معاون وزیر صنعت و معدن مطرح کرد:
سوق دادن کشور به سمت مصرف منابع تجدیدپذیر
معاون وزیر معدن گفت: باید کشور را به سمت مصرف منابع تجدیدپذیر با نگرش در مصرف انرژی، سوق دهیم.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، انوشیروان کرهای صبح امروز در همایش ملی نقش معدن در اقتصاد و توسعه کشور، اظهار داشت: استفاده بشر از مواد معدنی تاریخچهای به قدمت 500 سال قبل از میلاد مسیح دارد که در آن زمان 14 نوع ماده معدنی مورد استفاده قرار گرفته بود.
وی ادامه داد: از آن زمان تا میلاد مسیح نیز 52 ماده معدنی کشف و مورد استفاده قرار گرفت و از زمان انقلاب صنعتی تا سال 2000 نیز تغییرات در حوزه مواد معدنی بسیار گسترده بوده است.
این مسئول با بیان اینکه از سال 2000 میلادی تا به امروز استفاده از عناصر خاکی جدیدترین رویداد نادر را به خود دیده است، اضافه کرد: طی این سالها هر ساله 5 درصد افزایش مصرف مواد معدنی و فلزات پایه را داشتهایم که بر اساس این تغییرات باید به سمت تغییر مصرف در انرژی برویم.
وی عنوان کرد: در حال حاضر این تغییر نگرش مطرح شده که بشر باید به سراغ استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برود و ما نیز باید کشور را به این سو هدایت کنیم.
رئیس سازمان زمینشناسی کشور و معاون وزیر صنعت و معدن در بخشی از سخنان خود با اشاره به کاهش قیمت مواد معدنی در سطح جهان بیان داشت: کاهش عیار معادن در این زمینه تأثیر بالایی دارد که حتی هزینههای اکتشاف را هم افزایش داده است.
وی اضافه کرد: هزینههای اکتشاف معادن سال به سال روند افزایشی داشته و در عین حال تعداد اکتشافات روند کاهشی را به خود دیده و حتی کانسارهای کشف شده نیز به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
کرهای با بیان اینکه مقدار عیار معادن بر رویه اکتشافات تأثیر منفی میگذارد، گفت: متأسفانه در ابتدای کار به دنبال برداشت از سطوحی هستیم که عیار بالاتری دارد و زمانی که به عیار پایین میرسیم ادامه کار با دشواری همراه شده و توسعه اقتصادی ندارد.
وی با اشاره به اینکه در کشور بیش از 5 هزار و 400 معدن فعال داریم، افزود: ذخایر معدنی ما در حوزه آهن در حال حاضر 2.4 میلیارد تن و در زمینه مس 1.9 میلیارد تن اعلام شده است.
رئیس سازمان زمینشناسی کشور و معاون وزیر صنعت و معدن عنوان کرد: کشور ما به لحاظ تعدد معادن در امتداد کمربند آلپ و هیمالیا قرار دارد که 5 معدن آهن، 2 معدن مس، 2 معدن سرب و روی و یک معدن طلا در این کمربند واقع شده است.
وی روشهای اکتشافی در این سالها را 3 روش عمده ژئوفیزیک هوایی و ژئوشیمی و اکتشاف در مناطق شناخته شده برشمرد و عنوان کرد: در حال حاضر از این سه عامل برای اکتشافات در کشور استفاده میکنیم که باید پتانسیل بهرهبرداری از معادن را با حفظ محیط زیست ارتقا دهیم.