خبرگزاری کار ایران

بروز خطا در آزمون‌های معاینه فنی به دلیل فرسودگی تجهیزات

بروز خطا در آزمون‌های معاینه فنی به دلیل فرسودگی تجهیزات
کد خبر : ۱۵۸۶۹۹۶

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: ۲۰۰ دستگاه اتوبوس برقی که از کشور چین وارده شده شب گذشته این اتوبوس‌ها حمل و در راه تهران است.

به گزارش ایلنا، محسن هرمزی در مراسم رونمایی از تجهیزات نوین معاینه فنی شهرداری تهران اظهار کرد: تهران به سمت برقی سازی حرکت کرده و امسال ۲ هزار تاکسی برقی وارد ناوگان تاکسیرانی کردیم و همچنین ۲۰۰ دستگاه اتوبوس برقی نیز بزودی وارد ناوگان خواهد شد.

وی افزود: در ۱۵ سال اخیر با یک عقب ماندگی در نوسازی تجهیزات معاینه فنی برخوردار بودیم که بدلیل فرسودگی در این بخش آزمون های معاینه فنی با خطا مواجه می شد.

معاون شهردار تهران گفت: همچنین در ناوگان حمل و نقل عمومی نیز با یک عقب ماندگی در نوسازی قرار داشتیم که در این بخش نیز تلاش های خوبی صورت گرفته است. تلاش داریم با نوسازی تجهیزات و ناوگان حمل و نقل عمومی وضعیت کیفیت هوا و زیست را در شهر تهران ارتقا دهیم.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی شهر تهران نیز از رونمایی از تجهیزات جدید معاینه فنی خبر داد و گفت: از این پس سنجش آلایندگی " «ناکس» با دستگاه‌های جدید را نیز خواهیم داد.

محمد میرزایی‌قمی در مراسم رونمایی از تجهیزات سبک و سنگین نوین معاینه فنی شهرداری تهران با بیان اینکه در سطح شهر تهران هشت مرکز معاینه فنی خودروی سبک در تهران داریم، گفت: از سال ۱۳۷۹ تاکنون با توجه به عمر کارکرد تست دستگاه‌های معاینه فنی و به علت تحریم‌های ظالمانه امکان تعویض قطعات ممکن نبود و با توجه به اینکه صحت دیتاها افزایش یافته تصمیم به نوسازی ۳۲ خط سبک و سه خط سنگین گرفته شد.

وی ادامه داد: دستگاه‌ها از طریق شرکت سرمایه‌گذاری شهر و تخصیص بودجه نوسازی‌ که برای اولین بار از سوی شورای شهر برای نوسازی دستگاه‌ها در نظر گرفته شده بود، خریداری شد.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی شهر تهران گفت: چند شرط برای انتخاب مجری وجود داشت و قرار شد استاندارد دستگاه‌ها به روز باشد و خرید و نصب توسط شرکت دانش‌بنیان داخلی باشد و همچنین شرط کردیم که این دستگاه‌ها، توسط شرکت‌های دانش‌بنیان قابلیت توسعه داشته باشد و همچنین گارانتی خدمات سه سال به صورت رایگان باشد و پس از آن تامین قطعات نیز از سوی شرکت اولیه تأمین شود و می‌بینید چنانچه خرید خارجی بوده؛ اما دست شرکت‌های دانش بنیان داخلی را نبستیم.

میرزایی قمی با تاکید بر اینکه سال گذشته سه قرارداد جداگانه برای تامین دستگاه‌ها منعقد شد، افزود: قرارداد اول مربوط به تامین دستگاه تست آلایندگی، یک قرارداد مربوط تست ایمنی و قرارداد سوم نیز مربوط به دستگاه‌های معاینه فنی خودروهای سنگین است که این قراردادها منعقد شد و در ابتدای امسال دستگاه‌های تست آلایندی تحویل شد و در همه مراکز معاینه فنی نصب کردیم و بعد از آن نصب دستگاه‌های تست ایمنی را نیز در شهریورماه سال‌جاری تحویل گرفته و اکنون پس از گذشت چندماه این نصب تمام شده و این در حالی است که با توجه به زمانبر بودن نوسازی خللی در نوبت‌دهی و معاینه فنی رخ نداد.

