نگاهی به دستاوردهای مجموعه صنایع و معادن «احیاء سپاهان» در ۹ ماه ابتدایی سال
مجتمع صنایع و معادن «احیاء سپاهان» به عنوان یک هلدینگ بزرگ و موفق در حوزه معدن و صنعت ایران، با تکیه بر نوآوری، کیفیت و توسعه پایدار، نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفاء میکند.
به گزارش ایلنا؛ شرکت مجتمع صنایع و معادن احیاء سپاهان (واحیا)، با نام اولیه (شرکت مجتمع صنعتی احیاء فولاد سپاهان) در سال ۱۳۷۴ تاسیس شده است، این هلدینگ بزرگ معدنی و صنعتی با بیش از ۳۵ شرکت زیرمجموعه در ۸ استان کشور فعال است که برای حدود ۵۰۰۰ نفر اشتغالزایی کرده است. این هلدینگ در حوزههای مختلفی از جمله معدن و صنایع معدنی، صنعت و خدمات فنی و مهندسی، بازرگانی، حمل و نقل، بازار سهام و ساختمان و مسکن در حال فعالیت است.
از اهم ظرفیتهای این مجموعه در حوزه تولید مواد معدنی میتوان به سهم تولید حدود ۱۳ درصد از کل تولید زغال سنگ خام کشور، تأمین حدود ۱۵ درصد کنسانتره زغال سنگ صنایع کشور، حدود ۸۰ درصد از تولید سنگ منگنز و ۶ درصد از کنسانتره سنگ آهن تولیدی در کشور اشاره کرد. این شرکت با داراییهای مشهود و نامشهود، سرمایههای انسانی، دانشی، فکری، فناوری و مادی، به عنوان یکی از بازیگران اصلی سرمایهگذاری در بخش معدن کشور شناخته میشود.
همچنین در حوزه صنعت و خدمات فنی، مهندسی نیز این مجموعه حدود ۶۵ درصد از دولومیت کلسینه کشور، تولید مواد و فرآوردههای مغناطیسی، از جمله آهن رباهای صنعتی مورد نیاز صنایع مختلف، از جمله لوازم خانگی و خودرو؛ همچنین، تعمیر و نگهداری تجهیزات صنایع انرژنیک، شامل انواع الکتروموتورها، ژنراتورها، ترانسفورماتورها، تجهیزات پست های فشار قوی، تجهیزات نیروگاهی را داراست.
افزون بر این، طراحی و ساخت قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت حمل و نقل ریلی، از جمله ساخت انواع رینگ صنعتی، فلنج، بانداژ- بخشی از چرخ قطار- و محور انواع واگن مسافری و باری؛ طراحی و ساخت قطعات و تجهیزات سنگین و فوقسنگین مورد نیاز صنایع کشور و طراحی، ساخت و تعمیرات خطوط تولید فولاد، سیمان و معادن کشور، از مهم ترین و در برخی موارد از معتبرترین نامها، ظرفیتها، توانمندیها و قابلیتهای شرکتهای زیر مجموعهی مجتمع احیاء است.
دستاوردهای مجموعه احیاء
دستیابی به عنوان «برترین شرکت خصوصی کشور» و اولین شرکت فعال در زمینه سرمایهگذاری، با کسب گواهینامه مدیریت کیفیت، بر اساس استاندارد ۹۰۰۱:۲۰۰۰ ISO در سال ۱۳۸۷ از موسسه DNV و همچنین کسب عنوان «قهرمان قهرمانان صنعت کشور»، کسب جایزه ملی بهرهوری و تعالی سازمان، حضور در جایگاه دوم در بین ده شرکت برتر سرمایهگذار مشابه، به لحاظ رشد سود خالص نسبت به سال قبل در سال های گذشته؛ از دیگر افتخارات احیاء طی سالهای فعالیتش است که به همت مدیران، متخصصان، کارشناسان و کلیه کارکنان شرکت به دست آمده است.
نوآوری و تولیدات برای اولین بار
«احیاء سپاهان» بزرگترین تولیدکننده سنگ آهن پلاسری در بخش خصوصی کشور است. این شرکت با طراحی و ساخت چندین محصول برای اولین بار در کشور و حتی خاورمیانه، نشان داده که در حوزه نوآوری نیز پیشرو است. از سوی دیگر، این مجموعه در تولید منگنز، زغال سنگ و دولومیت به عنوان واحد نمونه در کشور شناخته شده است. همچنین با دارا بودن ناوگان ریلی حدود ۸۰۰ واگن باری، نقش مؤثری در ارتقاء ظرفیت حمل بار در ناوگان ریلی کشور ایفاء میکند.
علاوه بر این موارد، این شرکت با انجام سولفورزایی از گازهای احیاء در فرآیند احیای مستقیم در صنایع فولاد، به نوآوری در این زمینه نیز پرداخته است. «احیاء سپاهان» بزرگترین تالار اختصاصی بخش خصوصی معاملات سهام بورس و اوراق بهادار کشور را در اختیار دارد. شرکتهای گروه احیاء چندین بار به عنوان صادرکننده نمونه کشوری و استانی شناخته شدهاند.
اجرای سه پلنت کنسانتره سنگ آهن در مجتمع سنگ آهن احیاء، نشان از فعالیتهای توسعهای این شرکت دارد. کسب درجه دانش بنیان تولیدی توسط شرکت صنعت بار الکترونیک احیاء، نشان دهنده توجه شرکت به فناوری و دانش است.
ضرورت اصلاح پرتفوی سرمایهگذاری شرکت
مدیرعامل شرکت احیاء سپاهان «واحیا» در نشست خبری با اصحاب رسانه که در ۱۷ دیماه امسال برگزار شده بود، بر ضرورت اصلاح پورتفوی فعلی این شرکت تاکید کرد وگفت: ضرورت دارد تا سهام برخی از شرکتهای زیرمجموعه تا پایان سال ۱۴۰۳ در بورس عرضه شود، که با توجه به تمرکز فعلی بر سنگ آهن، این شرکت به دنبال ایجاد تنوع در سبد سرمایهگذاریها، به ویژه در حوزه مس است.
بررسی وضعیت مالی شرکت
گفتنی است؛ در اطلاعات منتشر شده در سایت کدال از جزئیات درآمدهای عملیاتی این شرکت آمده است؛ در دوره منتهی شده به ۹ آذرماه ۱۴۰۳ شرکت مجتمع صنایع و معادن «احیاء سپاهان» با نماد" واحیا" با سرمایه ثبت شده ۱۶,۰۰۰,۰۰۰ میلیون ریال، جمع درآمدهای عملیاتی به ۱۵۱,۱۸۳ میلیون ریال رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که این رقم ۲۱۶,۶۲۶ میلیون ریال بود با کاهش ۳۰ درصدی همراه شده است.
میزان سود سهام این شرکت نیز از ابتدای سال مالی تا پایان دوره منتهی به ۹ آذرماه ۱۴۰۳ رقمی به ارزش ۳۷,۶۱۷ میلیون ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۶,۰۹۲ بوده ۵۱۷ درصد رشد داشته است.