خبرگزاری کار ایران

تنها وارثخط ناخنی در ایران تجلیل شد

کد خبر : ۲۳۴۲۷۳

«مرتضی گودرزی دیباج» رئیس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در آئین تجلیل از استاد ناصر جواهرپور تنها بازمانده خط ناخنی گفت: هنرهای تجسمی می تواند آینده اقتصادی کشورمان را تضمین کنند.

ویژه‌برنامه «طلوع ماندگار» به منظور تجلیل از مقام هنری ناصر جواهرپور؛ استاد خوشنویسی و تنها وارثخط ناخنی در ایران روز گذشته(۲۵ آذر) با حضور مرتضی گودرزی دیباج(رئیس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری)، امیر عبدالحسینی(معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران)، فرید سرمست(رئیس انجمن خوشنویسی سازمان بسیج هنرمندان)، محمدعلی آبادی(استاد دانشگاه علم و صنعت)، کیخسرو خروش(چهره ماندگار خوشنویسی ایران)، عبدالله ملکی پور(مدیر اجرایی انجمن خوشنویسان ایران)، محمدحسین عطارچیان(استاد ارشد انجمن خوشنویسان)، عباس اخوین، جبار کیمیاقلم و غلامرضا سپهری از خوشنویسان برجسته کشورمان برگزار شد.

در ابتدای این برنامه «احسان کاظم» رئیس فرهنگسرای فردوس و مدیر فرهنگی هنری منطقه ۵ اظهار داشت: تجلیل از مفاخر فرهنگی و هنری از منویات رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است.

در ادامه مرتضی گودرزی، اساتید خوشنویسی حاضر در این مراسم را گنج‌های روی زمین توصیف کرد و اظهار داشت: امیدوارم به آن مرتبه از درک و آگاهی برسیم که به جای کنکاش در زیرزمین برای یافتن نفت، گنج و پول، قدر این گنج های روی زمین را به شایستگی بدانیم.

وی عدم وجود اطلاعات ساده در عرصه هنر را فاجعه دانست و گفت: زمانی که ساده ترین اطلاعات در حوزه هنر را اعم از تعداد هنرمندان، دسته بندی آنها، تعداد هنرمندان حرفه ای، آماتور و… را نداریم چطور می خواهیم درباره این جمعیت برنامه ریزی، سیاست گذاری و بودجه ریزی کنیم.

رئیس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با اشاره به تاریخ تمدن کشورمان گفت: برای افتخار به پهنه های این تمدن به سراغ هنر کشورمان می رویم بنابراین لازم است برای بررسی ابقای این وضعیت در سال های آینده کار مطالعاتی و رصد علمی انجام گیردکه متاسفانه این مهم انجام نمی شود. در واقع پهنه هنر کشورمان بزرگ ولی کم عمق می شود.

وی افزود: هنری مثل خوشنویسی در روزگاری نه چندان دور میان عموم مردم مورد استفاده قرار می گرفت ولی متاسفانه در حال حاضر حتی جوانان ما با خواندن خط نستعلیق مشکل دارند و تنها شاهد استفاده از این هنر در برپایی نمایشگاه های مختلف هستیم.

گودرزی دیباج یادآور شد: در زمان دولت پیشین نامه ای مبنی بر تهیه نرم افزار خوشنویسی برای استفاده در نامه های اداری به منظور آشنایی مجدد مردم با خط نستعلیق شیرین - که مملو از عاشقانگی و شاعرانگی است – نوشتم که متاسفانه توجهی صورت نگرفت.

وی با بیان این که نقد محترمانه و علمی در کشورمان تعطیل شده است، تصریح کرد: زمانی که بازار نقد در هر حوزه ای اعم از سیاسی، هنری و فرهنگی تعطیل شود، آن جامعه از حالت پویایی خارج و نابود خواهد شد.

گودرزی دیباج با ابراز تاسف از عدم وجود انجمن منتقدان هنرهای تجسمی گفت: نبود نقد باعثرواج محافظه کاری در جامعه هنری می شود و محافظه کاری سهم و بلای مهلکی است که این جامعه را نابود خواهد کرد.

رئیس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با تاکید بر راه اندازی موج استفاده از این هنر در جامعه به ذکر نمونه ای پرداخت و گفت: شهرداری می تواند برای افرادی که در نمای ساختمان از مولفه های هنری از جمله خوشنویسی البته با بهره گیری از تجربه اساتید پیشکسوت استفاده می کنند امتیاز ویژه ای همچون بخشودگی عوارض قائل شوند.

وی با انتقاد از صداوسیما گفت: سینمای کشورمان با تولیدات خود چه اتفاقی را توانسته رقم بزند که هنرمندان تجسمی نتوانستند؛ به لحاظ جمعیتی از هر ۱۰ نفر هفت نفر از هنرمندان تجسمی هستند، معتقدم این جمعیت کثیر نجیب ترین جمعیت هنری کشور هستند که می توان به آن اعتنا و اعتماد کرد که یکی از آن ها استاد ناصر جواهرپور است که متاسفانه این افراد در رسانه سهمی ندارند.

گودرزی دیباج ادامه داد: مطالبه جامعه هنری از رسانه این است که یک تقسیم عادلانه تری بر مبنای یک باور و مطالعات دقیق علمی انجام شود.

وی اظهار داشت: هنرمندان با وجود برخورداری از مولفه های شایسته ولی در تصمیم گیری های فرهنگی هنری کلان کشور حضور جدی ندارند.

رئیس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که چاه های نفت کشورمان تمام شود به سراغ جامعه هنری می آیند و متوجه می شوند که این جامعه می تواند اقتصاد کشور را نجات دهد.

در بخشی دیگر از این نشست فرید سرمست با بیان اینکه سازمان بسیج هنرمندان از سال ۸۷ تشکیل شد، گفت: این سازمان در حوزه های مختلفی همچون فیلم، عکس و خوشنویسی فعالیت دارد، همچنین در تلاش برای ایجاد یک وفاق ملی برای خوشنویسی هستیم.

محمد علی آبادی استاد دانشگاه علم و صنعت در بخش دیگری از این مراسم گفت: هر چه نی پخته تر باشد درونش صاف تر است، نی پخته که خوب می شود با آن خط نوشت نی صاف تر و خالی تر می باشد؛ آواز، نی و خط مستقیما بدون هیچ واسطه ای با خداوند ارتباط دارند و خداوند جاری می شود و جریان پیدا می کند.

وی افزود: ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ، هستی شناسی و حقیقت هستی را برای ما ثابت می کنند و من فکر می کنم کامل ترین و خلاصه ترین بیان در این مجموعه در تفسیر همه این آیات همان بیت مشهوری که پدران و مادران ما در کودکی به گوش ما زمزمه می کردند برای آغاز هر قصه ای «یکی بود یکی نبود غیر از خدا هیچ کس نبود هیچ کس نیست و هیچ کس هم نخواهد بود».

در پایان این مراسم از مقام هنری ناصر جواهرپور با اهدای لوح تجلیل به عمل آمد.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز