خلا مالی و خوراک؛ دو چالش اصلی توسعه صنعت پتروشیمی
مدیر عامل هلدینگ خلیج فارس با بیان اینکه هلدینگ می تواند در تامین خوراک اولیه صنعت پتروشیمی راهگشا باشد، گفت: در این رابطه مذاکرات اولیه آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمد شریعتمداری در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه صنعت پتروشیمی باید با توسعه جهانی همراه شود، اظهار داشت: اگر در دنیا رشد صنعتی اتفاق می افتد دلیل آن این است که به تحقیق، توسعه، علم، فناوری و استارتاپ ها توجه دارند.
وی با اشاره به محدودیتهای صنعت پتروشیمی در کشور، افزود: اکنون این صنعت با محدودیت جدی خوراک مواجه است و در این رابطه تزاحم منافع بین توسعه این صنعت با تامین نیازی گاز مردم وجود دارد که باید برای آن چاره اندیشی شود.
مدیر عامل هلدینگ خلیج فارس با بیان اینکه هلدینگ می تواند در تامین خوراک اولیه صنعت پتروشیمی راهگشا باشد، خاطرنشان کرد: در این رابطه مذاکرات اولیه آغاز شده است.
وی همچنین خلا مالی را چالش دیگر توسعه صنعت پتروشیمی برشمرد و گفت: سرمایه گذاری و تامین مالی این صنعت نیاز به ساز و کار و خلق ابزارهای نوین دارد که ما تلاش می کنیم با همکاری شرکتهای داخلی و خارجی این موضوع را حل و فصل کنیم.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به اینکه امروز سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه از دلایل مهم رشد شرکتهای بزرگ جهانی است، بر ضرورت آیندهپژوهی در روشهای نوین خلق ثروت در عرصه صنعت پتروشیمی تأکید کرد.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در ادامه با اشاره به اینکه آیندهنگری در صنعت بسیار مهم است، ادامه داد: باید محصولاتی در کشور تولید شود که قابل عرضه و رقابت در بازارهای جهانی باشد.
وی با تأکید بر اینکه فعالیت در تحقیق و توسعه سبب کاهش هزینههای تولید میشود، گفت: یکی از اهداف مهم برگزاری همایش پتروفن همین موضوع است که نیازهای موجود صنعت پتروشیمی را اول در هلدینگ خلیج فارس و سپس در کل این صنعت در کشور برطرف کند.
شریعتمداری با بیان اینکه پتروفن باید بتواند با تسهیلکننده همکاریهای بینبخشی باشد، ادامه داد: باید همافزایی بین مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی، شرکتهای تولیدکننده محصولات پتروشیمی، استارتاپی و دانشبنیان را برطرف کند.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری در حوزه تحقیق و توسعه در کشور با وجود روند رو به رشد این هلدینگ در سه سال گذشته در عرصه سرمایهگذاری هنوز با استانداردهای جهانی فاصله دارد، تصریح کرد: سرمایهگذاری انجامشده در حوزه تحقیق و توسعه در هلدینگ خلیج فارس تقریباً ۲.۵ برابر شده، اما باید گامهای اساسی در این حوزه برداشت.
شریعتمداری به روند رو به رشد شرکتهای حاضر در همایش پتروفن اشاره و اظهار کرد: صنعت پتروشیمی نیازمند نوآوری در زمینه مسائل مربوط به محیط زیست است تا برای جامعه بشری مشکلی ایجاد نشود.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف بنده در هلدینگ خلیج فارس حرکت به سمت صنعت پتروشیمی سبز در مجموعه خلیج فارس است تا ضمن پرچمداری در این حوزه، کارنامه مناسبی داشته باشد، بنابراین عرصه آب، انرژی و محیط زیست یکی از کارهای مهمی است که پتروفن میتواند در آن گامهای مطلوبی بردارد.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس درباره استفاده از هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی بیان کرد: در نشستی که با جمعی از ایرانیان فعال در این زمینه داشتم، پیشنهادهای بسیار ارزشمندی مطرح کردند که میتوان با استفاده از هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی، گامهای بسیار مؤثری را برای توسعه این صنعت برداشت.
شریعتمداری با تأکید بر تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی گفت: باید ترتیبی داد که بخش خصوصی به توسعه پاییندست صنعت پتروشیمی تشویق شود و حلقه مفقودهای در زنجیره ارزش نداشته باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد که همایش پتروفن نقش مؤثری در ایجاد بازارهای جدید، تولید محصولات دانشبنیان، حمایت مالی، سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه، بومیسازی و توانمندسازی شرکتهای استارتآپی در کشور داشته باشد.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با بیان اینکه تعداد شرکتهای مورد ارزیابی در همایش پتروفن از ۱۹ شرکت در سال ۱۴۰۱ به ۵۲ شرکت برای امسال رسیده است، گفت: ۱۵۳ میلیارد تومان در ۱۴۰۱، ۲۶۵ میلیارد تومان در ۱۴۰۲ و ۳۹۳ میلیارد تومان در ۱۴۰۳ مجموع منابعی است که به بحث فناوری و نوآوری در گروه تعلق گرفته است.
وی تعداد قراردادها و تفاهمهای امضاشده در حوزه ساخت داخل در سال ۱۴۰۰ را ۱۵۲، در سال ۱۴۰۱ را ۱۸۹ و در سال ۱۴۰۲ را ۳۲۰ مورد عنوان کرد و گفت: ارزش این قراردادها و تفاهمها نیز از ۳۱۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۵۷۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است.