در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
بهبود مبلمان شهری در مناطق آسیبخیز به ویژه هرندی

رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران گفت: قسمت اعظم بودجههای مدیریت شهری در جنوب شهر تهران مورد استفاده قرار گرفته و تلاش کردیم که قالب کلان پروژههای عمرانی در آن مناطق باشد.
«مهدی بابایی» رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص کاهش فاصله شمال و جنوب تهران و شکاف طبقاتی گفت: قسمت اعظم بودجههای مدیریت شهری در جنوب شهر تهران مورد استفاده قرار گرفته و تلاش کردیم که قالب کلان پروژههای عمرانی در آن مناطق باشد. برای نمونه، باغهای خانم فاطمه زهرا (س) در جنوب یکی از کلان پروژههایی مدیریت شهری بوده است.
وی ادامه داد: اتوبان شهید شوشتری، اتوبان یادگار امام و همچنین اتوبان آزادگان و تعداد زیادی از ایستگاههای مترو که در بخش جنوبی افتتاح شد، از جمله اقداماتی بود که بر مبنای آنها توجه ویژهای به حوزه جنوبی شهر صورت گرفته است. اولویتهای ما همین بود و لذا بیشتر کلان پروژهها در قسمتهای جنوب شهر به نتیجه رسیده است.
وی همچنین درباره معضلات حاشیه نشینی در پایتخت گفت: پدیده حاشیه نشینی در شهر تهران نشات گرفته از اقتصاد جامعه است. موضوعی که شاید دولتها در برهههای مختلف به بحث تولید نپرداختهاند و همین موضوع موجب شده که سرمایهها به صورت غیرمولد به سمت مسکن و موارد دیگر برود، یعنی صرف خرید و فروش و سفتهبازی شود. این مسئله موجب افزایش قیمت ارز و تأثیر آن بر افزایش مشکلاتی مانند حاشیه نشینی در سطح شهر تهران شده است.
این عضو شورای شهر در ادامه گفت: این وضعیت، سطح تمول مردم را پایین آورده و آنها را مجبور به حاشیهنشینی کرده است که تبعات و مسائل زیادی را برای مدیریت شهری ایجاد کرده است. خود مدیریت شهری چندان موثر در توسعه این فضا نبوده است. تلاش کردیم که در سالهای مختلف، عوارضی را که هم برای داخل شهر و هم برای ساخت و ساز مصوب میکنیم، پایینتر از نرخ تورم باشد. برای مثال سال گذشته، یعنی سال ۱۴۰۳، میزان عوارض ساخت و ساز را ۱۹ درصد افزایش دادیم در صورتی که نرخ تورم ۴۰ درصد بود.
بابایی با بیان اینکه سال ۱۴۰۴ نیز با یک تورم ۴۰ درصدی مواجه هستیم و عوارض ساختمانی را ۲۹ درصد افزایش دادیم، گفت: اینها کمکهایی است که به هر حال مدیریت شهری میکند، اما نمیتواند کمتر از این مصوب کند، زیرا خود شهرداری که با این عوارض، خدمات عمرانی به شهروندان میدهد، دچار مشکل میشود. اما تلاش کردیم پایینتر از میزان تورم عوارض را تصویب میکنیم تا به حوزه معیشت مردم کمک شود.
رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران در خصوص اقدامات انجام شده برای بهبود مبلمان شهری در مناطق آسیبخیز گفت: اقداماتی که مدیریت شهری در یکی دو دهه اخیر در محلات پرآسیب، مانند هرندی، انجام داده، همزمان با اصلاح موضوع مبلمان شهری و به نوعی اقداماتی که جهت رفع نقاط بیدفاع شهری در محدوده هرندی انجام شده، قابل توجه است.
وی افزود: تلاش شده که مناطق بیدفاع کاهش یابد و این اقدامات شامل نورپردازی، ایجاد بوستان و پارک و ساماندهی افراد آسیب دیده است که در این چند سال اخیر به آن توجه بیشتری شده است. این اقدامات شاخص مدیریت شهری بوده است. نمونه مددسراهایی که در این حوزه برای ساماندهی آسیبهای اجتماعی افتتاح شده، ورود مستقیم و رفع نقاط بیدفاع شهری از اقدامات غیرمستقیم شهرداری در بحث کاهش آسیبهای اجتماعی بوده است.