ایلنا از یاسوج گزارش می دهد:
برنامههای روز اول سفر رئیس جمهور در کهگیلویه و بویراحمد
دومین سفر استانی رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد و ششمین سفر استانی کشور در دور دوم، ساعاتی پیش در یاسوج مرکز این استان شروع شده است.
به گزارش ایلنا از یاسوج، رئیس جمهور با همراهی جمعی از وزرای خود و هیئتی از مسئولان استانی پس از حضور در فرودگاه یاسوج و تشریح سفر در جمع رسانه ها، به شهرستان مارگون سفر می کند و در همایش عشایر شرکت خواهند کرد.
مقصد بعدی رئیس جمهور سفر به شهرستان گچساران است، سد و نیروگاه برقآبی چمشیر با حضور رئیسی افتتاح و پس از آن رئیس جمهور از پتروشیمی گچساران بازدید و این پروژه راه اندازی و به بهره برداری میرسد.
در بعدازظهر روز اول سفر ریاست جمهوری (امروز دوشنبه ۲۶ تیرماه)، جشن احیای کارخانه قند در یاسوج برگزار و پس از آن در ورزشگاه تختی این شهر، رئیس جمهور با مردم دیدار می کند.
در انتهای برنامه سفر امروز، رئیسی نشستی با فعالان اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد خواهد داشت.
در این سفر، پنج پروژه مهم پتروشیمی گچساران، جاده ملی پاتاوه دهدشت، بیمارستان ۳۲ تختخوابی شهرستان بهمئی، سد چمشیر گچساران و احیاء مجدد کارخانه قند با حضور رئیس جمهور آغاز و به بهره برداری می رسند.
جاده ترانزیتی پاتاوه به دهدشت بطول ۱۳۶ کیلومتر مهم ترین پروژه راهسازی کشور در دولت سیزدهم محسوب می شود که در مدت ۲ سال تمام تلاش دولتمردان به کار بسته شد تا این جاده ۲۹ ساله تکمیل شود و در سفر دوم رئیس جمهور به استان، پس از سال ها چشم انتظاری مردم این جاده آماده بهره برداری شده است.
جاده ترانزیتی ملی پاتاوه به دهدشت ۱۰۰ درصد کوهستانی بوده و مسیر ارتباط شمال به جنوب کشور است.
یک قطعه از جاده شهرضا به بهبهان محسوب می شود و ارتباط جنوب کشور با مرکز را شکل می دهد.این مسیر حدود ۲۰۰ کیلومتر نسبت به راه های همجوار کوتاه تر است و بیش از ۲ ساعت زمان رسیدن جنوب به شمال را کوتاه می کند.
جاده ملی پاتاوه به دهدشت در سوخت، هزینه و زمان سفر به نفع مردم است و ۱۲ تونل بطول هشت هزار و ۲۰۰ مترو تعداد ۱۸ دستگاه پل بزرگ بالای دهانه ۱۶ متری در این جاده طراحی شده است.
جاده ملی پاتاوه به دهدشت سال ۷۴ کلنگ زنی شد.
سد چمشیر، یکی از بزرگترین طرحهای برقآبی در کشور است که با هدف ذخیره ۲/۳ میلیارد متر مکعب ، تولید ۴٨٠ گیگاوات ساعت انرژی برق آبی و بهبود کیفیت و کنترل سیلاب ها بر روی رودخانه زهره ساخته شده و در سفر رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد به بهره برداری می رسد.
عملیات اجرایی احداث بیمارستان بهمئی از سال ۱۳۹۶ آغاز و در سال ۱۴۰۰ در زمان سفر ریاست جمهور پیشرفت پروژه به ۵۵ درصد رسیده بود که پس از سفر رئیسی مبلغ ۵۰ میلیاردتومان تصویب و به مبلغ ۲۰ میلیاردتومان تخصیص داده شد که موجب تسریع در عملیات اجرایی پروژه گردید به نحوی که اکنون ساختمان بیمارستان آماده بهره برداری است.
حجم سرمایه گذاری برای بهره برداری از طرح ۱۲۵ میلیاردتومان است. افتتاح بیمارستان موجب دسترسی عادلانه جمعیت ۴۲ هزار نفری شهرستان بهمئی به خدمات بهداشتی و درمانی عادلانه خواهد شد، همچنین باعث کاهش هزینه های تمام شده درمان و هزینه های ناشی از رفت و آمد به استان های همجوار برای دستیابی به خدمات درمانی و بهداشتی می شود.
شرکت فرآورده های غذایی و قند یاسوج با تأمین ۱۴۵ میلیارد تومان اعتبار توسط ستاد اجرایی فرمان امام و ۲۵ میلیارد تومان تأمین اعتبار توسط بانک تجارت، با ایجاد اشتغال پایدار برای ۱۴۶ نفر بصورت مستقیم و ۱۰۰ نفر بصورت فصلی افتتاح شد.
طرح پتروشیمی گچساران در سال ۱۳۸۱ براساس مصوبه هیات وزیران در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۳۸۴ در اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی به ثبت رسید و متعاقب آن طبق مصوبه مورخ ۱۱ فروردین ۸۵ شرکت ملی صنایع پتروشیمی، این طرح جهت اجرای واحد الفین با ظرفیت یک میلیون تن در سال جهت تامین خوراک واحدهای پایین دستی پلی اتیلنی پتروشیمیهای کازرون، بروجن، ممسنی و دهدشت در فاصله هفت کیلومتری شهرستان گچساران در زمینی به مساحت تقریبی ۱۵۷ هکتار و در منطقه گچساران واقع در کیلومتر ۲ جاده بهبهان در استان کهگیلویه و بویراحمد برنامه ریزی شد.
سرمایه گذاری ارزی این پروژه ۳۰۰ میلیون یورو ارزی و ۴۵ هزار میلیارد تومان است، که به میزان ۱.۳ میلیارد یورو از سوی هلدینگ خلیج فارس تأمین اعتبار شده است. خوراک طرح به میزان یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن گاز اتان از طرح پالایشگاه گاز بیدبلند ۲ از طریق خط لوله به طول ۹۵ کیلومتر تامین خواهد شد.