وی با بیان اینکه ارزش این پروژه بیش از یک میلیون دلار است، گفت: دستگاه‌های جدید ویژگی‌های زیادی دارند به‌گونه‌ای که دستگاه تست‌های آلایندگی، ناکس هم به عنوان یکی از آلاینده‌های معیار در تهران به خصوص در ۶ ماهه اول سال است و از این به بعد ناکس نیز کنترل می‌شود.

میرزایی قمی با پیش از این امکان تست خروجی آلایندگی اگزوز خودروهای برقی وجود نداشت و خودرو باید در حالت بنزینی فعالیت می‌کردند، گفت: اما حالا دستگاه‌های جدید قابلیت اندازه‌گیری آلایندگی خودروهای گازسوز را دارند و همچنین با این دستگاه‌های جدید در مورد آزمون‌های دور بالا در قالب معاینه فنی برتر نیز تست‌ها به سهولت انجام می‌شود.

وی درمورد تاثیر نوسازی تجهیزات گفت: بر اساس سیاهه انتشار و بررسی ستاد معاینه فنی اگر معاینه خودروها به صورت کامل باشد، به گونه‌ای که سطح آلایندگی خودرو در همان سطحی که خودرو از خودروساز تحویل شده بماند، شاهد کاهش‌ ۱۲۲ هزار تن آلاینده گازی در طول سال خواهیم بود و شاهد کاهش ۱۸ درصدی تناژ آلاینده گازی خواهیم بود.

به گفته وی، براساس پیش‌بینی‌های مبتنی بر داده‌های ستاد معاینه فنی، در سطح شهر تهران حدود یک میلیون خودرو مشمول معاینه فنی دچار نقص فنی هستند و حدود ۴۲۰ هزار دستگاه دارای نقص آلایندگی هستند.

رییس کمیسیون عمران شورای شهر تهران نیز در این مراسم گفت: شهر تهران هم‌اکنون بیش از ۲۲۰۰ پارک و بوستان دارد.

سید محمد آقامیری افزود: توسعه فضاهای سبز یکی از اهداف جدی مدیریت شهری در دوره‌های اخیر بوده و برنامه‌ریزی‌های متعددی برای افزایش تعداد بوستان‌های کوچک‌مقیاس صورت گرفته است.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات برجسته شهرداری تهران تخصیص ۴۰ درصد از بودجه شهر به توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی است. این اقدام که برای نخستین بار در تاریخ مدیریت شهری رخ داده، در دو سال متوالی اجرا شده و باعث افزایش تعداد اتوبوس‌ها و توسعه ایستگاه‌ها شده است.

این عضو شورای شهر تهران افزود: طبق گفته مسئولان، تا پایان سال جاری بیش از ۵۰۰ دستگاه اتوبوس خارجی به ناوگان حمل‌ونقل عمومی وارد خواهد شد. با وجود برخی موانع گمرکی که باعث تأخیر در ورود ۱۸۹ دستگاه اتوبوس شده، شهرداری در تلاش است تا این مشکلات را رفع کرده و نیازهای شهروندان را تأمین کند.

آقامیری همچنین بر لزوم ارتقای سیستم معاینه فنی خودروها تأکید کرد و گفت: با بهره‌برداری از تجهیزات پیشرفته در مراکز معاینه فنی، اکنون ۶۴ خط فعال در سطح شهر مشغول به کار هستند. این تجهیزات شامل دستگاه‌های پیشرفته تست ترمز خودروهای سنگین و سنجش آلایندگی است که مطابق با استانداردهای روز دنیا طراحی شده‌اند. ثبت‌نام اینترنتی نیز باعث شده تا شهروندان با کمترین معطلی خدمات معاینه فنی را دریافت کنند.

وی افزود: برنامه‌ریزی برای برقی‌سازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی تهران آغاز شده است. این طرح می‌تواند در سال‌های آینده تأثیر بسزایی در کاهش آلودگی هوا داشته باشد و الگوبرداری از کشورهایی است که توانسته‌اند در مدت کوتاهی حمل‌ونقل عمومی خود را به سمت استفاده از انرژی‌های پاک سوق دهند.

                 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز