خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می دهد؛

کمبود نیروی کار متخصص در گلستان یکی از مشکلات جدی واحدهای تولیدی است

کمبود نیروی کار متخصص در گلستان یکی از مشکلات جدی واحدهای تولیدی است
کد خبر : ۱۴۹۷۵۲۲

کمبود نیروی کار ماهر، آسیب جدی به مشاغل صنعتی وارد خواهد کرد

ضعف و کمبود نیروی کار انسانی متخصص در گلستان به یکی از مشکلات صنایع و تولیدی ها بدل شده است و روز به‌ روز درحال جدی‌تر شدن است. در استان گلستان‌ ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد که بیش از ۶۵۰ واحد صنعتی در آنها مستقر هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، امروزه خط تولید صنایع از کمبود نیروی کار انسانی ماهر رنج می‌‌‌برند و کمبود نیروی انسانی متخصص به یکی از چالش‌های جدی صنعت در استان گلستان و کشور تبدیل شده است. رکن اصلی واحدهای صنعتی تامین نیروی انسانی ماهر است.

یکی از راه های موفقعیت جوانان در کسب و کار مهارت آموزی است و دانش آموزان و دانشجویان باید مهارت‌های لازم را برای ورود به بازار کار داشته باشند. نبود استادکار ماهر و کارگر متخصص از مهمترین مشکلات مجموعه کسب ‌‎وکار است.

در گلستان‌ ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد که بیش از ۶۵۰ واحد صنعتی در آنها مستقر هستند. لازم است برای تربیت نیرو و جذب آن‌ها تعامل و هماهنگی بین دولت، دانشگاه و بخش صنعت برقرار شود.

به گفته کارشناسان اگر این وضعیت ادامه پیدا کند تا ۵ سال آینده کمبود کارگر متخصص بسیار احساس می‌شود و قطعا نیازمند واردات نیرو از خارج خواهیم بود. جوانان و دانشجویان در کشورهای درحال‌توسعه  قبل از اینکه وارد بازار کار شوند دوره‌ آموزشی مهارت‌ را طی می کنند.

درحال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان و صنعت گران مشکلات مالی و فروش تولیدات دارند و در این شرایط امکان پرداخت دستمزد بیش از رقم رایج به نیروی ماهر و متخصص را ندارند. دولت و نمایندگان مجلس باید مشکلات تولیدکنندگان را برطرف کنند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: واحدهای تولیدی در استان صرفا به مدرک دانشگاهی نیاز ندارند و به کار عملیاتی و تخصص افراد نیاز دارند. علم آموزی باید به صورت تخصصی باشد.

امیر یوسفی اظهار داشت: جامعه دچار بحران نیروی فنی و متخصص است که این مورد یک چالش اساسی برای واحدهای تولیدی به شمار می رود.

وی افزود: واحدهای تولیدی با توجه به واحدهای فنی نیاز به نیروهای متخصص با مهارت کافی دارند که این موضوع تبدیل به یک معضل شده است.

یوسفی گفت: اتاق بازرگانی گرگان این آمادگی را دارد از نیروها و دانش آموختگان ماهر دانشگاه فنی و حرفه‌ای حمایت و با توجه به تخصص آنها بستر اشتغال را برای فراهم کند.

رئیس اتاق بازرگانی گرگان بیان کرد: اتاق بازرگانی گرگان می تواند هماهنگی لازم را انجام دهد تا نیروها و دانش آموختگان فنی از واحدهای تولیدی به صورت میدانی بازدید کنند و به تجربه آنها اضافه شود.

وی گفت: بستری آماده شود تا دانش آموختگان در دوران دانشجویی به صورت عملی و کار آموزی در واحدهای تولیدی آموزش ببیند تا به مهارت آنها اضافه شود. همکاری بین اتاق بازرگانی و دانشگاه فنی و حرفه ای باعث کمک به واحدهای تولیدی استان در راستای مهارت نیروی کار می شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان نیز در گفت وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در بحث آموزش های مهارتی وزارت کار از طریق فنی وحرفه ای مباحث مربوط به مهارت آموزی شاغلین و افراد جویای کار را پیگیری می کند.

حسینعلی خواجه مظفری ادامه داد: ۱۹ گروه هدف در استان دوره های آموزشی و تخصصی کارگر ماهر را آموزش می بینند. همچنین کارگرانی که در کارخانه جات و کارگاه های تولیدی شاغل هستند دوره های آموزشی برای آنان برگزار می شود.

وی بیان کرد: شخصی که مهارت آموزی را یاد گرفته است نیاز به شغل دارد و اداره کل کار استان تسهیلات لازم را در اختیار آن فرد آموزش دیده قرار می دهد.

مظفری افزود: دوره های آموزش های مهارتی در این دولت نسبت به دولت های گذشته ۶۱ درصد رشد داشته و همچنین بودجه های آموزش های مهارتی افزایش چشمگیری داشته است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه فرهنگ کارآفرینی در جامعه ما جا نیفتاده است که لازم است همه دستگاه های متولی برای جا افتادن این فرهنگ بین جوانان تلاش کنند.داشتن مهارت اثرات بسیار خوبی در اشتغال پایدار و کاهش نرخ بیکاری در استان دارد.

وی بیان کرد: بازرسان این اداره کل از واحدهای صنعتی و تولیدی گلستان بازدید می کنند که اگر در این بازدید ها اتباع بیگانه مشاهده شوند با افراد متخلف برابر قانون برخورد می شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز