خبرگزاری کار ایران

عربستان از میزبانی جام جهانی چه دستاوردهایی کسب می‌کند؟

رونمایی از برنامه‌های ویژه اقتصادی عربستان برای جام جهانی 2034

رونمایی از برنامه‌های ویژه اقتصادی عربستان برای جام جهانی 2034
کد خبر : ۱۵۶۹۶۸۱

اقتصاد عربستان در ده سال منتهی به جام جهانی 2034 تحول بزرگی را تجربه خواهد کرد تا علاوه بر برگزاری یک دوره استثنایی از جام جهانی، این کشور به موفقیت‌های بزرگی در عرصه‌های مختلف دست پیدا کند.

به گزارش ایلنا، مهم‌ترین اتفاق ورزشی در تاریخ کشور عربستان و همچنین برجسته‌ترین رویداد فوتبالی در این کشور با اعطای حق میزبانی جام جهانی 2034، برای سعودی‌ها رخ داد تا این کشور در فرصت 10 ساله‌ای که برای آمادگی دارد، تمام ارکان را به خط کرده تا برگزاری دومین جام جهانی در خاورمیانه، به بهترین نحو انجام پذیرد.

روزنامه الشرق الوسط برای بررسی جنبه‌های اقتصادی این رویداد به سراغ کارشناسان حوزه اقتصاد ورزش رفته تا تاثیرات عمیق این دستاورد را بر حوزه‌های مختلف واکاوی کند. به هر حال برگزاری جام جهانی 2034 در عربستان تأثیرات اقتصادی و گردشگری بسیار زیادی خواهد داشت و حتی از آن فراتر خواهد رفت و در ده سال آینده منتهی به جام جهانی، دستاوردهای بزرگی برای این کشور در پی خواهد داشت.

طبق گزارش منتشر شده توسط "Strategic Gears"، جام جهانی 2022 قطر "17 میلیارد دلار" درآمد، جام جهانی 2018 روسیه "14 میلیارد دلار" درآمد داشته است، در حالی که جام جهانی 2014 برزیل  "15 میلیارد دلار" و جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی، "12 میلیارد دلار" و در نهایت جام جهانی 2006 در آلمان "14 میلیارد دلار" آورده مالی برای کشورهای میزبان داشته است.

این آمار و ارقام در حالی به ثبت رسیده که در این پنج دوره، جام جهانی با فرمت 32 تیمه برگزار می‌شد و طبیعتا اضافه شدن 16 تیم به این تورنمنت از جام جهانی 2026، سود کشورهای میزبان را نیز افزایش خواهد داد. از این رو جام جهانی 2034 علاوه بر آورده‌های مالی هنگفت برای عربستان، این کشور را در حوزه‌های گردشگری، حمل و نقل، مسکن و دیگر مسائل مربوط تا حد زیادی تقویت می‌کند. در واقع سعودی‌ها با استفاده از ورزش، عربستان را یک مقصد توریستی و بین المللی برجسته تبدیل می‌کنند که این کشور را به سمت درآمدهای پایدار می‌برد.

 

اشتغال‌زایی گسترده

ایجاد فرصت های شغلی و ایجاد مشاغل جدید ظرف ده سال برای ساخت و بازسازی ورزشگاه ها، خدمات هتل‌ها، حمل و نقل و ... یکی از اهداف اصلی عربستان برای پیشنهاد میزبانی 2034 بود و طبیعتا در این زمینه‌ها مشاغل پر رونق خواهند شد. البته معرفی عربستان به عنوان یک مقصد توریستی جذاب به موازات شرکت 48 تیم در جام جهانی 2034 به معنای گسترش دامنه تمامی مشاغل سعودی‌هاست و تنوع گردشگری را به دنبال دارد.

رونمایی از برنامه‌های ویژه اقتصادی عربستان برای جام جهانی 2034

 

توسعه درآمدهای پایدار

 

عربستان برای میزبانی از مسابقات جام جهانی 2034، 15 ورزشگاه را به فیفا معرفی کرده بود که ترکیبی از 4 استادیوم موجود، 3 استادیوم در حال ساخت و 8 استادیوم جدید و برنامه‌ریزی شده بود. این یک رویداد استثنایی خواهد بود که عربستان از 104 بازی به تنهایی و فقط در 5 شهر میزبانی می‌‌کند؛ طرفداران حاضر در جام جهانی 2034 از طریق 16 فرودگاه بین المللی به عربستان خواهند آمد، عربستان در تلاش است که از این 16 فرودگاه برخی از آنها را ایجاد کند و برخی دیگر را مدرن کند. این کشور همچنین در حال کار بر روی طرح‌هایی برای شبکه راه آهنی است که ریاض را به کشورهای حوزه خلیج فارس متصل می کند تا حرکت هواداران و تیم های شرکت کننده برای رفت و آمد به این شهر مشکلی نداشته باشند و دورترین مسافتی که یک هوادار می تواند در این کشور طی کند دو ساعت طول می‌کشد!

از سویی 230000 اتاق هتل بین شهرهای میزبان این رویداد توزیع خواهد شد که عبارتند از: ریاض، جده، الخبر، ابها و نئوم. این سرمایه گذاری در زیرساخت ها توانایی عربستان را برای پذیرش بازدیدکنندگان و ایجاد فرصت های شغلی جدید افزایش می‌دهد.

به هر حال حضور ستاره‌های اروپایی در لیگ عربستان تاثیر آشکاری بر جنبه سرمایه‌گذاری و تبلیغاتی در این کشور داشت که بیشتر در فضاهای ورزشی ظاهر شد و تاثیر زیادی هم بر موفقیت عربستان در گرفتن میزبانی جام جهانی داشت و اهمیت ویژه پادشاه این کشور به ورزش و فوتبال، نشان دهنده هدف او برای رسیدن به سود مالی در کوتاه مدت و بلند مدت بود.

از این رو با احتساب همه این موارد، عربستان در بخش‌های هتل، مسکن، رستوران و سایر بخش ها شاهد رنسانس بزرگی خواهد شد و درآمد شرکت های هواپیمایی محلی نیز به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت و به طور کلی همه افراد مرتبط با رویدادهای ورزشی یا گردشگری سهمی از این رویداد خواهند داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز