تمهیدات وزارت راه و شهرسازی برای تسهیلگری، ارتقای کیفیت و ایمنی سفرهای نوروزی، اربعین و حج ١٤٠٤
در نشست هماهنگی و برنامهریزی سفرهای نوروزی، اربعین و حج ۱۴۰۴ ضمن تشریح برخی اقدامات وزارت راه و شهرسازی؛ بر لزوم ارتقای کیفیت و ایمنی این سفرها تاکید شد و چالشها و برنامههای شرکتها و سازمانهای تابعه، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، اولین نشست هماهنگی و برنامهریزی سفرهای نوروزی، اربعین و حج به ریاست سعید رسولی معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی و با حضور رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای، رئیس سازمان هواشناسی کشور، مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، قائم مقام راهآهن جمهوری اسلامی ایران، معاون سازمان هواپیمایی کشوری، عضو هیأت عامل و معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) برگزار شد.
طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، در این نشست ضمن تشریح برخی از اقدامات صورت پذیرفته و تمهیدات وزارت راه و شهرسازی برای انجام هرچه بهتر و ارتقای کیفیت و ایمنی این سفرها، از جمله تأمین ناوگان، مدیریت فروش بلیت و همچنین برنامه توسعه ظرفیتهای زیرساختی و تجهیز و آمادگی پایانههای جادهای، ریلی، هوایی و بندری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
سعید رسولی معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی در این نشست گفت: در سال جاری برای سفرهای نوروزی، اربعین و همچنین حج، توسط همکارانم در تمامی شرکتها و سازمانهای حوزه حمل و نقل تمهیدات و برنامههایی در نظر گرفته شده است که با تاکید وزیر راه و شهرسازی، رویکرد و تمرکز این اقدامات بر ارایه خدمات هرچه بهتر به مسافران و زائران است.
رسولی اضافه کرد: در تمامی مدلهای حمل و نقلی از جمله جادهای که بیش از ٩٠ درصد ترددها در این بخش است و همچنین ریلی، هوایی و بندری برای سفرهای اربعین مجموعه اقداماتی در حال پیگیری است که امیدواریم موجب ایجاد آرامش و رضایتمندی هرچه بشتر مردم باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بهکارگیری حداکثری ظرفیت ناوگان، تلاش برای رفع مشکلات سنوات قبل، نظارت بر خدمات حوزه حمل و نقل و ایجاد عدالت در دسترسی مردم به خدمات حمل و نقلی در ایام پر سفر با هدف افزایش رضایتمندی مردم در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد.
در این نشست توسط دبیر جلسه گزارشی از سفرهای اربعین سال گذشته ارایه شد. بر اساس این گزارش، ۹۳ درصد ترددها و جابهجاییها در حوزه حمل و نقل جادهای و ۷ درصد در حوزه حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی انجام شده است.
کمیته حمل و نقل و سوخت یکی از کمیتههای ۱۸ گانه ستاد اربعین است که با هدف برنامهریزی و هماهنگی برای جابهجایی مسافران و تامین ایمنی سفر با مسئولیت وزارت راه و شهرسازی تشکیل شده و در کنار وظایف خطیر و ٢٤ ساعته این وزارتخانه، در ایام پر سفر به ویژه ایام اربعین با جدیت مدیریت و نظارت میکند.
در این نشست، تامین ناوگان مورد نیاز در مدلهای مختلف حمل و نقلی به عنوان یکی از دغدغهها و مسایل پیش رو معرفی و تاکید شد که موضوع تامین ناوگان در تمامی شقوق با استفاده از ظرفیت داخل و همچنین واردات انجام خواهد شد.
رفع برخی گلوگاهها و نقاط حادثهخیز در شبکه راههای کشور نیز به عنوان یکی از مسائل اولویت دار مطرح شد؛ از جمله چهارخطهشدن جاده منتهی به مرز مهران یکی از اقدامات مثبت انجام شده عنوان شد. همچنین ایجاد پارکینگ برای استراحت زائران و رانندگان در پایانهها که باید توسعه یافته و کیفیت آن ارتقا یابد از دیگر اقدامات خوب انجام شده است که در ایمنی، آسایش و کیفیت سفرها تاثیرگذار است.
براساس گزارش منتشرشده وزارت راه و شهرسازی از این نشست، تمامی حاضران در جلسه به ارایه گزارش مختصر از حوزه مأموریت خود و بیان چالشها و مسایل مورد نظرشان پرداختند و پیشنهادات سازنده ای برای بهبود و ارتقای سطح خدمات حوزه خود ارایه کردند.
همچنین در این نشست مقرر شد به منظور همافزایی و هماهنگی هر چه بیشتر کمیته ریلی و جاده ای باهم تلفیق و تحت عنوان کمیته حمل و نقل جاده ای و چهار سازمان و شرکت فعال در حوزه حمل و نقل هوایی با هم در کمیته ای با عنوان کمیته حمل و نقل هوایی ذیل ستادهای سفرهای نوروزی و حج و اربعین فعالیت کنند.