خبرگزاری کار ایران

عضو هیات رئیسه مجلس در نشست شورای اجتماعی کرمانشاه؛

شاهد پدیده بومی‌شدگی آسیب‌های اجتماعی هستیم

شاهد پدیده بومی‌شدگی آسیب‌های اجتماعی هستیم
کد خبر : ۱۵۷۶۴۱۹

احمد نادری در شورای اجتماعی استان کرمانشاه که با حضور کمیسیون اجتماعی مجلس برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه شاهد پدیده بومی‌شدگی آسیب‌ها هستیم، گفت: درست است که آسیبها یک چهره جهانی و ملی دارند، اما چهره بومی آن‌ها بسیار برجسته است و به اعتقاد من اینجا دانشگاه باید برای شناسایی آسیب‌ها کار کند و برای آسیب‌ها و معضلات برنامه دهد.

به گزارش ایلنا، در جریان سفر هیأتی از نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس به استان‌های مرزی، نشست شورای اجتماعی استان کرمانشاه عصر روز یکشنبه (۹ دی‌ماه) با حضور رئیس و اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، استاندار و روسای ادارات و نهادهای مربوطه استان برگزار شد.

احمد نادری، عضو کمیسیون اجتماعی و هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در این نشست که با تمرکز بر آسیب‌های اجتماعی در استان کرمانشاه برگزار شد، با تأکید بر اینکه هر آسیبی می‌تواند یک مسئله اجتماعی تلقی شود و مسئله اجتماعی هست، عنوان کرد: معمولا آسیب‌ها را در ذیل مسائل اجتماعی تعریف می‌کنیم و مسائل اجتماعی را باید پدیده‌ای تعریف کنیم که جمع کثیری از مردم از آن رنج می برند و در پی راه حل برای آن هستند.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این آسیب‌ها اساسا در دو دست کلاسیک و مسائل نوظهور دسته‌بندی می‌شوند، ادامه داد: سال ۹۵ مقام معظم رهبری جلسه‌ای ترتیب دادند که در آن حدود ۸ ساعت درمورد آسیب‌های اجتماعی بحث و گزارشی خدمت ایشان ارائه شد و آنجا یک زنگ خطر درمورد آسیب‌های اجتماعی به صدا در‌آمد. چنان که ایشان در آن جلسه از این سیر صعودی آسیب‌ها که دامن‌گیر کشور شده و وضعیت آسیب‌های اجتماعی چند بار متاثر شدند و بعد از آن تمهیداتی برای کنترل آسیب‌های اجتماعی و کم شدن این آسیب‌ها اندیشیده شد.

نادری با اشاره به اینکه در آن جلسه ۵ آسیب اصلی شناسایی شد ادامه داد: بحث مواد مخدر، حاشیه نشینی، طلاق، مفاسد اخلاقی و مناطق بحرانی توسط مقام معظم رهبری به عنوان آسیب‌های اولویت‌دار در علوم انسانی تشخیص داده شد و بعد از آن سازمان امور اجتماعی کشور تشکیل شد. بعد از آن تمهیداتی بود که هر شش ماه باید جلساتی برگزار شود و خروجی ها ارائه شود، اما بعد از مدتی  به دلیل کرونا و دلایل دیگری که ذکر نمی‌کنم، این جلسات کنسل شد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: مسئله این آسیب‌ها از سال ۹۵ به‌طور ویژه در کانون توجهات در جمهوری اسلامی قرار گرفت، خود مقام معظم رهبری ورود جدی داشتند و دارند و گزارش هایی خدمت ایشان می‌رود، اما الان مسئله این است که ما شاهد سیر صعودی آسیب‌های اجتماعی هستیم، که بخش زیادی ساختاری است، در بخش آسیب‌های کلاسیک مهم‌ترین همان ۵ آسیب شناسایی‌شده است که  عرض کردم، اما ما یک سری آسیب‌های نوظهور داریم که نباید از آن غفلت کرد.

نادری با اشاره‌ به اینکه بیشتر مسائلی که به عنوان آسیب‌های اجتماعی در این نشست طرح و بحث شد، جز دو سه مورد در حوزه های آسیب‌های کلاسیک هستند، تصریح کرد؛ اما آسیب‌های نوظهور مسائلی هستند که درکی از آن‌ها به‌عنوان آسیب‌دیدگی نداریم، اما مسئله است و به زودی بروز و ظهور پیدا می‌کنند؛ لذا خواهشم از مسئولان حوزه‌های اجتماعی و اجرایی استان این است که به طور ویژه روی این‌ها تمرکز کرده و کار را پیش ببریم.

وی با تأکید بر اهمیت مسئله سرمایه اجتماعی در جامعه، گفت: امروز شاهد سیر نزولی و کاهش سرمایه اجتماعی هستیم که در جامعه‌شناسی مهم‌ترین مقوله در کاهش سرمایه اجتماعی، بحث اعتماد و اعتماد عمومی است. به هر حال ما مدیران نظام هستیم و هرکدام در جایگاهی که باشیم هم در حوزه حکمرانی و هم حوزه شخصی وظیفه سنگینی داریم و باید آن بحث اعتماد مورد توجه ما باشد. 

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعبیر یکی از مدیران استان کرمانشاه در جلسه که کرمانشاه کلکسیونی از آسیب‌ها است، ادامه داد: نمودار آسیب‌شناسی اجتماعی که خود استانداری کرمانشاه تهیه کرده است، نشان می‌دهد استان در سال ۱۴۰۲ در دو آسیب و مسئله مصرف مواد مخدر و میزان فوت ناشی از مسمومیت دارویی غیر مخدر مقام اول را داشته است که در شش ماهه اول ۱۴۰۳ البته رتبه دوم کشور را دارد؛ اینکه رتبه دوم شده است خوب است و نشان می دهد که دارد کار می شود؛ اما در هرصورت خودش ضریب خطر است.

نادری در بخش پایانی صحبت‌های خود در این نشست با تأکید بر اینکه نقش دانشگاه باید مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد: مسئولان اجرایی و استانداران بزرگوار که تمشیت امور استان را از طرف ریاست جمهوری و دولت بر عهده دارند باید توجه داشته باشند که ما شاهد پدیده بومی‌شدگی آسیب‌ها هستیم. درست است که آسیب ها یک چهره جهانی و ملی دارند، اما چهره بومی آن‌ها بسیار برجسته است و به اعتقاد من در اینجا دانشگاه باید برای شناسایی آسیب‌ها کار کند و برای آسیب‌ها و معضلات برنامه دهد. باید از ظرفیت‌ دانشگاه رازی و سایر دانشگاه‌ها در استان استفاده شود.

وی در پایان تأکید کرد: ما در کمیسیون اجتماعی مجلس در خدمت شما هستیم و هر تصمیمی که در این جلسه یا جلسات دیگر مجلس درمورد کرمانشاه گرفته شود، حمایت می کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز