خبرگزاری کار ایران

ساداتیان در گفت‌وگو با ایلنا:

حکومت نظامی، خروجی دعواهای سیاسی در کره جنوبی بود/ کره شمالی توان دخالت و مهندسی اخلال در امور سئول را ندارد

حکومت نظامی، خروجی دعواهای سیاسی در کره جنوبی بود/ کره شمالی توان دخالت و مهندسی اخلال در امور سئول را ندارد
کد خبر : ۱۵۶۵۷۵۷

مدیرکل پیشین شرق آسیای وزارت خارجه گفت: اینکه گفته می‌شود برخی از عناصر کمونیستی و وابسته به کره شمالی که در ساختار کره جنوبی نفوذ کرده بودند، باعث استقرار حکومت نظامی در سئول شدند، تحلیل درستی نیست.

سیدجلال ساداتیان، مدیرکل پیشین شرق آسیای وزارت خارجه با اشاره به تحولات مربوط به اعلام حکومت نظامی در کره جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: آنچه در سئول اتفاق افتاد و منجر به اعلام حکومت نظامی از سوی رئیس جمهوری کره جنوبی شد، ریشه در اختلافات داخلی و حزبی دارد و به گونه‌ای به کشمکش‌های سیاسی مربوط می‌شود. در این میان بحث فساد و مشکلات رئیس جمهوری این کشور و حتی برخی از وزرای منتسب به وی مطرح شده که همین موضوع باعث شده تا احزاب رقیب دولت، فشارهای خاص خود را به رئیس جمهوری این کشور وارد کنند و او هم در نهایت برای فرار از این معرکه دستور حکومت نظامی اضطراری را صادر کرد. این روند تا جایی ادامه پیدا کرده که مخالفان دولت کره جنوبی، همسر رئیس جمهوری این کشور را هم به فساد محکوم کردند و همین روند موجب به وجود آمدن مشکلات سیاسی شده است. 

وی ادامه داد: تا زمانی که یک دادگاه بی‌طرف در کره جنوبی در خصوص مسائل جاری برگزار نشود، نمی‌توان متوجه شد که کدام جریان در سئول حرف درست را می‌زند؛ چرا که دولت اعلام می‌کند اتهام‌هایی که از سوی مخالفان مطرح می‌شود اساساً کذب بوده و حتی آنها را یک سناریوی مشخص از سوی کره شمالی قلمداد می‌کند. در مقابل مخالفان دولت هم مسائلی را مطرح می‌کنند که باعث شده تا چنین اتفاقی رخ دهد و رئیس جمهوری به علاوه کابینه وی را زیر سوال برده‌اند. در این راستا معتقدم که شرایط به وجود آمده در کره جنوبی اساساً دستخوش تغییرات داخلی و نزاع حزبی بوده  نمی‌توان محورهای خارجی و حتی مسائل از این قبیل را مورد نظر قرار داد؛ به عنوان مثال برخی از منابع اعلام کردند که کره شمالی در به وجود آمدن این بحران نقش داشته اما واقعیت این است که پیونگ یانگ قدرت اعمال چنین سناریویی بر سئول را ندارد و بر همین اساس اعتقاد دارم بحران در کره جنوبی در پایه اختلاف‌های سیاسی داخلی شکل گرفت. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: واقعیت این است که دعوای سیاسی در سئول ریشه این مسئله به حساب می‌آید اما اینکه گفته می‌شود برخی از عناصر کمونیستی و وابسته به کره شمالی که در ساختار کره جنوبی نفوذ کرده بودند، باعث به وجود آمدن این وضعیت و در نهایت استقرار حکومت نظامی در سئول شدند، تحلیل چندان قوی  درستی به حساب نمی‌آید. در این کشور اختلافات سیاسی همانند سایر ولت‌ها وجود دارد و باید دید که آیا رئیس جمهوری را عزل می‌کنند یا اینکه تمامی طیف‌های سیاسی بر سر یک موضوع واحد به توافق خواهند رسید. در این میان اینکه پارلمان کره جنوبی با ۱۹۰ رای موافق حکومت نظامی را لغو می‌کند، نشان از آن دارد که تنش سیاسی در سئول به شدت بالا است و دو قطبی و حتی چند قطبی سیاسی در کره جنوبی در حال برجسته شدن نسبت به گذشته است. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: به موازات این روند باید متوجه بود که اقتصاد کره جنوبی و ساختار آن توسط چندین کمپانی بزرگ هدایت می‌شود و اساساً روسای این شرکت‌ها دارای نفوذ بسیار زیادی ر بدنه دولت و حتی طیف‌های سیاسی و قانونگذاری این کشور هستند و به نوعی می‌توانند در این راستا اقداماتی را انجام دهد. بر همین اساس به نظر می‌رسد این کمپانی‌های بزرگ در شرایط کنونی در کنار پارلمان و علیه دولت قرار خواهند گرفت. در این راستا برخی از رسانه‌های ایالات متحده، اخبار خود را به نفع رئیس جمهور کره جنوبی جهت‌دهی کردند اما باید منتظر بود و دید که چه اتفاقی در آینده رخ می‌دهد. بسیاری از این رسانه‌ها سعی کردند تا در دولت بایدن و روزهای باقیمانده تا ورود ترامپ به کاخ سفید، به نفع رئیس جمهوری فعلی موضع بگیرند اما به نظرم قانونگذاران در کره جنوبی علیه وی دست به کار خواهند شد و او را کنار خواهند زد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز