خبرگزاری کار ایران

تشریح اهداف ۱۴ گانه نظام پرستاری با رویکرد رضایتمندی مردم

تشریح اهداف ۱۴ گانه نظام پرستاری با رویکرد رضایتمندی مردم
کد خبر : ۱۵۸۴۲۸۴

​معاون پرستاری وزارت بهداشت از ابلاغ ۱۴ هدف کلان نظام پرستاری خبر داد و بر ضرورت هوشمندسازی نظام سلامت و تقویت پزشکی خانواده تاکید کرد.

به گزارش ایلنا، عباس عبادی در هشتاد و سومین اجلاس مدیران پرستاری دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی که در تالار رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، گفت: خوشبختانه پس از انقلاب اسلامی، شاهد رشد چشمگیر کمی و کیفی در حوزه پرستاری بوده‌ایم. با این حال، ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده به مردم همچنان در اولویت است.

عبادی خطاب به مدیران پرستاری، ضمن تشکر از تلاش‌های آن‌ها، به دستاوردهای قابل توجه ایران در تربیت پرستاران اشاره کرد و گفت: ایران با تربیت سالانه حدود ۱۵ هزار پرستار در مقطع کارشناسی و هزار پرستار در مقطع کارشناسی ارشد، به یکی از قطب‌های آموزش پرستاری در منطقه تبدیل شده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین به اهمیت توسعه تحصیلات تکمیلی در رشته پرستاری اشاره کرد و افزود: در مقطع دکترا، وزارت بهداشت بزرگ‌ترین پذیرنده دانشجو در حوزه علوم پایه پرستاری است. همچنین، برنامه‌هایی برای توسعه دکترای بالینی پرستاری در دست اجراست تا بتوانیم از ظرفیت پرستاران در ارائه خدمات باکیفیت‌تر و پرهزینه‌تر بهره‌مند شویم.

عبادی با تأکید بر اهمیت هماهنگی برنامه‌های راهبردی دانشکده‌ها با اهداف کلان نظام سلامت، از مدیران پرستاری خواست تا با توجه به اهداف ۱۴گانه ابلاغی، برنامه‌های خود را تدوین کنند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: از مدیران پرستاری انتظار می‌رود که در مسیر تدوین کریکولوم‌های آموزشی و نوسازی برنامه‌های درسی حتماً به این اهداف ۱۴گانه توجه و عنایت کافی داشته باشند.

وی، هوشمندسازی نظام سلامت و تحول دیجیتال را نخستین هدف کلی از اهداف ۱۴ گانه ابلاغی از سوی وزیر بهداشت در دولت چهاردهم عنوان کرد و گفت: هوشمندسازی نظام سلامت از ارکان مهم به شمار می‌رود که استارت آن بیش از یک دهه قبل آغاز شده و حتی در سه سال گذشته مطالعاتی به صورت پایلوت در سه بیمارستان انجام شده است. استفاده از ظرفیت‌های هوش مصنوعی و استفاده از این ظرفیت در عرصه پرستاری یکی از فعالیت‌ها و اهدافی است که تلاش داریم آن را به صورت یک اولویت مبنای کار خود قرار دهیم.

عبادی همچنین به استقرار کامل پزشکی خانواده و نظام ارجاع مبتنی بر تقویت نظام شبکه به عنوان دومین راهبرد و هدف کلی ۱۴گانه در عرصه پرستاری اشاره کرد و گفت: این موضوع مورد توجه و تاکید دکتر پزشکیان نیز می‌باشد و رئیس‌جمهور معتقد هستند استقرار کامل پزشک خانواده و تقویت این شبکه می‌تواند بر بسیاری از مشکلات غلبه کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت به ارتقای مستمر کیفیت مراقبت‌ها، خدمات و سواد سلامت به عنوان سومین هدف ۱۴گانه اشاره کرد و گفت: افزایش بهره‌مندی عادلانه مردم از خدمات پایه سلامت و همچنین ارتقای سلامت باروری و بارداری با تاکید بر ارتقای جوانی جمعیت را باید مبنای فعالیت و کارهای خود قرار دهیم و به دلیل این اهمیت، این موضوعات مورد ابلاغ وزیر بهداشت قرار گرفت.

عبادی همچنین حفاظت مالی مردم در برابر هزینه‌های سلامت و نیز تأمین منابع مالی پایدار بخش سلامت را از دیگر اهداف ۱۴گانه نظام پرستاری کشور که به تازگی از سوی وزیر بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده است، اشاره کرد و گفت: تأمین پایدار ذخایر راهبردی دارو و تجهیزات و تقویت توان تولید داخل و نیز توسعه کمی و کیفی نظام آموزش علوم پزشکی از دیگر راهبردهای ۱۴گانه نظام پرستاری در کشور است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت اظهار کرد: ارتقای کارایی و اثربخشی تحقیقات و پژوهش با تاکید بر دستیابی به مرجعیت علمی و فناوری در منطقه و دسترسی مردم به غذای سالم و ایمن و همچنین افزایش هدفمند ضریب نفوذ و فراگیری فعالیت‌های فرهنگی و رفاهی دانشگاهیان از دیگر اهداف کلی ۱۴گانه در حوزه نظام پرستاری است.

به گزارش وبدا، وی بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگانی و مشارکت‌های اجتماعی در بخش سلامت تاکید کرد و گفت: بهره‌مندی از ظرفیت نخبگان و استفاده از آن‌ها در عرصه مشارکت اجتماعی و در عرصه سلامت می‌تواند ما را به موفقیت‌های بزرگی برساند.

عبادی بر ضرورت تشکیل جامعه علمی پرستاری و همچنین تجمیع انجمن‌های علمی پرستاری در کشور تاکید کرد و گفت: در حال پیگیری این موضوعات هستیم و حتی مصوبه اولیه‌ای در دوره قبل در معاونت آموزشی داشتیم و امیدواریم این هدف به زودی محقق شود. همچنین یکی از مشکلات ما در نظام سلامت هدررفت منابع است و تلاش داریم در مسیر اصلاح این مسئله نیز با برنامه‌ریزی‌های دقیق، بر مشکلات غلبه کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز