در سرشماری زمستانه حیات وحش استان؛
گونههای شاخص جانوری حیات وحش قزوین شش درصد افزایش یافت
![گونههای شاخص جانوری حیات وحش قزوین شش درصد افزایش یافت](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/oSnsSb2QL6Ju/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0ppudf8O0hM7O7otfNPZWXfo,/%D8%AD%DB%8C%D8%A7%D8%AA+%D9%88%D8%AD%D8%B4.jpg)
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: براساس سرشماری زمستانه سم داران وحشی شاخص در مناطق حفاظت شده استان، مشاهده گونههای جانوری نسبت به سال گذشته ۴ درصد افزایش را نشان میدهد.
به گزارش ایلنا، سیاوش رضازاده با اشاره به سرشماری حیات وحش استان قزوین گفت: سرشماری به روش مشاهده مستقیم در ۶ منطقه شامل مناطق حفاظت شده الموت، طارم سفلی و باشگل همچنین مناطق شکار ممنوع الموت شرقی، الموت غربی و آوج- آبگرم انجام شد.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین افزود: هدف از این سرشماری برآورد جمعیت سمداران وحشی شاخص، وضعیت گروههای سنی وحوش، نسبت جمعیت زادآور، اطلاع از وضعیت زاد و ولد و مرگ و میر، بررسی عوامل تهدید و نقاط ضعف و قوت مدیریت مناطق و انجام تحلیلهای کیفی و کمی از وضعیت زیستگاههای استان در سیاستگذاری و مدیریت وحوش شاخص استان از جمله قوچ و میش، کل و بز و آهو است.
وی اضافه کرد: در مجموع ۴ هزار و ۴۲۴ راس از گونههای شاخص جانوری شامل کل و بز وحشی، قوچ و میش ارمنی و آهوی ایرانی، در مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان مشاهده و آمار برداری شدند.
استان قزوین دارای سه منطقه حفاظت شده به نامهای باشگل، الموت و طارم سفلی با وسعت ۱۲۸ هزار و ۷۹۱ هکتار و ۴ منطقه شکار و تیراندازی ممنوع الموت شرقی، الموت غربی، آوج و اله آباد با وسعت ۳۳۵ هزار و ۴۱۴ هکتار است.