خبرگزاری کار ایران

میرلوحی در گفت‌و‌گو با ایلنا:

گزارش بدهی شهرداری برای مقام معظم رهبری ارسال شده است/مدیران پیشین اسناد خود را درباره بدهی‌ها ارائه کنند

گزارش بدهی شهرداری برای مقام معظم رهبری ارسال شده است/مدیران پیشین اسناد خود را درباره بدهی‌ها ارائه کنند
کد خبر : ۸۰۵۹۶۹

رئیس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورا شهر تهران گفت: شهردار گزارش بدهی شهرداری را برای مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، رئیس مجلس و وزیر کشور نیز ارسال کرده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته لیست بدهی‌  69هزار  میلیاردی شهرداری تهران در دوره شهرداری قالیباف منتشر شد. لیستی که بلافاصله با انتقاد معاون شهردار اسبق تهران روبرو شد. معاون مالی و اقتصادی قالیباف معتقد است؛ ‌لیست بدهی شهرداری در دوره قالیباف تنها ۱۶ میلیارد است و این اعداد را سیاه‌نمایی می‌داند و از مسئولان شهر می‌خواهد از سیاه‌نمایی دست بردارند. 

محمود میرلوحی (رئیس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورا شهر تهران) در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، درباره اظهارات معاون اسبق مالی و اقتصادی شهرداری تهران گفت: مسئولان اسبق شهری تا زمانی که در مسند بودند،‌ منکر بدهی‌های خود می‌شدند. هر چند همین میزان بدهی‌ را هم که اکنون پذیرفتند، در گزارش جلسه‌ ۳۶۷ شورای چهارم منکر شده بودند. ما صورت مذاکرات این جلسه را به زودی منتشر می‌کنیم تا مشخص شود مدیران قبلی شهرداری چه گفتند. در مجموع ما سند خود را ارائه دادیم،‌ آنها نیز سند خود را ارائه دهند. 

دیوار حاشا بلند است

وی با بیان اینکه در همان موقع نیز این گزاش با اعتراض برخی اعضای شورا و از جمله آقای حافظی که آن را خلاف واقع دانستند، روبه رو شد، تصریح کرد: ‌اما از آنجا که دیوار حاشا بلند بود و هنوز هم این گونه است، در گذشته میزان بدهی‌ها در ابهام بود، اما اکنون همین که متقاعد شدند و تا این میزان بدهی را پذیرفتند،‌ به نظر می‌آید؛ باقی بدهی را نیز قبول می‌کنند. 

رئیس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورای شهر تهران افزود: در گزارش  آقای نجفی ‌بدهی شهرداری تا ۵۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام شد،‌ سپس آقای افشانی آن را ۵۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و آقای حناچی آن را ۶۹ هزار میلیارد تومان اعلام کردند.

میرلوحی درباره علت افزایش میزان بدهی، اظهار داشت: مدیران قبلی در حسابرسی‌ها مسئولانه عمل نکردند و ما اکنون در حال بررسی حساب‌ها هستیم و این اشکالی است که به گذشته وارد است. همانطور که می‌دانید گزارش تلفیق بودجه سال ۹۳ شهرداری اکنون در دست بررسی است. آنها در سال ۹۶ شهرداری را ترک کردند و گزارش حسابرسی سال ۹۳ اکنون به دست ما رسیده است. آنها خودشان نتوانستند، حساب‌های خود را بررسی کنند،‌ حالا بر چه اساسی می‌گویند، ۱۶ هزار میلیارد بدهی داشتند، نمی‌دانم، مگر ترازنامه را برای سال‌های بعد تهیه و تحویل می‌دادند که بتوانند اعلام کنند، چقدر بدهی داشتند؟

میرلوحی در ادامه افزود: در دوره پنجم شواری شهر، انضباط مالی ابلاغ شد و از شهردار اول خواستیم گزارش تغییر و تحول را تهیه کنند و این گزارش به تدریج تا امروز کامل شده است. 

بررسی‌ها به صورت دقیق انجام شده است

وی با بیان اینکه امکان افزایش همین ۶۹ هزار میلیارد بدهی نیز وجود دارد، درباره علت این افزایش تصریح کرد: در آن زمان اصلا بر روی حساب‌های بانکی کار نشده بود و علت این افزایش قیمت از ۵۶ هزار و ۵۰۰ میلیون تومان از زمان آقای افشانی به ۶۹ هزار میلیارد در زمان آقای حناچی این است که بررسی‌ها به صورت دقیق انجام شده است. در این مدت کارهای سنگینی انجام شد تا مشخص شود، مناسبات مالی، بدهی‌ها و طلب‌ها از بخش‌های مختلف چه میزان است. 

عضو شورای شهر با اشاره به اینکه میزان و نوع بدهی به بانک‌ها نیز مشخص نبود، افزود: در طی این مدت میزان بدهی به بانک‌ها و همچنین تکلیف بدهی‌های ارزی مشخص شد. اگر میزان بدهی‌های ارزی را مشخص نمی‌کردیم، اکنون با بحران دیگری با توجه به تلاطم ارزی روبرو بودیم و آثار تنش‌های ارزی در این بدهی‌ها نیز بروز می‌کرد و با مساله سنگین‌تری روبرو می‌شدیم. 

میرلوحی افزود: کار گسترده‌ای توسط حوزه مالی، حسابداری و خزانه‌داری انجام شده است، تا امروز بگوییم این عدد میزان بدهی شهرداری در دوره‌های قبل است. 

رئیس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورای شهر تهران با بیان اینکه گزارش بدهی‌ها تنها برای شورای شهر ارسال نشده است، تصریح کرد: شهردار گزارش بدهی شهرداری را برای مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، رئیس مجلس و وزیر کشور نیز ارسال کرده است.

میرلوحی در ادامه با اشاره به عملکرد شورای پنجم اظهار داشت: در دو بودجه‌ای که به تصویب رساندیم و در برنامه سوم،‌ بودجه رشد نکرده و از ۱۳ هزار میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در سال ۹۶، با توجه به تغییرات اقتصادی در طی سال گذشته و نرخ تورم،‌ به ۱۸ هزار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان رسیده و رشدی نداشته است. ما برخی از خرج‌‌ها را نمی‌کنیم و ‌به وظایف اصلی خود می‌پردازیم. ما تلاش کردیم تا با رقابتی شدن فعالیت‌ها، در هزینه‌ها صرفه جویی کنیم. اولویت‌ها را مشخص کردیم و به کارهایی که مربوط به ما نیست ورود نمی‌کنیم و با این وضع توانستیم بدهی‌ها را مهار کنیم.

وی درباره پرداخت این میزان بدهی گفت: شرایطی را فراهم می‌کنیم تا سالانه ۶ هزار میلیارد تامین کنیم تا همین عدد بماند،‌ وگرنه بدهی‌ها مرتبا زایش دارد و این بدهی‌ها روزانه ۱ میلیارد و ۷۰۰ رشد می‌کند. در تلاش هستم این بدهی‌ها تثبیت شود و با شناسایی منابع درآمدی موثر آنها را پرداخت کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز