خبرگزاری کار ایران

راه اندازی سامانه ارزیابی ویژگی‌های ظاهری و استاندارد برنج در گیلان

asdasd
کد خبر : ۱۳۰۹۹۰۹

رئیس دانشگاه گیلان از راه اندازی نخستین نرم افزار ارزیابی ویژگی‌های ظاهری و استاندارد برنج به همت ۲ محقق گیلانی خبر داد.

به گزارش ایلنا از آستارا, فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان گفت : این نرم افزار به همت ۲ نفر از محققان گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه گیلان (سید حسن پیمان و  عادل بخشی‌پور )برای شناسایی سریع و دقیق مشخصات ظاهری دانه‌های برنج شامل طول، عرض، ضخامت، رنگ و تشخیص ترک خوردگی و یا شکست این دانه‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن ساخته شد.

وی افزود : نخستین سامانه نرم افزاری ارزیابی ویژگی‌های ظاهری و استاندارد برنج با امضای تفاهمنامه‌ای بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت جهادکشاورزی طراحی و ساخته شد.

 سید حسن پیمان استاد گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه گیلان با اشاره به طراحی و ساخت این سامانه در مدت یک سال، گفت: در این سامانه، مشخصات ظاهری برنج به کمک اسکنر تشخیص داده شده و پس از تطبیق داده‌ها با اطلاعات تحقیقی و به دست آمده قبلی تعیین کیفیت می‌شوند.

وی با بیان اینکه این سامانه می‌تواند در اتحادیه‌های شالیکوبی، همه آزمایشگاه‌های همکار استاندارد و تحقیقاتی که بر روی برنج کار می‌کنند و حتی در گمرکات مورد استفاده قرار گیرد، گفت: این دستگاه با قرارداد معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان و موسسه تحقیقات برنج کشور در این دانشگاه ساخته و برای بررسی ارقام برنج تولیدی به موسسه تحقیقات برنج کشور فروخته شد.

سید حسن پیمان یکی از سازندگان این نرم افزار از دقت و سرعت این سامانه برای دسته بندی و درجه بندی برنج‌های تولید خبری داد و گفت: با استفاده از این نرم افزار که به کامیپوتر متصل می‌شود و یک دهم هزینه نمونه خارجی خود ساخته شده، موجب صرفه جویی در وقت و انرژی شده و از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

وی گفت: این سامانه در اسفند سال ۹۸ در مرکز مالکیت فکری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با عنوان سامانه اندازه گیری خصوصیات ظاهری و کیفی برنج با استفاده از تکنیک‌های ماشین بینایی با شماره ۱۰۰۵۹۷ به ثبت رسید.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار ، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی ، علی کاظمی ، صدری ، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزار‌های گیلان کشت می‌شود.

بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در گیلان ، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که بیش از ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز