بیان وجوه نامکشوف یک هنرمند تئاتر در مستند «روایت پنجم»
فیلم مستندپرتره بلند «روایت پنجم» (به یادوخاطره نعمتاله لاریان) درسالن استاد ناصری خانه هنرمندان ایران رونمایی و به نمایش گذاشته شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، فیلم مستند-پرتره بلند «روایت پنجم» (به یادوخاطره نعمتاله لاریان) به کارگردانی عبدالحسین حاجسردار و تهیهکنندگی رضا سیادت، با حضور جمعی از اهالی هنر، در سالن استاد ناصری خانه هنرمندان ایران رونمایی و به نمایش گذاشته شد.
به گفته عبدالحسین حاج سردار، نویسنده و کارگردان خوزستانی این فیلم، مستندپرتره «روایت پنجم» در دو پرده و هفت فصل متوالی، به ابعاد مختلف زندگی هنری زندهیاد نعمتاله لاریان، هنرمند، آموزشگر و پیشکسوت فقید تئاتر استان خوزستان پرداخته است.
در نخستین اکران این فیلم مستند، که هنرمندان بسیاری از جمله محمد کارت، سجاد افشاریان، قدرتاله بیات، بدرالدین برنجانی، رضا بهارانگیز، بابک بذرافشان و… حضور داشتند، پس از نمایش فیلم، دکتر اردشیر صالحپور، نویسنده و پژوهشگر هنرهای نمایشی، ضمن تجلیل از نقش خوزستان در شکوفایی هنر و هنرمندان کشور، فیلم روایت پنجم را کاری ارزنده و حاصل تلاش کارگردان درجهت معرفی شایسته و هنرمندانهای از یکی از مفاخر هنری استان خوزستان دانست.
همچنین دکتر جمشید ملکپور، نویسنده و پژوهشگر برجسته تئاتر، به بیان خاطرات خود از زندهیاد لاریان در شهر آبادان و آثار درخشانی که ایشان در دهه ۴۰ و۵۰ اجرا کرده بودند، پرداخت و از اهمیت ساخت چنین مستنداتی سخن گفت.
در ادامه مهردادخوشبخت، نویسنده و کارگردان سینما و از شاگردان استاد لاریان، از فیلم «روایت پنجم» به عنوان اثری یاد کرد که برای ساختن آن تلاش و زحمت زیادی کشیده شده است.
او ضمن تحسین خانه فیلم اهواز و برای تولید این اثر گفت: این فیلم وجوه نامکشوف شخصیت هنری زندهیاد لاریان را نمایان ساخته است. وجوهی که حتی برای شاگردان و همکاران ایشان نیز ناشناخته بوده است.
همچنین پیام لاریان، فیلمنامهنویس، نویسنده و کارگردان تئاتر و فرزند زندهیاد لاریان بهنمایندگی از خانواده این هنرمند فقید، ضمن تشکر از تولیدکنندگان این فیلم، از پیگیری و تلاش خستگیناپذیر عبدالحسین حاج سردار برای ساختن این فیلم قدردانی و ابراز امیدواری کرد که این اثر در سینمای مستند ماندگار شود.
در پایان، عبدالحسین حاج سردار نیز ضمن تشکر از خانواده زنده یاد لاریان و حاضران، با پوزش از دیگر استادان، همکاران و شاگردان زندهیاد لاریان که نتوانست از حضور ارزشمند آنان در فیلم، بهرهمند شود؛ توضیح داد: ساخت فیلم «روایت پنجم» از سال ۱۳۹۸ آغاز شد که به علت شیوع کرونا و مشکلات دیگر، تاخیری طولانی در روند آن ایجاد شد و سرانجام به همت خانه فیلم اهواز و شرکت بلوط فیلم، به مرحله تولید و انتشار رسید.
لازم به ذکر است که این مستند بلند در ۱۰۸ دقیقه، بهزودی در پلتفرمهای مستند به نمایش عمومی گذاشته خواهد شد.