معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده:
زمینه حق انتخاب را برای کودکان فراهم کنیم
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه وظیفه داریم زمینه را برای حق انتخاب کودک و نوجوان فراهم کنیم، گفت: وظیفه داریم تا کودک و نوجوان را آگاه کنیم وآموزش دهیم تا در زندگی با حفظ عزت نفس و از روی آکاهی انتخاب کند نه اینکه چیزی را اعمال کنیم و انتظار حفظ عزت نفس هم داشته باشیم.
وی با بیان اینکه از توانایی ها و استعدادهای خدادادی باید برای پیشرفت و پویایی جامعه بهره برد ادامه داد: فعالیت های داوطلبانه در عرصه اجتماعی برگرفته از انگیزه های الهی و معنوی است و چون نیروی مثبتی در جامعه به وجود می آورد، میتواند منشاء تحولاتی باشد که جامعه به آن نیاز دارد.
وی با تاکید بر اینکه حرکت باید هدفمند و بر اساس نقشه راه باشد، اضافه کرد: بر اساس توانمندی ها و سرمایههای اجتماعی که در هر جامعه وجود دارد می تواند به سمت ارتقا اگاهی ها و تبدیل آن به مهارت و اصلاح رفتار جامعه اقدام کرد که منشاء تحولات درونی دارد.
ابتکار با تاکید بر اینکه جامعه به مهارت و آموزش نیاز دارد افزود: به مهارت هایی نیاز داریم که با استناد به نگاه علمی و کسب تجربه از خرد جهانی به سمتی حرکت کنیم که مسئله مهم کودک و نوجوان مورد توجه باشد.
وی با تاکید بر اینکه اساس خلقت، کرامت انسان است و باید با رعایت آن به حقوق انسان ها به ویژه کودک و نوجوان احترام گذاشت؛ تصریح کرد: بر اساس آموزه های دین و آنچه که خداوند فرموده است انسان دارای اختیار است و ما در برابر کودک و نوجوان در بسیاری از موارد حق انتخاب و آزادی را از آن ها سلب می کنیم.
وی با بیان اینکه وظیفه داریم که زمینه را برای حق انتخاب کودک و نوجوان فراهم کنیم افزود: وظیفه داریم تا کودک و نوجوان را آگاه کنیم وآموزش دهیم تا در زندگی با حفظ عزت نفس و از روی آکاهی انتخاب کند نه اینکه چیزی را اعمال کنیم و انتظار حفظ عزت نفس هم داشته باشیم.
ابتکار با بیان اینکه حفظ عزت نفس می تواند در برابر اسیب ها کودک و نوجوان را مقاوم کند عنوان کرد: تا جوان در خصوص حقوق خود آموزش ندیده باشد و اگاهی لازم نداشت باشد نمی تواند عزت نفس خود را حفظ کرده و در برابر برخی موارد قدرت نه گفته را داشته باشد.
وی در بخشی از سخنان خود با تاکید بر لزوم برگزاری دوره های آموزشی در خصوص حقوق کودک و نوجوان اظهار داشت: از تجربیات خوبی که در این دوره ها به دست میآید استفاده خواهیم کرد و از نظر ما مهم تاثیرگذاری این دوره ها است تا اثربخشی لازم و تحولی را که انتظار داریم رخ دهد.
ابتکار عنوان کرد: منشور حقوق شهروندی در این زمینه کمک موثری دارد و مورد توجه دولت نیز بوده و بر اساس تقسیم کاری که صورت گرفته است دنبال خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکی از موارد حقوق شهروندی توجه به حقوق کودک و نوجوان است گفت: کودک حق دارد از طبیعت بهره مند شود و یکی از آسیب هایی که کودکان ما از آن رنج می برند فاصله ای است که از طبیعت دارند و متاسفانه به دلیل صنعتی شدن و زندگی شهری از آن دور شده اند که تبعات منفی زیادی هم دارد.
معاون زنان و خانواده رئیس جمهور اشاره به اهمیت جامعیت نگاه به این موضوع و توجه کافی به همه ابعاد عنوان کرد: قوانین و مقرراتی که لازم است در این زمینه داشته باشیم در حال پیگیری است و لایحه ای در این زمینه به مجلس داده شده که به دنبال تصویب آن هستیم.
وی مسئله خشونت را از جدی ترین آسیب هایی دانست که خانواده را از مسائل زیبا و آموزش های مورد نیاز باز می دارد اظهار داشت: اولین کسانی که در این زمینه آسیب می بینند کودکان هستند و از حقوق خود باز میمانند از این رو پیشگیری از این مهم جزو اهداف مهم دولت است که به طور جدی دنبال می شود.
ابتکار با اشاره به فعالیت های دولت در خصوص آسیب های اجتماعی و بازدارندگی فعالیت های خشونت بار در سطح جامعه و خانواده تصریح کرد: سازمان بهزیستی نیز در این زمینه ورود کرده و تلاش می کنیم تا بسترهای لازم و سازوکارهای آن به نوعی فراهم شود تا آسیب ها را به حداقل برسانیم.
وی با بیان اینکه آسیب های متعددی در کشور در بخث کودکان داریم عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از کودکان به نوعی از چتر حمایتی خانواده خارج شده یا از آن بی بهره هستند و امید است بتوانیم سیاست هایی را در این زمینه اتخاذ کنیم تا شاهد چنین مواردی نباشیم.
ابتکار برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه های توانمندسازی را راهکاری موثر در تقویت عزت نفس و حقوق کودکان و نوجوانان دانست و گفت: آگاهی از حقوق کودکان و نوجوانان می تواند بسیاری از آسیب ها را به حداقل برساند و زمینه را برای تربیت انسان هایی متعالی و ایجاد تحول لازم در جامعه فراهم کند.