گزارش عملکرد ۹ ماه ابتدایی سال؛
سنگ آهن مرکزی، از تجربههای نوین تا تغییرات مدیریتی
بزرگترین مخزن بتنی یکپارچه ذخیره آب شرکت سنگ آهن مرکزی در پروژه آهن اسفنجی بافق در حال ساخت است.
به گزارش گروه بازرگانیایلنا، معدنچغارت، در ۱۰ کیلومتری شمالشرقی شهر بافق، ۱۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد، ۷۵ کیلومتری جنوب غربی شهر بهاباد و در حاشیه کویر مرکزی ایران واقع شده و دارای آب و هوای گرم و خشک با رطوبت کم است.
ارتفاع اولیۀ تودۀ چغارت ۱۲۸۶ متر از سطح دریا و حدود ۱۵۰ متر از سطح منطقه اطراف بوده است. این معدن، از طریق راه آهن سراسری به طول ۱۰۰۰ کیلومتر با تهران ، ۴۷۰ کیلومتر با ذوب آهن اصفهان و ۶۱۰ کیلومتر از طریق سیرجان به بندرعباس ارتباط دارد.
بهرهبرداری معدن چغارت، از شهریور ماه سال ۱۳۵۰ شروع شد. این معدن از نظر کمیت و کیفیــت سنگ آهن، بهترین معدن ایران تشخیص داده شد و عملیات اکتشاف تکمیلی و تجهیز آن همزمان با اکتشاف سایر معادن و کانسارها صورت گرفت.
با توجه به وجود معدن چغارت و ۳۸ آنومالی دیگر همچنین ذخیره حدود ۱٫۷ میلیارد تن در منطقه بافق ، شرکت سهامی خاص معادن سنگ آهن مرکزی ایران تأسیس و عملیات بهره برداری از معدن چغارت با ذخیره ای معادل ۱۷۷٫۲ میلیون تن شامل ۱۰۷ میلیون تن B.F و ۷۰٫۲ میلیون تن سنگ آهن پر فسفر و کم عیار، جهت تأمین سنگ آهن مورد نیاز ذوب آهن اصفهان شروع شد.
این شرکت علاوه بر تولید سنگ آهن مورد نیاز ذوب آهن اصفهان، طی ۳۰ سال گذشته مطالعات وسیعی در زمینة اکتشافات معادن سنگ آهن انجام داده است. علاوه بر چغارت، معادن سنگ آهن سه چاهون X ، سه چاهون XI ، چاه گز ، منگنز ناریگان و لکه سیاه نیز معادن فعال زیر مجموعه شرکت سنگ آهن مرکزی ایران می باشند.
اقدامات مهم مجموعه در ۹ ماه ابتدائی سال به شرح زیر است؛
رونمایی از نخستین دستگاه "HPGR" پروژه بار برگشتی شرکت سنگ آهن مرکزی (2 اردیبهشت ماه)
نخستین دستگاه HPGR پروژه بار برگشتی شرکت سنگآهن مرکزی ایران که با رویکرد دانش بنیان و توان شرکت های داخلی تولید شده است، از تهران به سوی شهرستان بافق بارگیری شد.
محمد جهانمنش، معاون توسعه و امور طرحهای شرکت سنگآهن مرکزی ایران با اشاره به اینکه پروژه بار برگشتی شرکت تا پایان اسفند سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید،گفت: نخستین دستگاه HPGR پروژه بار برگشتی شرکت، تا پایان اردیبهشت ماه به شهرستان بافق خواهد رسید.
اجرای دو طرح کاشت پایلوت چمن بیابانی و استفاده از مالچ های طبیعی (6 اردیبهشت ماه)
همزمان با فرا رسیدن دوم اردیبهشت ماه روز زمین پاک، واحد تحقیق و توسعه شرکت سنگ آهن مرکزی، دو طرح پژوهشی مرتبط با حوزه "فضای سبز" و" محیط زیست "با حضور مدیران، سرپرستان و کارشناسان مرتبط با فضای سبز، واحد انرژی و آب رسانی و.. در محل مرکز نوآوری و کارآفرینی بافقی نو برگزار کرد.
عبدالحسین رضایی پور، سخنران و پژوهشگر محیط زیست هدف از برگزاری جلسه را ارائه دو طرح با عناوین" کاشت پایلوت چمن بیابانی در فضای سبز" و " اجرای پایلوت طرح استفاده از مالچ های طبیعی برای بهینه سازی مصرف آب در فضای سبز" عنوان کرد و گفت: این تحقیقات بر پایه صرفه جویی مصرف آب در فضای سبز انجام گردیده است که میتوان با مصرف آب کمتر،فضای زیبا به وجود آورد.
آغاز عملیات اجرایی قلب پروژه احداث کارخانه آهن اسفنجی (16 اردیبهشت ماه)
مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران با اشاره به اینکه این سازه عظیم با ارتفاع ۱۲۰ متر مرتفعترین سازه کورههای کارخانه آهن اسفنجی در مقایسه با کارخانجات مشابه در کشور است و باتوجه به اینکه این واحد اصلیترین بخش پروژه کارخانه آهن اسفنجی نیز محسوب میشود، گفت: این سازه محل نصب کوره و تجهیزات آن است و دومین کوره احیا در ایران است که قابلیت تولید همزمان ۳ محصول آهن اسفنجی داغ HDRI، آهن اسفنجی سرد CDRI و بریکت داغ HBI را دارد.
