقدس و ... مورد استفاده قرار گرفته است. گلاب به علت اثرات آرامش‌بخش و نشاط‌آور بودن در مراسم تدفین در بین فرهنگ ایرانیان جایگاه ویژه‌ای داشته است. در حال حاضر نیز ایران از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گلاب در جهان است.

محمدی تصریح کرد: این گل زیبا، نه تنها به واسطه عطر و بوی دل‌انگیز و رنگ صورتی چشم‌نوازش، در زمره محبوب‌ترین گل‌ها قرار گرفته، بلکه دارای خواص درمانی بی‌شمار نیز هست. اسانس این گیاه که از با ارزش‌ترین اسانس‌های گیاهی محسوب می‌شود، دارای ارزش افزوده بالایی است. گلبرگ‌های خشک آن نیز دارای اثرات بالایی از خواص ضد باکتریایی است. در مجموع این گل به علت داشتن رایحه فوق‌العاده و تنوع ارقام، در بسیاری از مناطق ایران به ویژه در استان مرکزی کشت می‌شود.

وی بیان داشت: توسعه روزافزون کاشت گل محمدی با توجه به مصارف گوناگونی که در تهیه فرآورده‌های دارویی و غذایی، صنایع عطرسازی، داروسازی و ساخت تعداد زیادی از فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی در  کشور به خصوص در استان مرکزی، مرهون سازگاری، قناعت، کم‌هزینه بودن و سودآوری چشمگیر آن است. به صورتی که تولید گل محمدی به طور متوسط در هر هکتار در شرایط کاشت دیم 2500 کیلوگرم و در شرایط کاشت آبی 4500 کیلوگرم برآورد می‌شود که سهم بسزائی در افزایش درآمد سرانه خانوار دارد.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تأکید کرد: با توجه به تحقیقات انجام شده، محرز شده است که گل محمدی نسبت به شرایط محیطی سازگاری خوبی داشته و از شاخص‌ترین صفات آن بقاء و سازگاری آن نسبت به خشکی، شوری، سرما و فقر مواد غذایی خاک  است. از این رو از تمامی مردم استان مرکزی که محل و شرایط کاشت گل محمدی را دارند تقاضا می‌شود در خصوص تولید و پرورش این گیاه ارزشمند اهتمام ویژه داشته و کل یا بخشی از عرصه تحت مدیریت خود را به کاشت و پرورش این گیاه اختصاص دهند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز