دستگیری بیش از یک هزار نفر از متجاوزان به آثار تاریخی کشور
فرمانده یگان های انتظامی و حفاظتی فراجا گفت: یگان حفاظت میراثفرهنگی کشور در کنار تلاشهای شبانهروزی برای صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی به افزایش احساس امنیت و بهبود میزان رضایتمندی گردشگران در مراکز گردشگری کشور کمک کرده است.
به گزارش ایلنا، سردار "رضا بنی اسدی فر"؛ در همایش فرماندهان یگان های حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بیان داشت: یگان حفاظت از میراثفرهنگی با شرح وظایف متعددی که عمده آن به مسئله صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی کشور باز میگردد، با توسعه صنعت گردشگری نقش تعیین کنندهای در افزایش احساس امنیت، در محوطههای گردشگری بر عهده دارد.
فرمانده یگان های انتظامی و حفاظتی فراجا ادامه داد: احساس امنیت در هر ساختاری از نیازهای اولیه آن است و حضور نیروهای یگان حفاظت به وجود آورنده احساس امنیت و رضایت گردشگران است.
این مقام ارشد انتظامی افزود: حفاظت و اسکورت محمولههای تاریخیفرهنگی، برخورد قانونی با استفاده کنندگان و فروشندگان تجهیزات غیرمجاز از قبیل فلزیاب، حفاظت از اماکن، تجهیزات و اموال منقول و غیرمنقول وزارتخانه، انجام وظایف قانونی در مقام ضابط خاص دادگستری و جلوگیری از هرگونه حفاری و ساختوسازهای غیرمجاز از دیگر وظایف یگان حفاظت است که اجرای درست آنها به این افرایش احساس امنیت کمک میکند.
این مقام مسؤل گفت: یگان حفاظت میراثفرهنگی علاوه بر وظایفی که در قبال میراثفرهنگی و گردشگری کشور از جمله حفظ نظم و امنیت موزهها، گنجینهها، بناها و مجموعههای تاریخی و انجام اقدامات لازم پیشگیری از وقوع جرایم علیه میراثفرهنگی دارد، وظایفی برای حفاظت و حمایت گردشگران داخلی و خارجی، کشفجرم و دستگیری مجرمان دارد که موجب ایجاد حس امنیت در محوطههای تاریخی و فرهنگی میشود و از آن جمله می توان به انتظام بخشی، به بیش از 10 میلیون نفر از گردشگران و مجموعه های تاریخی و فرهنگی کشور در ایام نوروز اشاره کرد.
به گزارش پلیس، سردار بنی اسدی فر در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور، با هوشیاری هرچه تمامتر حافظ و مراقب آثار تاریخی، محدوده حریم میراث، حفظ نظم و امنیت گردشگران و... است.
در هشت ماهه نخست سالجاری یگان حفاظت میراثفرهنگی وظایف خود را به درستی انجام داده که به ماحصل انجام وظایف این یگان میتوان به بررسی و کشف 567 مورد حفاری غیر مجاز در کشور، جلوگیری از فعالیت 167 مورد مقابله با آسیب به آثار تاریخی از جمله مرمت غیر مجاز، تغییر کاربری و تخریب آثار تاریخی، کشف 3 هزار و 319 قطعه شیء تاریخی اصل و 17 هزار و 861 شیء تقلبی اشاره کرد.
وی اظهار کرد: با انجام عملیات مشترک با کارکنان یگان های انتظامی استانها در راستای کشف و دستگیری قاچاقچیان اشیاء تاریخی و حفاران غیرمجاز، یک هزار و 391 نفر از متجاوزان به آثار تاریخی با صدور دستور مرجع قضایی دستگیر شدند.
ارشدترین مقام فرماندهی یگان های انتظامی و حفاظتی فراجا به تشکیل یک هزار و 24 مورد پرونده در خصوص جرایم علیه میراثفرهنگی، 75 مورد حفاظت و اسکورت اشیای تاریخی فرهنگی، 80 مورد حفاظت از مراسمها و همایشهای انجام شده در سطح کشور، پیگیری بیش از یک هزار و 197 مورد گزارش و اخبار مردمی در خصوص جرائم علیه میراثفرهنگی از جمله اقدامات این یگان برای حفاظت از آثار تاریخی کشور بوده که قطعاً در افزایش احساس امنیت و رضایتمندی گردشگران اثرگذار بوده است.
آنچه که باید در خاتمه به آن اشاره کرد این است که حضور قدرتمند یگان حفاظت میراثفرهنگی در عرصه صیانت از آثار تاریخی با توجه به نوع آموزشهایی که نیروهای یگان حفاظت میبینند که جدای از نگاه امنیتی- انتظامی، از یک رویکرد فرهنگی برخورد هستند که در کنار آموزشهای سازمانی حاصل سالها تجربه میدانی حضور در محوطههای گردشگری و تاریخی است.
کشور ایران با حدود 39 هزار اثر تاریخی و از نظر تعداد آثار ثبت شده ملی و جهانی جزو 10 کشور برتر در دنیا قرار دارد.