نخستین دستگاه OPG دندان وارد شهرستان بافق شد (24 اردیبهشت ماه)
نخستین دستگاه تصویربرداری OPG دندان و عکس برداری تک دندان وارد بهداری آهنشهر شد و تا پایان ماه آماده خدمات رسانی به شهروندان میشود.
مجتبیحمیدیان، مدیرعامل شرکت، با اعلام این خبر گفت: به دلیل نبود دستگاه تصویربرداری OPG در شهرستان بافق و نیاز مبرم مردم شهر به این دستگاه، موضوع خریداری دستگاه OPG کل دندان در دستور کار قرار گرفت و خریداری شد.
ساخت بزرگترین مخزن بتنی ذخیره آب در پروژه آهن اسفنجی بافق (10 خرداد ماه)
بزرگترین مخزن بتنی یکپارچه ذخیره آب شرکت سنگ آهن مرکزی در پروژه آهن اسفنجی بافق در حال ساخت است.
مجتبی حمیدیان مدیرعامل شرکت با بیان این مطلب گفت: مخزن آب پروژه آهن اسفنجی بافق، قابلیت ذخیره ۳۲ هزار متر مکعب آب را دارد.
ارتباط و پیوند تنگاتنگ دانشگاه با شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، موجب رفع برخی از مشکلات کارخانه گندله سازی بافق شده است.
"سعید حسنی" عضو هئیت علمی دانشکده مهندسی معدن و متالوژی دانشگاه یزد در خصوص گزارش نهایی طرح پژوهشی با عنوان" بررسی علل انسداد و اکسیداسیون داغ در پلیت های کارخانه گندله سازی" که به همت واحد تحقیق و توسعه شرکت سنگ آهن برگزار شد، گفت: در جهت رفع این مشکل با همکاری که با شرکت سنگ آهن مرکزی بافق داشتیم سعی بر آن شد که این طرح در چند مرحله از جمله بحث،" منشا شکل گیری رسوبات"، "مکانیزم شکل گیری رسوبات" و ارائه راه حل مناسب برای برطرف کردن مشکل در نظر گرفته شود.
تقسیم سود ۴۵ درصدی برای سهامداران شرکت سنگ آهن مرکزی ایران (20 مرداد ماه)
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سنگ آهن مرکزی ایران منتهی به سال مالی اسفندماه سال ۱۴۰۲ با حضور سهامداران این شرکت در تاریخ ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ در باشگاه فرهنگی ورزشی تلاش تهران برگزار شد و در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، تقسیم سود ۴۵ درصد از مجموع سود خالص شرکت به تصویب سهامداران رسید.
افزایش ذخایر معدنی در چغارت و سه چاهون (3 مهر ماه)
معاون معدنی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران از افزایش ذخایر معدنی در معادن چغارت و سه چاهون خبر داد و گفت: با پایان عملیات اکتشاف میزان دقیق ذخیره اعلام می شود.
محمدحسین مرادیان، معاون معدنی شرکت در مصاحبهای پیرامون آخرین وضعیت تامین خوراک در شرکت سنگ آهن با بیان این مطلب اظهار کرد: در حال حاضر یکی از چالشهای بزرگ شرکت سنگ آهن بحث تامین خوراک است که در این راستا اهدافی تدوین شده و بحث اکتشافات قویتر از گذشته دنبال می شود.
رویداد "ساموست" توسط صندوق cvc سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی سنگ آهن معرفی شد (23 مهر ماه)
معرفی رویداد سام وِست و رونمایی از پوستر این رویداد در اولین نمایشگاه تامین مالی و سرمایهگذاری یزد با حضورمدیرعامل "صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی سنگ آهن مرکزی و صنایع وابسته" و مسئولان شرکت سنگ آهن مرکزی و فعالین زیست بوم نواوری و فناوری استان یزد انجام شد.
معرفی سرپرست جدید شرکت سنگآهن مرکزی ایران (17 آبان ماه)
مراسم تودیع مدیرعامل سابق و معارفه سرپرست شرکت سنگآهن مرکزی ایران امروز پنجشنبه مورخ ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۳ با حضور سرپرست و معاونان حوزههای مختلف صندوق بازنشستگی فولاد در محل این صندوق برگزار شد.
در این مراسم حسین علایی با اشاره به اینکه روند رشد و توسعه شرکت سنگآهن مرکزی ایران باید سرعت بیشتری بگیرد،گفت: توسعه و سرمایهگذاری در شرکت سنگآهن مرکزی ایران با حضور سرپرست جدید تسریع خواهد شد.
کسب عنوان واحد تولیدی و صنعتی برتر پژوهشی (24 آذر ماه)
در آیین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۳ در استان یزد که با حضور مقامات استانی، پژوهشگران ، فناوران و فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری استان یزد برگزار شد، واحد تحقیق و توسعه شرکت سنگ آهن مرکزی ایران توانست با کسب امتیازات مورد نظر از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به عنوان واحد برتر در حوزه پژوهش معرفی شد.
در این مراسم عباس ملک ثابت، مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت سنگ آهن مرکزی ایران به نمایندگی از این شرکت لوح سپاس و جایزه خود را از دکتر بابایی استاندار یزد دریافت کرد.